torstai 5. heinäkuuta 2012

Karahti kiville

Heinäkuun viides, JO, aurinko jättää hyvästit Aavasaksalle, kertoo melko uusi radioääni minulle. Yöjuontajaa käyn moikkaamassa ½5. Olen valveilla, kuulen käenkukuntaa ja nukahdan. Kesäkuun viimeiset päivät imivät kaikki voimat minusta. Tuntui fyysisenä kipuna polvissa, sormissa, iholla. Borrelia muistutti olemassaolostaan. Henkisesti olen aivan naatti, kuivunut kuin polviin asettamat kaalinlehdet päiväksi. Mitään ei kumpua mistään, kylppärin valot lumpsuttavat, ettei sitä kestä  katsoa. Saunan pieni valo näyttää hämärästi, missä mitäkin on. Sitten viimeinen oire tyhjentää minut lopullisesti. Kaikki tämä psykosomaattinen oireilu henkien taistelussa.

Nyt ei kannata tulla lamppuja vaihtamaan, varoitan kauttakulkumatkalla poikkeavia. Lähden kuitenkin hakemaan lamput kaukaa, kattolampunkuori mallina, putkesta en tiedä muuta kuin kotelon ulkomitan. Poikkean kangaskauppaan, ostan silkkipuvun rekonstruoimista varten kangaspalan kaavaan.
Vuosi sitten tilasin perinnepuvun valmistajalta netin kautta. Jouluksi tuli luvatut tuotteet, perinnepistoin käsinommeltuna. Olkainhame solkineen, aluspuku kiinalaisesta silkistä. Pettymykseni oli pohjaton, molemmat liian suuret ympärysmitoiltaan. Hame ompelijalle pienenettäväksi, silkkimekko takaisin käsinompelijalle kavennettavaksi.

Blogger ilmoittaa tallennusongelmasta ja kirjoitus hävisi. Ehkä merkiksi, ettei ollut julkaisukelpoista. Kuinka käsityön ja eurokriisin vertaus ei kestä päivänvaloa? Lasken €:n sakaroita kiertäviä tähtiä. Lukumäärä on suurempi kuin painonvartijoiden antamat tähdet viiden kilon läskin vähentymisestä. Laihdutus pitää ottaa aika-ajoin uusiksi, onnistumisen jälkeen tähdet lisääntyvät. Onko €urolla menossa lihotus- vai laihduskuuri?

Hame on nyt sopiva, silkkimekko liian pieni. Midinetti piti tärkeimpänä autenttisia pistoja käsinommeltuna kuin silkkimekon käyttömukavuutta. On näillä kahdella asialla tietty yhteys, €urolla ja hautalöytöjen perusteella 1400 -luvulta tehdyllä sikkipuvulla.
 
Valveuni ennen kahdeksaa. Sänky odottaa vaihtamista. Siinäpä pulma, mihin vanha sänky, kun tilalle on tulossa leveämpi vuode, lepopaikka unensymboli. Sänkyä en ole vaihtamassa, unessa kaikki mahdollista. Kuuntelen voimautuneena aamuhartauden radiosta. Areenalla sitä ei vielä voi kuunnella. Pastori Sadinmaa puhuu tästä päivästä laajana käsitteenä. Jätetäänkö aamuhartausseurakunta yhden kuulemisen varaan? Korvaako €uro -keskustelu kaiken muun alleen, olen sitä niin täynnä, että korvistakin tulee ulos.
 
Tiedemies Stephen Hawking hävisi vedon. Higgsin hiukkanen löytyi. Selittää maailmankaikkeuden synnyn alkurajähdyksestä massojen muodostumiseen. Näin pitkälle en voi mennä omassa henkilöhistoriassa hiukkasesta tähän nykyiseen elopainoon. Pääsin lähelle alkuräjähdystä hengityssessiossa, oranssi valomeri ympäröi joka puolella. Yksinäinen nuijapää ui valossa. Siinä on alku ja mitä sen jälkeen. Nousin ylös nauraen, pidemmälle en voinut katsoa uimista. Sillä hiukkasohjelmalla minusta tuli minä, joka en saisi olla minä mukamas niiden tiedemiesten ja rauhanruhtinaiden mielestä, jotka varaavat olemassaolo-oikeuden vain itselleen ja sille yhdelle kopiolle kahdesta täydellisestä vanhemmasta. Omat solut menettäessään alkuperäistehtävänsä on opittu diagnosoimaan syöväksi. Lööpistä luen 23 -kiloisesta kasvaimesta. Omat solut villiintyvät ilman tarkoitusta, oli aikamoinen möykky vatsassa. Poistettiin leikkamalla, ei millään filippiiniläisellä ilman veistä tehtävällä huijaustempulla. Näitä tekevät lapset leikkiessään syöpää pois.
 
€uro likaista peliä, syntymä on kaunein ihme, jota voin katsoa netissä ultrakuvina. Kieltäisin €uro -uutisoinnin tyhmälle kansalle turhuutena. Kieltäisin hörhöjen raskausuutiset, alun, keskenmenon ja lopun. Raskaus on jokaisen oma-asia, ja neuvolantädeillä on vaitiolovelvollisuus kuntauudistuksen jälkeenkin. Aamuhartausseurakunta odottaa kotonaan päivittäistä kirkon tiedotetta, ilman viivytystä, lyhentämättömänä ja sensuroimattomana. Kotonaan yhteyksien ulottuvilla, kun kaikille ei ole sijaa majatalossa maailmalla.

Tänä aamuna omasta onnesta säteilevänä lyhyellä blogilistalla. Puhelinyhteys pätkii ja ehkä siitä syystä blogger oli ylivoimaisen esteen edessä, kun palvelinta ei löytynyt. Riverside Medical Clinic, Riverside menee Kuortinkartanon kesäjuhlien edelle. Kolme tapahtumaa samana päivänä, joihin osallistun aikajärjestyksessä. Syntymäpäiväksi on tarjontaa, missä vietän ja kenen kanssa. Vanhalla rouvalla on vientiä Higgsin hiukkasen löytymisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti