maanantai 23. heinäkuuta 2012

Yhtä elämää jo 71 vuotta

Norjan pääministeri: Breivik epäonnistui
Sunnuntai 22.7.2012 klo 11.31
Norjan pääministerin Jens Stoltenbergin mielestä joukkomurhaaja Anders Behring Breivik epäonnistui yrityksessään muuttaa Norjaa.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012072215870428_ul.shtml

Kaksoiselämää

Yksi tie ja kaksi asiaa tehdä pikavisiitti kauas pois. Kuinka onkaan ihanaa jättää koti pyyhkimättä kaikkia sormenjälkiä pois kuin pakenisi rikospaikalta. Matto on rullalla ja työpöytä keskellä lattiaa muistuttamassa luvatusta tekemättömästä työstä. Sunnuntaina varauduin teeveen ääreen tavoittaakseni surevien norjalaisten katsekontaktin. Se on taito puhua suurista tunteista ilman epämääräistä elehtimistä. Oma ahdistava olo on poissa. Ennen lähtöä tunsin kipuja siellä ja täällä. Otin huumejohdannaista lääkkeeksi. Sain lisää kipuja. Närästi kaiken yötä, sai silmiin hullun kiillon kuin olisin itkenyt taukoamatta. Nyt se lääkekokeilu saa riittää toistaiseksi. Muistotilaisuus Utöyalla ja ulkoilmakonsertti yhdistivät ihmiset tärkeän asian ympärille. Pääministeri puhui Bräiviikin epäonnistumisesta muuttaa Norjan kulttuuria. Siitäkin tuli kulttuuripiikki omasta keskuudesta.

Meillä vieritetään rahakriisi toisten aiheuttamaksi. Ampumistapaukset omia kohtaan ovat lisääntyneet. Puhutaan Espanjan tukipaketin jälkipuinnista. Tähän asti olen siirtynyt leiristä toiseen ja joutunut muuhun uskonnolliseen yhteisöön vaihtamalla kieltä. Tämä on ollut pakonsanelema vaihtoehto voidakseni jatkaa vielä hernepussiheittokilpailun häviäjänä tätä yhtä elämää. 

Sukuseura on ja pysyy samana. Vanhempiani en voinut valita, hekin ovat oman sukunsa edustajia ja siitä tämä kiinnostus suvun historiasta muistinvaraisesti. Oma eletty elämä on paras kokemuskertomus ilman kokemuskertomuskoulutusta. Suomi-neidolla ei mene hyvin, miten lakikirjan irtolehtipainosta pitäisi tulkita. Tarvitaan käräjäoikeuden määräämä puolueeton pesäselvittäjä hoitamaan loppuun riitelevät edunsaajat. Kun rahat on jaettu osakkaille huomaan sähköpostin hiljenneen. Jo oli aikakin päättää 15 vuotta elävän ja toiset 15 vuotta kuolleen sisaren ympärillä käyty suunsoitto. 
 
Deines Gartens schöne Blum /Alles Gute zum Geburtstag -seurakunnan syntymäpäivätervehdys "Mit herzlichen Segenswünschen" on toinen yhtä muuttumaton yhteys kuin sukuseura. Tänä vuonna lähetin syntymäpäiväkortit tyttärille, kun olin valinnut toisin syntymäpäivän viettotavan. Sain palautteen avecilta; mam' on yhtä huumorintajuinen kuin tyttärensä.
Puhelinsoittoa ei kuulu, päivä on sateinen. Nautin viikonlopun jälkilämmöstä, huomenna palaan päiväjärjestykseen. Aloitan kellarigalleriasta vuosikausia koskemattomana olleesta varastosta.  Kuolleet enkelit / Varg Veum'in katsominen yöllä herätti vanhat kellareihin liittyvät pelot. Murhaava heinäkuu on otettava virtuaalisesti rikollisuuden esimerkkinä. Hälytyskellot on valmiiksi viritetty ennalta arvaamattoman vaaran varalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti