perjantai 14. kesäkuuta 2013

Lait ja säädökset

Maire Tirkkonen
Laillistettu hieroja vuodesta 1979, omaishoitajakokemusta vuodesta 1991

kotisivut
"virallinen organisaatio on tarkoitettu ratkomaan ennalta arvattuja ongelmia, epävirallinen arvaamattomia"


Daniel Goleman

Elämäni harharetket §§§§§§§-viidakossa

 

Suomi uppoaa §§§§§§§-viidakkoon uutisoi YLE käen kukuttua linnunlaulun toivekonsertin ja kuuden aikamerkin jälkeen. Omaishoitoaika syntymäkunnassani aloitti elämäni harharetket §lakipykälä -viidakossa. Kaikissa vaiheissa vedottiin lakiin, asetuksiin, ikänaapureiden muistinmenetykseen, ilkeyteen, halventamiseen ja viimekädessä lahjontaan yksinkertaisten ymmärtämättömien enemmistön mielipiteen taakse. Loppujen lopuksi rahasta tuli kynnyskysymys, että taloyhtiössä olisi osakkeenomistajalle jaettu yhtiökokouksen asialista etukäteen. Sen saivat vain yhtiökokoukseen osallistujat. Osakkeenomistaja sai vain pankkisiirrot maksettavasta hoitovastikkeesta.

Sama koskee lapsuuskodin omistussuhteita, uimarantaa ja lomakiinteistöä. Isän kuolemasta pidettiin huolta ennen kuolemaa osanottoineen ja kuoleman jälkeen.
- Jospa se ei ole kuollut, kun tänne ei ole mitään ilmoitettu, epäili valtaa käyttävä hautausurakoitsija.
- Kuoltua havuseppele haudalle, lupasi valkoisten veteraanijärjestön puheenjohtaja. 
Luulin jo luokkajaon olleen taaksejäänyttä Suomi-neidon historiaa, mutta se liitettiin minun omaan henkilöhistoriaan vuoden 1941 punaisesta heinäkuusta lähtien. 

Valta vaihtui 6.2.2000. Valittiin 1. naispresidentti. Paimenpoikana elämänsä aloittanut isä lähti paimentamaan Tuonelan karjaa. Minun oli aika palata sinne, mistä olin lähtenyt. Vuosituhat vaihtui eikä minulla ollut verkkokirjoitustaitoa. Alkoi uudet §harharetket avoimessa yhteiskunnassa, jossa suljetun yhteiskunnan säännöt tiukensivat otettaan. Minua olisi haluttu tulkita kirjurien ja tulkkien kautta, mutta hankin verkkokirjoitustaidon, ettei kukaan kiäntele eikä viäntele ajatuksiani. 
On niin tyttömäinen olo kirjoittaessani verkossa. Kansalaisoikeuksistaan on pidettävä kiinni kynsin hampain. On huolehdittava kansalaisvalmiuksista voidakseen jatkaa puhtaalta pöydältä. Aluksi kirjoitin unohtaakseni lakikirjalla ja Raamatulla päähän paukutuksen. Kirjoittaminen kääntyikin puolelleni. Mitä enemmän kirjoitan, sitä enemmän muistan. Asioiden tarkistamista varten on YEAT:n näyttökansio estetystä sukupolvenvaihdoksesta ja kaikesta, mikä antoi kielen omaishoidolle ja seurakunnalle. Konekielinen käännös ei vastaa sitä, mitä tarkoitan. Horoskooppimerkki syöpä on muuttunut ravuksi, jonka luvallinen pyynti alkaa syntymäpäiväni puolenpäivän jälkeen.

Osallistuin kevään saksankieliseen jumalanpalvelukseen illalla Joutjärven kirkossa. Otin taksin menomatkalle. Aina kerron iloisesti kuljettajalle matkan tarkoituksen ja esitän, että hänkin voisi tulla mukaan. Hän kieltäytyy työkiireisiin vedoten, mutta asenne on kohdallaan näillä palvelua parantaneilla kyydinantajilla. Ovat enemmän kuin akateemiset yläpuolelle asettuneet viranhaltijat. Heidät jätän kiehumaan omassa liemessään.

Tulomatkan tarjoaa matkapastori navigaattorin ohjauksella. Koskaan en oppinut puhumaan saksaa, kun en ollut sitä kuullut puhuttavan. Ymmärrän kuitenkin, mutta keskusteluun en löydä sanoja. Hän ehdottaakin, että käyttäisimme meidän toista kotimaista kieltä, på svenska. Sekin on yhtä vaikea keskustelukieli käyttämättömyyttään. Lupaan parantaa kielitaitoani opettelemalla venäläiset aakkoset tai mandariinikiinaksi WO AI NI MEN -menetelmällä.  

Kaikkinensa §harharetkillä hashtag# on tullut risuaidaksi, jota en ymmärrä. Kuka sen lausuu ääneen, ehkä tietää, mitä tarkoittaa tyhjää hokiessaan. Siitä uutta pilkkua viilaamaan, jos ei vielä ole elämän esteeksi tehty. Ministerit hokevat rahasta, rahasta, rahasta, jota heillä ei ole eikä sitä hokemalla tule. Meitä maalaisjärjellä varustettuja suomalaisia sumutetaan. Jokainen vastaa kuitenkin harhaanjohtamisesta aikanaan muukalaisten hautausmaan käräjäkivillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti