torstai 27. kesäkuuta 2013

Idänpaineet 1941 ja kotimaanpaineet 2013 ruodittavana

1941: Presidentti Risto Ryti piti radiopuheen joka käsitteli Suomen ja Neuvostoliiton suhteita ja totesi mahdollisuuksien idänpaineiden helpottamiseksi olevan parempia kuin koskaan aiemmin. 

Lahjussyytteet nurin Nova-jutussa 

Pääministeriä kyrsi ministerin sekoilut  näihin aikoihin toisista syistä. Alaleuka väpättäen, tippa linssissä totesi miettineensä syitä monta kertaa. Kaveri itse jätetään tuomitsematta tulevaisuuden tutkimushankkeen tilaamisesta kilipailuttamatta. On meillä sellaiset kilibailut. Onneksi Päämiehet poistuivat vesiteitse "Kultarannalla" Kultarannasta juhlimaan Turun ja Pietarin ystävyyttä kaupunkeina amnestyn nousematta merestä laivaan.

Suomen ensimmäinen on valittu viikolla, johon sattuu valtion päämiesten tapaaminen Kultarannassa. Pääsen osalliseksi lehdistötilaisuuten, jossa Putinilta tivataan ihmisoikeuksiin kuuluvien lakien säätämisestä. Meillä aktiiviset viettävät koko viikon juhlien vapautta, "olla mitä olla eikä muuksi tulla". Nyt tiedämme, että Venäjällä saa olla syntymässä saatu sukupuoli vapaasti. Olisipa meilläkin kansalaisvapaudet olemassa syntyperän, sukupuolen, uskonnon ja kirjoitustaidon suhteen.

Samoilla linjoilla oli Ruotsin kuningas kysyttäessä viisaan Matin näkemästä ruususenunesta. Kuningas vastasi viisaasti.
- Jokainen hoitakoon henk.kohtaiset naisasiansa itse. Mitä suomalainen toimittaja haluaa  tietää julkisessa kyselyssä päämiesten vierailun aikana? Jos auttamaton Pekka olisi presidenttinä latinoprinssi vierellään, silloin mikään asia ei jäisi neljän seinän sisäpuolelle. Tapaamiset Kultarannassa muistuttaisivat uskomattomia uskonmenoja lisääntymisriittiä unohtamatta. Se on vielä ratkaisematta, kuinka samaa sukupuolta olevien lisääntyminen tapahtuu laillisesti "avioliitossa".

Aina on asuttu ahtaasti, nukuttu siskonpedillä vierivieressä. Oppikouluaina vieraalla paikkakunnalla nukuin Akin kanssa samassa sängyssä. Isä kysyi:
- Onko Aki tyttö vai poika? Hän oli helpottunut kuultuaan että Aki oli tyttö nimeltä Aino. Jos tästä vielä jatkaisin, löytäisin itseni kuuntelemassa Lissun yöjalkareissusta aamuyöllä. Hän halusi jakaa kokemuksensa eikä minua kiinnostaneet yöpuuhat silloin eikä sen jälkeen. Nyt niitä asioita käsitellään eduskunnassa suvaitsevaisuuden nimissä.

Vasta omilta tytöiltä kuulin kahden naisen yhdessä asumisesta, että he olivat seksisuhteessa. Gamla Onsdag haastattelussa mies tunnusti suuntautuneisuutensa ja sanoi, ettei tulisi mieleenkään lähteä julkisesti esiintymään missään kulkueessa på svenska. Levengood Suomesta poistaa ihmisten välisiä sukupuolieroja på svenska eikä siihen ole mitään lisättävää eikä poisotettavaa. Onpahan joutavilla jotain tekemistä vouhkatessaan asioiden puolesta.



Fiktion puolelle


Ole niin armollinen,
edes hetkeksi,
väisty luotani tuska.
Pilvenä, sinisenä pilvenä
lennä kotiin,
kaukaiseen kotiini.
Oma rantani, siinnä kaukana
hentona viivana, hienona piiruna.
Oma rantani, hellä rantani,
kunpa saisin purjehtia sinua kohti edes joskus. 
Suomennos Pirjo Aaltonen

Vihtaniemen yksityistien hoitokunta näki sielunsa silmilla lapsuuskodin Juojärven rannalla muuttuneen LOMAKIINTEISTÖksi. Isän eläessä sain uudet yksikkölaskelmat: 
Lomakiinteistö, käydään normaalisti. Omistaja Eeva Penttinen. Lapsuuskoti maineen oli vielä jakamatta. Ulosottomies ei suostunut mitään muuttamaan. Kiinteistöveroprosentti oli määrätty lomakiinteistön mukaan. Monen yhteydenoton jälkeen päätös vastasi sitä mitä se on ollut vuodesta 1900 lähtien.

Tiekunnan kokous 30.5.2013 päätti esittää vastineensa Maire Tirkkosen kirjelmään seuraavaa.
Tieyksikkömaksu määrätään myös rakentamattomille tonteille. Tiekunta totesi, että omistamallanne maalla on rakennuksia, joten tonttia ei voi pitää rakentamattomana. Tietojemme mukaan kiinteistöllä käydään ympärivuoden. Kiinteistöllenne määrätty tieyksikkömaksu määräytyy metsätilan sekä rakennuspaikan mukaan. Yksiköidenne määrään vaikuttaa myös käytettävän tien pituus.
Onko rakennuspaikkalla ja Lomakiinteistöllä samat kertoimet?  Lasku sisältää LOMAKIINTEISTÖN tieyksikkömaksut. lähde YEAT:n näyttökansio.

Hyvä loma-asunnon omistaja -kirjeille posti kysyi uutta osoitetta. En itsekään tiennyt olevani loma-asunnon omistaja. Asia eteni maistraattiin asti ja sieltä takaisin Tuusniemen kunnan rakennusvalvontarekisteriin. Sinne kunnan virkamies oli tehnyt virheellisen merkinnän, vapaa-ajan asunto. Maistraatti oikaisi merkinnän: tyhjillään.

Laki toisensa perään antoi tiekunnalle mahdollisuuden kiristää otettaan tehdä entisistä asukkaista maksajia Tiekimpan osakkaina jätemeksun muodossa. Kukaan ei suostunut keskustelemaan asioiden hoidosta ja maksuista. Valitin Kuopion hallinto-oikeuteen ja jätemaksu kumottiin. Asuinkelvottomasta rakennuksesta ei tarvitse maksaa jätemaksua.
Täydennän nämä kolme muutoskohtaa, kun päätökset tulevat vastaan. Sisällön olen ymmärtänyt oikein sanamuoto on vapaa muistin mukaan.

Näinä vuosina asioiden kaukohoitajana olen ajatellut, kenenkä lomakiinteistön maksuja maksan, kenenkä pääomalle kartutan rahallista lisäarvoa. Omaishoitajana joskus heikkona hetkenä ajattelin, kuinka olin joutunut profeetaksi omalle maalle. Vanhempiani koskevan käskyn noudattaminen antoi vastauksen ja lupauksen. Kaikki muut ovat neljännen käskyn selitysosan varassa. Pahantekoon en tule mukaan kyselemällä Putinilta enkä Niinistöltä sukupuolen perusteella kansalaisoikeuksia. 

The Book'in sivulla seison naisena työasussa stay up sukissa korkokengissä armahdettuna. Kivitystuomiot ovat vielä voimassa, meillä piilotettuna kuin kiintiöpakolaisena Turkin vankilasta tuotu 13 -vuotias poika, joka oli kasvanut aikuiseksi. Kun kukaan ei ollut näkemässä kolme vartijaa hakkasi hänet henkihieveriin. Kauluri kaulassa hän tuli kuulemaan, mitä minulla oli asiaa. Yhtäkkiä hänen kasvonsa vakavoituivat.
- Viime kerralla tulin surulliseksi, hän sanoi. Räjähdin nauramaan ja kysyin, miksi?
- Sinä vanha nainen minua hierot, minun pitäisi sinua hieroa. Tässä on kulttuurien välinen ero, johon kirkko vielä tarjosi oman tulkkinsa. Rastatukka oli äitinsä omaishoitaja ja halusin käydä hänen äitiä tervehtimässä pojan toimiessa tulkkina. Seurakunta sen esti tarjoten minulle käyntiin omaa tulkkiaan. Sen jälkeen en ole maahanmuuttajia hätyytellyt tulkin kanssa enkä tulkitta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti