torstai 18. huhtikuuta 2013

Vaikeita lähtöjä

Lähtöjä (12)



Sellonsoittajan elämä muuttuu perinpohjaisesti kun hänen orkesterinsa lopetetaan. Entinen muusikko saa kuitenkin uuden mahdollisuuden: hän alkaa opetella hautajaisvalmisteluja perinteiseen japanilaiseen tapaan.
Yojiro Takitan ohjaama Okuribito eli Lähtöjä voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin vuonna 2009.

Voisiko mikään lukemani kirja ja katsomani elokuva sopia paremmin tähän aikaan kuin Kuolinsiivous: Eeva Kilpi ja Lähtöjä. Molemmat yhtä vaikeita omassa elämässä ollut aina eikä ole helpotusta luvassa. 

Odotin eilen lääkärin soittoa laboratoriotuloksista. Tulihan se soitto ½ tuntia sovitun ajan jälkeen. Kaikki arvot ovat hyvät ja pilleri puolitettu kahdeksi kuukaudeksi. Sopii siitä olla kateellinen lääkkeen määrästä ja syntymävuodesta 1941. En oikein tiedä kuinka ne korreloivat 1/2 pilleriä suhteessa lähes 72 vuoden ikään. Tästäkö minun pitäisi mennä keskustelemaan psykiatrisen hoitajan kanssa?

Seuraava yhteydenotto lääkäriin tapahtuisi netin välityksellä. Tätä esitin jo 1980 -luvulla tietokoneohjelmoijalle, kun oli sairaampi hieronnan jälkeen kuin ennen hierontaa.
- Kysy tietokoneelta, mikä sinulle on tullut.
- Tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä.
Pitkän ajan perästä selvisi, että ohjelmoija oli sairastunut nuoruusiän sokeritautiin. Se selvittää minulle hieronnan vaikutuksen. Koko hieronta vastaa 7 km:n kävelyn energiankulutusta. Ei ihme jos työpäivän jälkeen tehty hieronta vei verensokerit minimiin. Diapeetikolle annettu ohje tulla eväät mukana hierontaan. Kaikki pitää oppia kantapään kautta.

Sen olen tehnyt pohjamutia myöten. Mitä taakseni olen jättänyt sen löydän edestäni. Kuolinsiivousta teen yksiössä ja elämässä. Kovin on takkuista tietokonetyöskentely. 
Jouduin työttömäksi fabriikin mentyä konkurssiin 1978 lopullisesti. Isä Juntusen hieromaopistossa hankin ammatitaidon oppisopimuksella. x-na ruudussa avioliittoa elävä mies kertasi juopporingin terveiset kotiin.
- Kädet käy kuin ruumiinpesijällä. 

Mehiläinen lainasi sloganin mainokseensa "Ihminen on taideteos". Edunvalvojat, lääkärihierojat, hautausurakoitsijat ovat omalta osaltaan tehneet osuutensa mustamaalauksessa, että hieroja on kuin katuhuora, joka hieroo "kuka kysyy - kuka maksaa" -periaatteella. Tähän samaan kategoriaan lasketaan "yrittäjät, maatalousyrittäjät, perhehoitajat ja omaishoitajat". Jos lakia ei kumota, meidät hukka perii eikä rahaa pelasta mikään. Katainen tivasi, sitäkö Soini haluaa. 

Kuka maksaa päättäjien palkat ja heidän ylellisen elämänsä? Voitot kotiutetaan veroparatiiseistä korkoineen. Tähän koko rahamaailma kaatuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti