keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Nähdään syksyllä

Aamuhartaus 3.4. Pääsiäisviikon aamuhartauksissa puhuvat eri kirkkokuntien piispat. Piispa Teemu Sippo, Katolinen kirkko, Helsinki. Lopussa kuullaan J.S.Bachin urkukoraali "Kommst du nun, Jesu". (BWV 650). Hans Fagius, urut. Hartausohjelmat: Aamuhartaus 3.4

Kuva: Arja LentoHartauspuhujat huhtikuussa

 

Viimeisen kerran valaistaan radiomastoja pääsiäismaanantaina. Hälytyskellot soivat, onhan tänään aprillipäivä.

Bloggeri on elänyt omaa elämäänsä. yle.fi/uskonto sivulta katson hartauspuhujat huhtikuussa ja siirrän keväisen kuvan muistuttamaan tulevasta. Johan siellä on tuttujakin puhujia aamuisiin tapaamisiin. 

 

- Kristus nousi kuolleista.
- Totisesti nousi.

Nämä tervehdykset vaihdettiin iloisesti yöliturgiassa ja aamun jumalanpalveluksessa. Meille luterilaisille se jää siihen. Usko ei näy eikä kuulu arkipäivään. Jatketaan  kehysriihestä "täyttä puppua" -tokaisun selvittelyä. Eipä siihen ole mitään lisättävää eikä mitään poisotettavaa. Se on verrattavissa arvoihin; koti, uskonto ja isänmaa samassa sloganissa 2013. 

 

Katolisen kirkon hartaustekstejä en ole löytänyt hartaushausta.  Digiajan herrat ovat omineet kirkolliset juhlapyhät itselleen. SINUN JOULUSI on Ahtisaaren kiireiden kertausta varten. Ihmettelen niitä perässä hiihtäjiä, jotka vannovat Ahtisaaren antaman esimerkin nimeen.
TÄYTTÄ PUPPUA  on aikojen alusta kuulunut epäilevälle Tuomaalle, joka saa hahmon Kataisessa tämän pääsiäisen maailman menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti