torstai 11. huhtikuuta 2013

Auringonkukkapelto aaltoilee tuulessa

"Yritys lopetetaan. Kauppiaat siirtyvät eläkkeelle." Kaikista tuotteista tarjotaan 30% alennusta. Poikkean kirjakauppaan. Haen vanhaa ja uutta. Pertti Hemánus: Kirkon salaliitto ja Eeva Kilpi: Kuolinsiivous. Kirkon salaliiton saisin käytettynä tilaamalla. En vielä kuitenkaan tilaa, tutkin kirkon salaliittoja oman kirjeenvaihdon perusteella. En suostunut kristittyjen siirtoihin potilasjärjestöön omaishoitotyön päätyttyä. En sairastunut samoihin sairauksiin, joita vanhempani sairastivat vanhuudessaan. Kävin kuitenkin yhdessä potilasjärjestöjen kokouksessa ja löysin Lahden savolaiset. Luin Lahden savolaiset moneen kertaan. En ollut uskoa silmiäni, että syntyperän mukaan kuulun järjestöön Lahden savolaiset. Sitten selvisi, meitähän pidetään syntymävammaisina. Sen jälkeen on ollut hengittäminen yhtä tärkeää kuin syntymän hetkellä vetää keuhkot täyteen ilmaa. Kirkon salaliitto paljastui siinä, että maistraatti erotti seurakunnasta ja liitti "muuhun uskonnolliseen yhteisöön". Minä vaihdoin vain osoitetta luopumatta lapsen uskosta.  Deutsche ev.-luth. Gemeinde in Finnland ei ole allekirjoittanut Porvoon sopimusta.

Ostin Kuolinsiivousta 30% alennuksella alentamattomasta hinnasta. Lääkärissäkäynnin jälkeen puolitin verenpainepillerin lääkärin ohimennen  antamalla luvalla. Meni vähän sukset ristiin, kun mainitsin luontaistuotekaupan antamasta neuvosta. Pyörrytys on suolan puutetta. Lääkäri tuhahtaa vähätellen  ja antaa oppitunnin suolan käytön rajoittamisesta. Olen ollut kasvissyöjä yli 30 vuotta. Salaattia ei suolata enkä mihinkään lisännyt suolaa. Aloitettuani verenpainelääkkeen tulivat kaikki ongelmat, jotka osoittautuivat sivuvaikutuksiksi. Ja minä vaivainen matomatkamies maan luulin oireiden johtuvan borrelioosista. Ainakin hoippuva kävely loppui heti toisena päivänä lääkkeen puolittamisesta.

Maailmankirjat ovat sekaisin yhteiskunnassa. On suuri ero olla omaishoitaja kuin puhua tai laatia lakeja omaishoitamisesta. Minulta on vaadittu kokemuskertomuskoulutusta voidakseni puhua vertaistukena omaishoidosta. Eilen kauppareissulla istuin penkille pakkaamaan ostokset pyörälliseen ostoskärryyn. Mies vierellä alkoi puhua vapaaehtoistyöstään mielenterveyspotilaiden hyväksi. Hän oli tehnyt työtänsä omasta halusta liittymättä minkään järjestön listoille. Oli jäämässä eläkkeelle ja tunsi vähän syyllisyyttä, kuinka hänen apunsa varassa olleille ihmisille käy. 

En puhunut omasta tilanteesta, kuinka minun omaishoitajuus päättyi isän kuolemaan. Sitten alkoi perinnönjako, jonka yhteiskunta on lailla antanut osaamattomien jakajien ja juristien taisteluksi. Samalla kun riita kiihtyi kuin kiljusen tappelu hankin verkkokirjoitustaidon. Kotisivut ovat oppimispäiväkirjan sisällysluettelo. Diplomeja on seinien tapetoimiseen asti. Tietokoneet vanhenevat, kiinalaiset lisäosat lakkaavat toimimasta. Onneksi Swot - analyysin nelikenttä on tallessa Jyväskylässä graafikon koneella arkistoituna. Omat mahdollisuudet tietoyhteiskunta kaikille hankeessa loppuivat alkuunsa. 
- Osta käytetty kone. Se kyllä sinulle riittää niin kauan kuin tarvitset tietokonetta. Tämä on konsulttien omiin käsiinsä ottamien ohjeiden lopputulema. Poliitikot ovat ulalla, kuinka he varmistavat oman puolueensa vaalikampanjan rahoituksen. Sitä vartenko tarvitaan 200 kansanedustajaa avustajineen viemään meidän rahat veroparatiiseihin?

Minulle elämä on annettu elettäväksi. Isot pojat harjoittelevat meillä vanhoilla naisilla sota- ja seksileikeissään. Kuolinsiivous jatkuu. Mitä sieltä paljastuu on julkista pahoittelua pahoittelun perään. Tätä varten selvisin hengissä vuoden 1963 kevätjuhlan päätteeksi humalaisen johtajaopettajan ja suutari-Jussin pojan kiinniottamisesta ja lampeen heittämisestä. Jos olisin silloin hukkunut, en mitään tietäisi tämän päivän koulumaailmasta enkä rukouksen kuulemisesta: Tee minusta rauhasi välikappale! Sofi Oksasen poliittisilla sanoilla on enemmän painoarvoa kuin Ahtisaaren rauhan Nobel-palkinnolla. Rahat menivät ruokarahoiksi Eevalle ja Nokian pelastukseksi muotoilujohtajalle. "Taide ja taudit" sanataiteen lisäkurssi lääkäreille tuottaa tulosta.

Sofi Oksasen tunnistan rastoista ja Ahtisaaren kestorepliikistä asiassa kuin asiassa ennen ja jälkeen rauhan Nobelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti