tiistai 11. joulukuuta 2012

Valamo, Lintula, Moskeija

SF esittää mustavalkoisen elokuvan "Neiti talonmies". Liian monta totuutta löysin oman aikani koulunkäynnistä oppikoulussa vieraalla paikkakunnalla. Eroavuus oli siinä, että sain olla täysihoidossa. Tänä päivänä kävisin nettilukiota verkkoympäristössä. Jälkipyykki tuosta ajasta on käyty, kun koulunkäynnin esteet silloin tulivat selvitetyksi estäjän kovan kohtalon jälkeen. 
Toinen mollimisen aihe oli, kun minusta ei mitään tullut. Niiden mittapuun mukaan mitattiin, joista oli tullut jotakin suurta hemgentuotteena, mutta myös massiivisesti. Heistä tuli aikaihmisiä, minusta vain aika ihminen.

Vihtaniemen ensimmäinen ja viimeinen ylioppilas on tullut tiettyyn ikään. Matti näki ruususunta Levin kaamospäivässä, että työuria on pidennettävä. Tänään vaatimuksena on vielä palkkojen alentaminen yhden häkäpään vaahdotessa hallituksessa aikansa. Kun hätätila selviää on muutettava leiriä ja ryhdyttävä puhumaan aikaisempaa parempaa tietoa vastaan.

Viidenkymmenen vaikenemisvuoden jälkeen luen avointa kirjaa omaishoitoajasta. Juutuin perinnönjakoon ja kuntauudistukseen. Halkomistoimituksessa puhuin lapsuuskodin tulevasta käytöstä. Bin Laden pysytteli piilossa, mutta sitkeän työn tuloksena hänet yllätettiin, surmattiin ja haudattiin mereen. Olisiko mummonmökki ollut varmempi piilopaikka Saddamillekin. Ääneen puhuin turvapaikan antamisesta etsityimmille terroristeille.

Toinen vaihtoehto oli luovuttaa lapsuuskoti muslimeille moskeijan paikaksi. Google runoilija sen sanoiksi virkkoi. 
tähän rakennetaan moskeija
tähän rakkauden paskalampeen
räppää tähän ruudolf
taputa tähän rytmi

Uskallanko enää mitään ajatella, huomenna sen edestään löytää. Moskeijan rakentaminen juomakelvottoman Juojärven rannalle Valamon ja Lintulan naapuriksi. Välimatkat voisi ajella talvella umpihankea jäätä pitkin, soutaa kesällä kuin ennen vanhaan ja laskea samalla Juojärven saaret. Onhan näille evakkona asettuneille luostareille oma nimikkotie, Luostarintie, joka haarautuu Sinisestä tiestä. 

Joulukorttiin on tullut vastaukset paluupostissa. Toisessa tunneperheesä syntyi neloset. Toisen tunneperheen opetus. 
"Älä sulje oveasi joulutontulta! / Tontulla on tuomisina paljon iloa. /
Anna tontun sytyttää se pieni kynttilä! / Silloin siitä joka soppeen hehkuu lämpöä.
Kuuntele, kun jolutonttu korvaan kuiskuttaa! / Sitä pientä salaisuutta... että moskeija rakennettaan tähän rakkauden paskalampeen. Sen on sijoittajat päättäneet. Sitä ennen JäteKukko perii jätemaksua INTRUM JUSTIAn kautta ulosotossa. Hallinto-oikeus hukkuu valituspinojen alle. Vai onkohan sekin automatisoitu kokeiluksi, miten robotit hoitavat työnsä?

On joulukuun 11. päivä 2012. Huomenna tulee maailmanloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti