lauantai 29. joulukuuta 2012

Pastori joulutunnelmissa

Pastori joulutunnelmissa 

Viikonlopun musiikkivieraana pastori Kai Sadinmaa. Toimittajana Miika Lauriala

Pastori Kai Sadinmaa. Pastori Kai Sadinmaa on jouluihmisiä. Hän rakentaa kotiin seimen, koristelee kuusen ja kokkaa jouluruokia. Musiikkimaku on laaja Johann Sebastian Bachin kantaateista Tuomari Nurmioon. Iltaisin hän poikkeaa lähikapakkaan parantamaan maailmaa ja kuuntelemaan vanhanajan iskelmiä.
Pastori Kai Sadimaan aamuhartaudet ovat hämmentäneet kirkkokansaa. Sadinmaa saarnaa ahneudesta ja synneistä ja soimaa eliittiä ja Euroopan unionia. Torniolainen poliisin poika on toisaalta myös huumorin ystävä ja uskoo yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Köyhyyttä ja kurjuutta hän on kohdannut koko pappisuran ajan. Mitä musiikki pastorille merkitsee, sen kuulemme lauantaina 29. joulukuuta klo 16.05.
Vieraana on pastori Kai Sadinmaa. Toimittajana on Miika Laurial

Elämäni evakeliumi tapahtuu Eteenpäin elämään -
(Suomi 1939, 100'). O: T. J. Särkkä. N: Regina Linnanheimo, Tauno Palo, Elsa Rantalainen, Eino Jurkka. Elokuva kartanon sisäkön ja senaattorin veljenpojan epäsäätyisestä rakkaudesta.

Näistä levyistä en luovu jäi ajallaan kuuntelematta, odontinhan vain kyytiä asemalle; kuka ehtii ja milloin ehtii. Olin yhdeksältä lauantai-iltana kotona. Katsoin netistä, mitä maailmalla oli tapahtunut poissa ollessani. Jätän hyvästit kapinapapille kuuntelemalla hänen aamuhartauksiin valitsemansa levyt. Yhteiskunnallisuutta ei elämästäni ole puuttunut. Sitä olen peilannut naapurimaan yhteiskunnallisiin oloihin Leninin testamenttiin ja Stalinin kanavan rakentamiseen. Tuomari Nuormion löysin Isien sodan kautta. 

Minua on kielletty puhumasta Suomi-neidon yhteiskunnasta. Kuitenkin olen saanut mielipiteilleni kannattajia. Kuinka moni on lupautunut tulemaan barrikaadeja rakentamaan käänteisesti. Olemmehan niitä purkamassa puheillamme. Jospa Presidentin puhe ja esimerkki oman palkkion alentamisesta kolahtaisi niihin, jotka ovat vain käsiojossa ottamassa. 


Keijupuisto
Dokumenttielokuva Lahdessa sijaitsevasta kodittomien asuntolasta ja sen asukkaista. O: Miia Jonkka. T: TaiK/ELO.  (kaupungin päättäjät tarkastuskäynnillä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti