sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Kuninkaallinen syrjähyppy toisella kotimaisella

Tunneperheet valmistautuvat jouluun kukin omalla tavallaan. fb -päivitykset muistuttavat kuinka etenemme 2. adventtisunnuntaista päivä kerrallaan kolmanteen ja neljänteen adventtiin. 

Seurasin kirkkovuoden kalenteria alusta viime yönä, mutta kaiken tiedon siirtäminen näkyväksi blogiin ei onnistunut. Kopioituna kopiolla on oma ohjelmansa, joten luonnoksena saa odottaa neljänteen adventtiin. Jospa sitten kirkkovuoden alun osaisin ulkoa. 

Veli-Matti alakoulun ekalla luokalla loisti uskontotunnilla. Hän osasi Raamatun kertomukset alusta loppuun ulkoa. Mummo oli ne hänelle opettanut. Iltarukouksesta on kuva joulualbumissa, mutta käytän tunneperheen aitoa rukoushetkeä hyväksi. Tytöt kasvoivat isoksi, ja pyhän jysäyksen jälkeen ei ole mummon tarvetta muistuttaa iltarukouksesta.

Muutaman tunnin uinahtamisen jälkeen suoriudun kuulemaan radiojumalanpalveluksen. Avaan teeveen nähdäkseni, mikä on heidän tarjontansa maksetulla TV -luvalla Sinun joulusi digiaikaan. Jähmetyn kauhusta, olinhan äsken lukenut Martta -kirjaan lähettämäni käsinkirjoitetun tekstin. 

9.12.2012 klo10.00 Lapsuuden synkkä varjo 

Kerran katsottuna ja kultuna päällimmäisenä on tunnetila, jonka kuningaskunnan lastenkotilapset saivat kokea. Meillä sota tuotti sotaorvot ja -lapset. Lasten asia on koko maailmassa varallisuudesta tai köyhyydestä huolimatta samassa tilassa. Se on yksi vaietuista asioista. Ydinperhe on hyökkäyksen kohteena, kun sosiaali- ja puoluepolitiikka ryhtyy viranomaisina huolehtimaan lapsista, yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevista.

Elämän kertomukseni heitti minut Voimauttavan valokuvan -perusteet kurssille. Minulla oli tarve järjestää kaikki paikalleen valokuvina, kun muuten suku oli sekaisin. Sitten alkaa tapahtua joulusta 1941 jouluun 2012, eikä mikään pysäytä maailmanmenoa.
Ydinperheestä olen siirtynyt nykyiseen tunneperheeseen. Eniten hämmentäneet kuvat ovat lakanneet hiertämästä. Uudet perheenjäsenet pääsevät mukaan lemmikkiensä kautta. He ovat esitelleet uudet tulokkaat, entisten kuolemat ja viimeiset iloiset perhetapahtumat. Perheeseen on syntynyt neloset, tiedon välitti vastaus lähettämääni e -joulukorttiin.  Maailman ihanin tyttö -kirja kertoo toisenlaisen selviämistarinan meistä lapsesta lähtien kaltoinkohdelluista.

Kuvakirja - Maailman ihanin tyttö

Lapsuuden synkkä varjo toisella kotimaisella keskeyttää kirjoittamisen kirkkovuodesta. Se on kirkon tehtävä antaa meille uskonopetusta eikä pahoitella seurakunnasta luopumisesta, jos kirkko ei enää ole kuin rahastaja. Luopumatta lapsenuskosta minut on kutsuttu: Liebe Maire. Lumiukko ilmeilee mairealla hymyllä. 

Lapsuuden synkkä varjo | Tv | Areena | yle.fi 

Lastenkodissa kasvanut Kent Sänd ryhtyi aikuisena peräämään oikeutta lastenkodissa kokemistaan vääryyksistä. Hän ei kuitenkaan jaksanut, vaan teki itsemurhan. Nyt hänen tyttärensä haluavat selvittää asian perin pohjin.

 

 Vitas - julkista perheonnea - 25.11.2012

Itänaapurista löysin perhemallin neljänteen polveen. Haastattelijakin kelpaa meidän yleisille syyttäjille esikuvaksi.  Sinun joulusi ei muuta minun jouluni alkuperäistä merkitystä Pyhästä Perheestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti