torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän vastaanotto

Senaatin allekirjoitukset
Eduskunnan hyväksymä esitys

Äänestyksessä hävinnyt vastaesitys 

Edellämainituita asioita valmistelemaan sekä tekemään niistä ehdotuksia eduskunnan hyväksyttäviksi päättää eduskunta asettaa valiokunnan. (Työryhmä toisensa perään tarvitaan valiokunnan työtä selvittämään.)

  


Tänään 95 vuotta myöhemmin olen alkutilanteessa. 
Kuinka pitäisi tarkastella asioita, joista ei mitään opetettu koulussa? Tai jos opetettiin oli se tarkkaan suodatettu, mitä piti lukea rivien välistä. Suomi-neidon itsenäisyys on yksi näistä eduskunnan hyväksymistä esityksistä. Äänestyksessä hävinneiden vastaesityksestä eduskunta asettaa valiokunnan. Saamani ohjeen mukaan tarkastelen itsenäisyyttä *psyykkisesti, **fyysisesti ja ***sosiaalisesti.

 

- *Sinä olet hullu, en enää tule hierottavaksi. 

- Omapa on asiasi. 

- Tulen vielä ensi viikolla. Hän tuli ja tarkemmin ajateltuaan minun hulluutta, se kääntyikin omaksi suuntautuneisuudeksi. Hän olisi halunnut minut mukaansa sairaisiin kuvitelmiinsa. Hänestä tuli työvoitto minulle ja hän parantui. Sai takaisin puhe- ja aloitekykynsä.*

 

 

- **Kun et suostu tekonivelleikkaukseen, mene psykiatriseen sairaanhoitoon.

- Jos minulla on polvessa kusta, sitä ei ole päässä.** 

 

 

- ***Sinun ei olisi pitänyt tulla ollenkaan vanhempiasi hoitamaan. Tulin kuitenkin ja palasin takaisin.

- Älä puhu mitään omaishoitamisesta, kun sinulla ei ole enää hoidettavaa eikä ole ollutkaan tällä rahanjakoalueella. Eikä kaikkien tarvitse tietää olevansa suomalainen omaishoitaja, kun kaikille ei ole rahaa jaettavaksi.***

 

 

Vitas - Streets of the Capital

 

Koko tien olen saanut kulkea itsenäisenä, itsenäisessä isänmaassa. Viimeiset 21 vuotta osoittavat, kuuluuko itsensä ja omaisuutensa hallitseminen vain minulle. Jos näin olisi, ei minun tarvitsisi valitusten kautta puolustaa tekemisiäni ja siitä kertynyttä perintöä. Maan hallitus on tehnyt lakiesitykst rahamaailmaa suosivaksi ja köyhiä kurittavaksi. Eduskunta hyväksyy ja presidentti vahvistaa lait. Näin saadaan aikaan kirjanoppineille tulkin tehtävä. Kirjoitustaidottomille olivat kirjurit tärkeitä, verkkokirjoitustaidon opittuani en enää tarvitse tulkkiakaan.

 

Kävin kaupungilla kahtena päivänä peräkkäin. Oli pakko lähteä. E-resepti oli tyhjentynyt ennen aikojaan. Farmaseutti kertoo siitä minulle. Tyhjä. Vielä olisi ollut 3 kuukauden erä jäljellä. Tyhjä mikä tyhjä, enkä tyhjentymistä ota omaksi virheeksi. Jätetäänkö minut ilman lääkettä, kun reseptiä ei ole uusittu? Sama se, jos jouduttaisi lähtöä Capitalin kadulta viimeiselle matkalle.

 

Eilen ruokakaupassa annoin palautteen asiakaspalvelusta. 

- Minkäkokoisen rasian salaattia haluat? 

- Keskikokoisen. 

- Se ei sano mitään, otatko 1, 2, 3, 4? En näe numeroituja rasioita ja tunnen olevani puhelinasiakaspalvelussa. Silloin pettää hermo, annan palautteen nuorelle kiireapulaiselle. Kaikilla kassoilla oli harjoittelijat opissa kuinka asiakkaat odottavat kiltisti jonossa, kun tottunut kassa opettaa harjoittelijaa.

Paras opetus palauttaessani ostoskärryä. Lukko ei halunnut palauttaa rahaa, jolla otin lukitun kärryn käyttööni. Kokeilen kaikki jonot ja viimeiseen saan kärryn lukittua, mutta kolikko ei palaudu. Kukaan ei ehdi auttamaan, vihdoin kassa antaa rahan ja poistun kotiin seisomisesta jalattomana.

 

Menen nukkumaan aikaisin, mutta hetken kuluttua nousen ylös. Outo polte  sydänalassa pakottaa nousemaan ylös. Avaan 6. luukun itsenäisyyspäivään, polte on hävinnyt ja menen sänkyyn takaisin. 

En pukenut First Lady'ä kättelyä varten Linnan juhliin. Tiedän hänellä olevan pukukoodinmukaisen asun. Kun tulet vanhaksi, sinun asuinsijasi ei tunne sinua. Ja toiset haluavat vaatettaa sinut ennen aikojaan.

MITÄ MUODIN AMMATTILAISTEN ENNUSTAVAT JENNI HAUKION LINNAN JUHLA-ASUSTA? 

 

Eipä ole minun päänvaiva. Vuosi sitten tilasin silkkisen perinnepuvun. Sain Iisakin kirkon hupun remonttia varten. Lähetin takaisin ja hups, se ei mahtunut päälle. Tilasin lisää silkkikangasta eikä löytynyt ammattitaitoa ompelemaan minulle käyttökelpoista juhlamekkoa. Varustan mekon lapulla viimeisenä toiveena. 'Puetaan päälle arkkuun polttohautausta varten'

Kalastajalla kävi tuuri saadessaan kultakampelan verkkoonsa.
Kampela täyttäisi kaikki toiveet, jos pääsisi veteen takaisin. Suomi-neito sai tilaisuutensa, mutta kukkaronvartijoiden toiveet enemmästä ja enemmästä eivät lopu koskaan. Hyvinvointivaltio muuttuu kaatopaikaksi. Näin käy rahalla ääniä kalastelleille.



Nouse pintaan kampela kulta

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ, 95 -VUOTIAS SUOMI-NEITO!

 

 
Kaikki on valmista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti