tiistai 11. joulukuuta 2012

Satumaista elävästä elämästä Japanissa

Lausuma vanhuspalvelulaissa on yksi poliittinen lausuma lausumien joukossa. Käytännön kokemus puuttuu päätäjiltä, he edustavat omaa etuaan meidän asioidenhoidon kustannuksella. 

Kuinka olen selvinnyt posttraumaattisesta stressireaktiosta, se on kuin Anne Frankin keskitysleirikuvitelmat elokuvassa.  Onhan meillä oma SF -tarjonta kehityksestä, otetaanpa lähtötilanne miltä vuodelta tahansa.

Biologian opettaja antoi käytännön neuvon kuninkaallisen perimän tervehdyttämiseksi. Ruotsissa kruunuprinsessa kiitti puheessaan Ruotsia: Te annoitte minulle Prinssin. Kyse ei ollut syrjähypystä, vaan suomalaiset sukujuuret omaavasta Prinssistä.

Kerron tätä tarinaa tyttöjen perimästä aina uudelleen. Heittäydyin seikkailuun Syntisenlaulunmassa tietyin seurauksin muistaen Kapun neuvon kouluajalta.
- Sinäkö olit se kuninkaallinen?
Tällä oivalluksella poistan omistajien ja työtätekevien raja-aidan. Olemme tasa-arvoisia kaikkiin niihin rasistisiin syytöksiin nähden, mitä saan kuulla vielä tänä päivänä. Milloinka Öllin isä oppii nauramaan itselleen?

Eteissaaren Esko rymysi veneestä halvaantuneilla jaloillaan maihin. 
- Mennään katsomaan, onko Valkoisen talon isäntä kotona. Esko muisti kesällä saamansa kalat ja nyt hän tuli niitä maksamaan. Ydinperhe oli aina paikalla. 
Luontaistaloudessa oli eletty ja elätetty suuri perhe tiettömän taipaleen takana. Kunta myi rantansa sijoittajille kesämökkipläntteinä. Sijoittajat näkivät, että meidän lapsuuskoti ei enää tarvitse omaa uimarantaa eikä paljon tonttia pihapiiriksi. Isä sai sukuviirin 90-vuotispäiväkseen. Isän vangittu veli nimellisen laatan isovanhempien hautakiveen. Omistajat jakoivat järjestön rahoista kuoltua havuseppeleitä haudalle. Tässä lyhyesti 2000 -luvun alussa kahtiajakaminen. 
  
Kaikille ei riittänyt perintöosaksi lomakiinteistötonttia. Kolme sai omat tontit mökkiensä alle. Yksi osa kuului kuolleen sisaren leskelle, yksi myi osuutensa ja näin kantatila jäi yhteisomistukseen. Minusta tuli miljonääri-isän miljoonaperijätär. Kunta ja yhteiskunta pitää pihdeissään ymmärtämättömien virkamiestensä kautta. 
Vähitellen alkaa keskusteluyhteys palautua. Jos asioidenhoitajat haluavat pysyä nimettöminä, otan yhteyttä kunnanjohtajaan. Hän on hoitanut asiallisesti viestinnän. 

Isän oli määrä elää vallanvaihtopäivä 6.2.2000. Valittiin uusi presidentti ja ennen juhlahumun loppumista aamulla isä jätti viimeisen viesti.
- Jäi toiset aamulla nukkumaan, kun otin konttini naulastaan ja kiirehdin karjateille.
Kuningas on kuollut. Eläköön uusi presidentti! 
Vallanvaihto on vakava paikka. Kun kissa on poissa hiiret hyppii pöydällä. Perintöprinssit tanssivat tähtien kanssa. On söpöyden ja seksikkyyden aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti