lauantai 15. joulukuuta 2012

Ruokaa EU:sta vs turkiksia turkistarhoilta

Dokumenttiprojekti: Säilöttyjä unelmia | Tv | Areena | yle.fi 

Ohjaaja Katja Gauriloff seuraa säilykepurkin uskomatonta 30.000 kilometrin matkaa halki ruokatuotantoketjun ja kaupan hyllylle Suomeen. Tuotteiden takaa löytyy lukemattomia työtätekeviä käsiä, ja unelmia. T: Oktober Film

Ihmiset voivat hyvin hoitaessaan eläimille paremman päivän. 

 

A-studio: Talk Jakso 24/24

Turkistarhaton Suomi. Studiossa turkistarhaaja Lasse Joensuu, Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli, kansanedustaja Janne Sankelo (kok.) ja kansanedustaja Anni Sinnemäki (vihr.)

Säilöttyjen unelmien katseluaika kuluu loppuun. Se oli vain kiitävä hetki säilykepurkin matkasta Suomeen hehtaarihallien hyllyjen täytteeksi. Kriisiajan varmuusvarastoa en ole hankkinut kotiin erilaisten uhkien varalle. 
Joulu on yksi kriisihuippu, riittääkö tavaraa kaupan hyllyillä hankittavaksi jouluksi kotiin. Palutettavaksi joulun jälkeen. Juhliin lainattu timannttisormus joutui jo roskapussiin ennen palautusta. Siitäkin tehtiin näyttävä lööppi. On tämän päivän joulusatu, laps' hankeen hukkuu unhoittuu. Sellainen on tämän päivän sotajoulu.

Onko meillä turkistarhaton Suomi vuoden kuluttua? Muistan loppuikäni nämä kaksi nähtyä TV-ohjelmaa. Kolmanneksi lisään viime yönä katsomani elokuvan aiheeltaan sopiva jouluna ja juhannuksena meille, joilla on jo kaikkea.
klo 22.35 Tyttö joka leikki tulella. 
Kansankodin pimeä puoli näyttäytyy yhä lohduttomampana, kun ihmiskauppaa Itä-Euroopan ja Ruotsin välillä tutkinut toimittaja löytyy puolisoineen murhattuna. Jutun tilannut Millennium-lehden Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) jatkaa seksibisneksen tongintaa ja tajuaa sen lonkeroiden ulottuvan yhteiskunnan ylimpiin kerroksiin asti. Samaan aikaan ulkomailla piileskellyt Lisbeth Salander (Noomi Rapace) palaa Ruotsiin ja ostaa salanimellä luksusasunnon Tukholmasta. Tyttö joka leikki tulella on kuin pienen budjetin kapinoiva ja sääntöjä noudattamaton eksploitaatioversio löysemmästä Miehet jotka vihaavat naisia –trilleristä, joka aloitti Stieg Larssonin romaaneista tehdyn dekkarisarjan. Ruotsalaisohjaaja Daniel Alfredson on päästänyt käsistään treenatun ja rasvattoman trillerin, joka säväyttää yhä rankistuvalla väkivallalla. Toinen osa esitetään 23. joulukuuta. JÄNNITYS


Yritin samaan aikaan katsoa säilykepurkin tarinaa huonolla menestyksellä. Naiskauppa vähiten kiinnosti, avasin 17. joulukalenterin luukun ja menin nukkumaan. Turkistarhauskeskustelun ehdin katsoa joulun jälkeen. Säilötyt unelmat ihmisineen on kirjattu ylös. 


Kesken kirjauksen tarjotaan minulle vuositarkastusta varten peruutuspaikkaa huomiseksi. Ei oikein sovi näin lyhyellä varoitusajalla. Uuden vuoden aattona on toinen aika, kiireiset valmistautuvat ottamaan vastaan Uutta Vuotta 2013. Omat kiireet on kiirehditty, eilen oli juhlapäivä. Elän toppatakkiaikaa. Ottaisin mielelläni kettuturkin, kevyen ja lämpimän. Keskustelu asiasta saa saman sävyn kuin mustan palvelijan hankkiminen. Kuuluu samaan sarjaan kuin omaishoitaminen, sukupolvenvaihdos, lomakiinteistö ja JäteKukko. Minä olen se rasisti.

Täällä Pohjantähden alla

Säilykepurkin tarina alkaa kaivokselta BRAZIL: METAL - BRASILIA METALLI. Talvivaara meillä Brasilia avolouhoksena toiminnassa. Kauhakuormaajan kauha rikkoo kaivosmassa, ihmiset hakkuineen ja pusseineen rikkovat kiviä ja väistelevät kuormaajan kauhaa. Kaivoksella työskentelevä nainen saa puheenvuoron. Hänellä on 12 lasta, työskennellyt nälkäisenä ja janoisena raskausaikana kaivoksella. Isä ollut ymmärtämätön ja lyönyt lapsena. Äiti jättänyt heidät isälle. Haluaisi nähdä äitinsä halatakseen.
Siinä vihreälle ministerille vallassapysymisvinkki. Kannattaa ydinvoimaa ja paukahtaa paksuksi naimalakkonsa aikana. Sen täytyy olla neitseellistä, jos näin on käynyt. Hänellä on meille sanomaa. (Tämä on alku säilykepurkille, millä se täytetään ja ketä siihen tarvitaan.)

Ma 17.12.2012 klo 20.00 MOT: Kavaltajan kosto
Kuvaus: Tarina siitä, miten rikoksesta tuomittu vältti korvaukset ostamalla uhrinsa vanhan velan. Velallisesta tuli velkoja laillisesti ja viranomaisten siunauksella. Toimittaja Kai Byman.

Savolainen Balladi - YouTube 

Pankinjohtaja Jääskeläinen Pohjois-Savosta, päätti ostaa rantapalstan ja perustaa huvilan.
Otan osaa "Savolaisen Balladin" läpikäyneenä. Hallinto-oikeus miettii, miettii kääntäsikö päätöksensä, että perintöni siirtyisi JäteKukolle ja maksaisin Intrum Justialle tekaistuja maksuja ulosoton kautta. Kysyinkin suulla suuremmalla vuosia jatkuneesta rahastamisesta vanhan isän hoidon kustannuksella.
- Mitä, perkeleitä, te luulette olevanne? Koska meillä on joulu, juhla armas lapsien?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti