keskiviikko 24. elokuuta 2011

Terve lapsi leikkii

Etsin kuin eilistä päivää. Kertaan Risto Ahtin opetusta. Aikuisten on hyvä muistaa oma murrosikänsä ja elää samaa ikäkautta omien murrosikäisten kanssa. Blogeista löytyy kaikki ikäkaudet, mutta ovat minulle vieraita tuntemattomien lasten ja nuorten leikkeinä. Vanha isäni totesi turhautuneena sodasta poliittisen kehityksen tuloksena. 
- Sehän oli leikkiä. Voin soveltaa sanatarkasti tähän päivään, mihinkä meitä tarvitaan. 
- Kunpa teitä olisi paljon tykinruuaksi. Nyt julma jumala vaatii lisää, lisää ahmiakseen omat lapsensa. Haen videoille konekielistä käännöstä. Vitas, Lätti-syntynyt. Kansainvälisessä runoillassa runoilija ei halunnut käyttää venäläisten antamaa aluenimeä; votjakit, vaan hän sanoi olevansa udmurti kieleltään, suomen kielisukulainen. Latvia on samaa kielisukua ja Vitas on sukulaissielu kieleltää ja mieleltään. Siksi etsinkin aina uusia videoita blogien selaamisen sijasta. 


Perheet olivat palaamassa kotiin ja poikkesivat tanssilavalle päiväsaikaan. Aikuisen mittaiset pojat näkivät tilaisuutensa tulleen. Pistivät tanssiksi tyhjällä parketilla. Pyörähtelivät omaaan tahtiin.
- Helei, helei. Vanhemmat eivät voineet hillitä iloaan. Pojista oli tullut isoja poikia. 

 
Kaste - sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma 2008 - 2011 

Luin Häräntappoaseen vähän aikaa sitten ja katson teeveestä kirjan mukaan tehdyn elokuvan. Tervettä ja sairasta, niin suomalaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti