perjantai 12. elokuuta 2011

Nuorena on Vitsa väännetty


 

Se on sisäsyntyinen tarve toteuttaa itseään päästäkseen tiettyyn päämäärään politiikassa. Iso tyttö ojentaa ruusun keulakuvalle, joka voisi olla hänen isänsä. Kaikki menee suunnitelmien mukaan ja lopputulos on kirkossa kuulutusta vaille valmis.
- Kuuntelisi tuota ääntä, kun ei näkisi laulajaa.
Nyt en halua enää edes kuulla. Kaikki on kuultu ja nähty.
Kyse on poliittisista päätöksistä tulla perheeksi. Poliittiset perheet porskuttelevat, yksinhuoltajien isättömät lapset ovat hätää kärsimässä. Huostaanotot lisääntyvät eikä sen parempaa ole heille tarjota. Kissan kuolema viime yönä järkytti. Alkuillasta jo piti sulkea teevee, kun ei kestä pinna katsoa kidutusta, ei kellaripetoja eikä namusetiä.
Meidän ajankuluksi ja viihteeksi tarjotaan rikoksia, niiden selvittämistä, joita pitäisi seurata alusta asti tilaamalla kännykkään uutisia. Norjassa on oltu hiljaa massamurhan jälkeen. Kruunuprinssi ja pääministeri sanoi sanottavansa. Meillä vihapuheita lietsotaan heti klo 6.00: sta lähtien. Perään lauletaan kiitosvirsi.
- Sua kiitän Jumalani, kun yöllä suojelit. On tuttu lapsuudesta. Palmikkopäistä johtajaa vangitaan väärikäytöksistä ulkomailla. Meillä syyttömiä syytetään lapsesta lähtien, kun on sellaiset pelisäännöt. Synnissä siinnyt syntisestä sukukunnasta on ollut kirkon kanta lisääntymisestä.

Voiton juhlat torilla seurasivat totuttua kaavaa. Juhlimaan tulleet näkivät humalaiset nuoret juhlijat ja vanhemmat valmentajat kyseenalaisessa kunnossa. Äidit jäivät kotiin, niin julkinen juhliminen ryöstäytyy käsistä kakaramaisena käytöksenä. Juntti on juntti, vaikka voissa paistaisi. Pöydälle jätetty viesti omalle lapselle, kun ei voinut suullisesti sanoa.
- Ei saa huolta äidille tuottaa tyhmillä tempuillaan. Tuosta kasvuvaiheesta en muista erikoista. Kai ohjeita noudatettiin pienin kolhuin, joita ei enää tarvitse kerrata.

Lehtipuu laulaa Turun VPK:n iltamissa. Ehdin jo käydä toritansseissa Pietarissa ja Mokovassa. Siellä Vitas ottaa huomioon lapset. Tyttö pyyhkii suukon poskeltaan, kun ei ole vielä siihen tottunut. Vanhat miehet ovat otettuja nuoren naisen osoittamasta huomiosta. Kyllä politiikka opettaa käyttämään kyynärpäätaktiikkaa. Sodassa ja rakkaudessa kaikki keinotko ovat luvallisia? Kaiken takana on nainen.

  
My Lord valloitti koko maailman
Halleluja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti