tiistai 16. elokuuta 2011

Sään ja ilman ennustaja


Löytämistäni videoista voisin kerätä koko muistamani elämän musiikkikirjaston. Viimeisin on kukkokavalkaadi. Onhan JäteKukko saanut oikeuden kerätä veronluonteista jätemaksua kaikkien käyttämättömien mummonmökkien perijöiltä. On esittelijän vastuulla jälleen kerran saada muka velallinen ulkolaisen perintäfirman asiakkaaksi. Punainen kukko sen roihun sytytti. Sukuviiri lipputangossa on toissijainen arvoltaan, vaikka se ilmoittaa, kuka oli ensiksi Rantalassa 1900. Ikuisia kertomuksia ei ole enää opetettu lukemaan koulussa. Esittelijät täyttävät maan. Heidän sanansa on laki, vaikka sotkeutuvat ajatuksissaan ja sanoihinsa. Yläkerran ukko oli elämäni ensimmäinen esittelijä.

En ollut hänen alaisensa uudessa palvelukeskuksessa. Olinhan vain vuokrannut työhuonekopin, josta maksoin vuokraa. Itse vastasin yrittäjänä tekemisistäni, vastuista ja velvollisuuksista. Totesin vain yllätettyäni hänet oven takana korva ovessa kuuntelemassa, mitä me puhuimme hieronnan aikana. 
- Herpes huulessa ja klamydia keuhkoissa, kun työntää nokkansa joka paikkaan. Sillä kuittaan tämän esittelijä/johtajan, kun hän halusi päästä minusta eroon.

Ennen kuin kukko kolmasti laulaa, on minun kottoopoestumislupahakemus toistamiseen hylätty. Omaishoito on päättynyt. Halkomistoimitus on saatu päätökseen. Sukupolvenvaihdoksen jatkajana minusta on tullut luopuja. Lähdin tienaamaan kulutusluottorahoja, joilla maksoin yhden lomakiinteistöä havittelevan osakkaan ulos pesästä. Kolme osakasta sai rakentamiensa lomamökkien alle oman osuutensa tonttimaana. Ne erotettiin aukaistuilla rajoilla. Loppu jäi jakamatta meille kolmelle. Toimitusinsinööri ei osannut korjata ennakkoarviotaan rakennuksista lomapaikan osana. Ja minä onneton luulin, että sukupolvenvaihdos ja jatkaminen olisi mahdollista lapsuuskodissa. Insinööri ei puuttunut asioiden kulkuun, päinvastoin käänsi takkinsa ja meni tiekunnan puolelle yksiköitä uudelleen laskiessa meille lomakiinteistöstä ja metsästä.  Maksut on osoitettu aina minun nimellä, vaikka maksaja on ollut kiinteistöyhtymä ja viimeksi metsäyhtymä.

Tilanne on saanut nimen "Tiekartta Länsirannalla" kuuluisan Exoduksen mukaan. On tullut viihde- ja vapaa-aika. Kukaan ei enää tee työtä. Heistä on tullut sijoittajia ja he pitävät pystyssä maailman rahataloutta. Olen kuin laatikkoon siepattu perijä. Se on pahempaa kuin joutua kellaripedon sieppaamaksi. Sen yrityksen väistin täpärästi. Puhelin soi aamuyön lakkaamatta, tohtorilla oli hätä. Minulla ei ollut yöpäivystysvuoro ja annoin soida. Sitten on risti-ilmoitus lehdessä. 
Siinä oli väärinymmärtäjän loppu joutua kuoltuaan kukkapenkkiin. Pappi on sanononut siunaavat sanansa ja hyväksyn sen muistoa kunnioittaen.

Kaikkea korvaavaa toimintaa keksin itselleni, kun on vielä selvittämättömiä asioita. Luulin 7-kymppisenä olevani vapaa kaikesta maailman murheesta. Isälleni luvattiin kuoltua havuseppele haudalle valkoisten toimesta. Itse en ole luvannut mitään erikoista sen päivän varalle. Tytöt pitävät bailut ja savuava suitsuke ilmoittaa borrelian haihtuvan savuna ilmaan. Siitä ei tuhkan määrä lisäänny, joten en tarvitse kahta uurnapaikkaa varata äidin arkun päällä.  Seitsemäskymmenes heinäkuu on kaikesta huolimatta hellä kuin äitylin syli.

1918





1938
1997
     







Ja silloin kiekuu kukko minun sukupolvenvaihdoksessa 2011
Aloitin 1991 omaishoitajana, lapsuuskodin halkomistoimitus 2001, JäteKukko hakee jätteentuottajana minua perintätoimiston Intrum Justitia kautta ulosmittaukseen. Kiittämättömyys on maailman palkka. Tämä selvisi vanhan koneen kanssa valitusta veivatessa. Olenko minä tietokonevirhe?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti