maanantai 29. elokuuta 2011

Kuulostaa kissalta, muistuttaa kanaa.....

Elämä pitää parhaillaan istuntoa. Oletko sinä läsnä? Aamu on ollut ihana elokuun aamu. Päivä on jo valjennut Utsjoella, Helsingissä vasta aamukahvin jälkeen. Minua viehättää auringon aikataulu Utsjoella. On yötön yö ja kaamos. Näiden väliin mahtuu auringon nousu- ja laskuajat.

Täysistuntoon osallistuminen tarkastetaan nimenhuudolla. Se on vain napinpainallus, jonka tulos näkyy taululla. Läsnä jaa-ihmiset, ei-miehet. Tyhjät paikat kertovat valittujen tärkeämmistä näyttäytymisistä jossakin muualla kuin luottamustehtävään valitun  näyttäytymispaikalta. 
Elämän täysistunnossa olen aina läsnä. Verkkokirjoittajan talossa vallitsee oma järjestys omalla ajalla, omalla tavalla ja omalla kustannuksella. Muualla verkossa bongattuna herätän kysymyksiä. 
- Mihinkä sinä vaaput?
- Mitä sinä täällä teet?
- Miksi sinua vietiin pyörätuolilla terveyskeskukseen?
- Sehän lähti syöpään kuolemaan ja kuoli.
- Joutui lataamoon!
- Asia ei kuulu sinulle!
Etc, janiinedelleen loputtomiin, jne.

Kuka herättää vastakaikua yksinolijan läsnäolossa. Musiikki jo pelkästään esittelyssä kuuluttajan kertomana, mikä kappale on juuri soitettu tai soitetaan. Kaikkein tutuin aihe on hartaissa sävelissä. Se kattaa koko elämän kolmiyhteyden; koti, uskonto ja isänmaa. Koti on paikka sydämessäni, jota kannan aina mukanani. Kirkkovuodellani on 2000 -vuotiset perinteet. Isänmaasta käydään suurinta taistelua. Maata ei voi lisätä. Jos rantaviiva vähän siirtyy kauemmaksi, maanmittauslaitos sijoittajineen pitää sitä omanaan. Rannan käyttäjä jää kököttämään kuivalle maalle. Siksi tähytään kuuta ja Marsia tulevina siirtoplaneettoina. Ihmiset eivät enää tunne kymmentä käskyä. Siksi meitä ahistaa läheisyys ja jäädyttää etäisyys elämän täysistunnossa. Viikon luontoääni Piekana, naukuu kuin kissa, muistuttaa kanaa. Taivas naukuu tällä viikolla.


Vitas - Smile suttuisina videotallenteina kuulostaa oven väliin jäänen kissan rääkäisyltä. Tästä samasta äänestä on kysymys onnistuneena äänen "rääkkäyksenä". Suomi-neito rääkkää kaunista äidinkieltä kiellosta huolimatta.
- Älä rääkkää sitä kissaa!
- Enhän minä rääkkääkkää. Olen läsnä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti