tiistai 2. elokuuta 2011

Omaishoitajan kenraaliharjoitus


Vastasin viime vuosituhannen viimeisen vuosisadan viimeisellä vuosikymmenellä isän hätääntyneeseen pyyntöön.
- Minä tulen.
Olin jo lähes 50 v. Olen kirjoittanut kaiken  tuon ajan itsestäni pois, mitä on hoitaa 1/8 mandaatilla vanhempansa hautaan. Olin lähes 60 v. Kuningas on kuollut. Eläköön uusi kuningatar.
Minut oli heitetty yli laidan. Politiikan sanelemin ehdoin se tapahtui. Senkin kirjoitin, minkä kirjoitin. Minulla ei saanut olla omaishoitajakokemusta julkisesti. Jos vielä siitä kirjoittaisin tehtäisiin siitä poliisiasia. Hankin verkkokirjoitustaidon jarrutuksesta huolimatta. Mitä minä sillä taidolla ja tiedolla tekisin, olisinhan jo kohta eläkkeellä.
- Sitä juuri en ollut vielä varannut petipaikkaa vanhainkodista lakanoiden välissä. Diplomi toisensa perään kertyi suoritetuista projektikoulutuksista. Lisäksi mainittiin, mitä en ollut suorittanut. Johtui iästä, ammatista ja oman tietokoneen puutteesta. Mutta myös digiaikaan siirtymisestä ja yhteyksien pätkimisestä. Pitääkö sen olla niiiiin vaikeaa tietoyhteiskunnassa?

Viihdytän itseäni mieliohjelmien parissa; tiettömän taipaleen takana, salaisena miljonäärinä ja kansainvälisen rikostutkinnan menetelmin katsomalla Derrickiä. Sitten netistä luen kutsun tulla panelistiksi kirjoittamaan omaishoitajuudesta asiantuntijana 10 vuoden kokemuksella. Näistä vuosista kertyi työaikalakia noudattavan hoitajan 54 miestyövuotta. Näitä lukuja ei ole esitetty aikoihin, onhan rahat loppu, sosiaalinen pääoma ohjattu velanmaksuihin ja omaishoitajat ylistämällä alistettu äänettömiksi kuin Wagner, tuo sika Viivin rinnalla.

Minulle tuo kutsu aloitti uuden ajan omaishoitajan elämässä. Uutta hoidettavaa en ole ottanut, Luojan kiitos, lähimmäisen arki tulee hoidetuksi. Minusta on tullut veljeni kirjuri valtakirjalla. Ei olla enää sisko ja veli, vaan hän Kelan asiakas, josta minä annan pyydettyjä tietoja valtakirjalla, kun olemme miljoonaperinnön  yhtiökumppaneita. Nyt minua naurattaa tämä suomalainen poliitikko sijoittajana.

Arvot on kadonneet. WTC:n jälkeen niitä kaivattiin. Se johti sotaan terrorismin hävittämiseksi. Norjan tapahtumien vetäminen sisäpoliitiikkaan vihapuheinen on kielletty. Rakkauden nettiapostoli veti kortin hihastaan ja nyt en tiedä, mitä mieltä olisin mistään. En ota kantaa, onhan minulla ollut täysityö pysyä mukana askelkuvioharjoituksissa. Vitas joutuu tyytymään perusaskeleihin, mutta pitää edetä sitä mukaa kun edistyn.

Syyssinfonialla on ollut tärkeä tehtävä soidessaan korkealta ja kovaa. Vielä perusaskellus yhteen sopivaksi niin harjoitus tekee mestarin ja karsii tyhjän pois. Kuvittelen itseni ponnaripäiseksi tytöksi nuoren satakielen rinnalle. Tähän päivään tuli ohjelmanmuutos. Heinäpouta antaa onneksi koota syysheinät talteen. Kävelyharjoituksista heinäpellolla luovuin sovinnolla.
Turvatalon näkymä ikkunasta on puolet tiiliseinää ja puolet kaupungintalon puiston vihreyttä. Metsässä on marjat, uimavesi lämmintä ja ilma raikasta. Minulle ne ovat muisto vain entisestä elämästä. On kuitenkin virtuaaliharjoituksia ja uudelle tilan raivaamista. Politiikka on jäänne jostakin valtojen taisteluajasta, jonka mukaan oli elettävä ensimmäinen vuosisadan puolikas. Tänään uskallan olla omaa mieltä, kavereina Vysotski ja Vitas. Vysotski on kuollut, mutta Vitas viihdyttää minua koko loppuelämän. Placido Domingo täytti 70 vuotta. Hänkin on vielä lauluvireessä. On tulossa Helsinkiin.


Vitas riittää yksinkin

Yksityinen video poistettu
Vitas  -  Zima
Vitas - Winter
Soittolistalta voi valita monta videota kuunneltavista esityksistä. Harjoitus on tehnyt mestareita. Juuliakin ilmoitti 13 -vuotiaana kirjoittamalla osaavansa lukea. Hän oli loukkantunut, kun kaikki, äiti mukaan lukien, piti häntä tyhmänä. Meitä on vain yksittäisiä närståndevårdareita, joille politisoituneilla yhdistyksillä ole mitään annettavaa. Rahat on loppu, mutta ei edes vertaistukea jaksamiseen. Omaishoitajapolkuja on täynnä maa. Borrelia- ja omaishoidolle on löytynyt yhteinen tekijä. Kuka rahastaa uhrit loppujen lopuksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti