perjantai 19. elokuuta 2011

Sitten tulivat tankit

Taktinen merkki
Tänään kerrotaan uutisissa Neuvostoliiton hajoamisesta. Virokin sai itsenäisyyden. Tunnustuksesta sukulaiskansalle muistan.
- Omapahan on asiansa.
Minä sain tuntea nahoissani, kun sijoittajat tulivat Vihtaniemelle. Kunta alamaisineen otti heidät hurraten vastaan. Meidän satavuotinen perinne lapsuuskodissa pitää lopettaa.
Sukupolvenvaihdos ei tulisi toteutumaan, siitä kunta, tiekunta ja sijoittajat pitävät huolen.

Panssarivaunu/tankki
Ympäri vuoden siellä asuneet alkuperäiset asukkaat hankkivat tien Vihtaniemeen. En ollut paikalla näkemässä, kun tankit tulivat uimarantaan. Siitä ylittivät Juojärven ja jatkoivat sotaharjoituksia saarissa. Tulivat takaisin samaa reittiä ja menivät menojaan.
Koneita oli tarvittu tietyöhön. Tie pidettiin kunnossa käsipelillä. Äiti otti rautaharavan ja lähti haravoimaan suurimpia kiviä tieltä syrjään. Tankkien jäljet tasoittuivat ajan kanssa. Sodassa jää jäljet muistuttamaan käydyistä taisteluista. Ruumita ei näkynyt tien pientareilla, eiväthän asukkaat olleet osallistuneet sotaharjoitukseen aseet kädessä. Sijoittajien sotaharjoitukset jatkuvat Länsirannalla. Yläkerran ukot ampuvat kovilla.





Jos kunta on haalinut sijoittajia rannoilleen kautta koko tunnetun maanpiirin käyttäen heidän etuuttaan keppihevosena meitä Vihtaniemen ensimmäisiä ja viimeisiä maanomistajia vastaan, on sota siirtynyt paperisodaksi. YYE tekee päätöksiä pitäen meitä tyhminä. Päätöksistä seuraa maksut, joiden maksamatta jättämisestä ulosmitataan sopivaksi katsottu määräala. Olen maksanut muidenkin osakkaiden puolesta, että hekin saisivat pitää perintöosuutensa isän maasta. Jätekukon jätemaksu on ulosottokelpoinen. Sitä perii ulkolainen perintätoimisto INTRUM JUSTITIA. Olen siirtynyt verettömään vallankumoukseen laulamalla Vysotskin kanssa sudenmetsästyksestä. Mitään ei ole menetetty, tilalle on tullut Vitas. Laulaa venäjäksi ja rakastaa kiinaksi: Wo Ai NI Men.


Irtoliivi/tankki
Wikipedia korvaa tankit ohjuksilla. Muistan Risto Ahtin opetuksen luovana kirjoittajana piiroksellaan ohjuksesta. Piirros on hautautunut paperien alle enkä ole vielä puhdistuksessa edennyt niin pitkälle, että piirros olisi käytettävissä. Viikon taiteilijana hän sanoo opetuksesta ja akateemisesta opetuksesta. Ketään ei voi opettaa fyysikoksi. Omakohtaisena kokemuksena voin sanoa.
- Ketään ei voi opettaa omaishoitajaksi.
- Ketään ei voi opettaa hierojaksi.
- Ketään ei voi pakottaa poliitikon vaalirahakerääjäksi.
Kyse on luottamuksesta ja sen luottamuksen olen jakanut parin ystävän kanssa. "Yhtään en pyydä enempää, kun annoit pari ystävää" laulan runoilijan sanoilla kiitoslaulua elämälle. Samalla teen tilinpäätöstä, kuinka käytin mä kanteleen.

Väri candy red
Tankki täyteen! Hardwick on naurattanut meitä sarjoillaan ja näyttänyt meidän sisäänpäin kääntyneen luonteen, kateuden ja murjottamisen. Webster souti mökille öljypaastoa pitäessään. Tarvitaan löpöä menopelin tankkiin ja voisiko se värikkäämpi olla kuin kuvahaun kautta löytämäni tankki ja sivukoppa. Valtakunnan poliittiset tuulet työntävät kulkijaa ja puskevat vastaan. Soudetaan ja huovataan eikä tiedetä, minkä myrskyn päätökset saavat aikaan. Japanissa on ollut maanjäristys. Jään seuraamaan tsunamivaroitusta muistellen omaishoidon 20 -vuotista taivalta bisnesenkelinä.

1 kommentti:

  1. rankka tarina.. hyvin sanottu, mitä enemmän kirjoitan sitä enemmän muistan..

    VastaaPoista