torstai 14. helmikuuta 2013

Ristus, mikä reissu

Natsijohtajien lapset vielä kerran uusintana on oikea ajoitus tähän päivään. Areena on temppuillut kauan  samoin Youtube ei ole jaksanut toistaa valitsemiani videoita. Sain tietokonetohtorilta viimeisen tuomion, miksi hän ei käytä Windovsia. Olen sen kuullut kotikäynnillä ja monta kertaa sähköpostista lukenut. Hänellä itsellään on Linux. 

Kuinka minä vanha nainen olen valinnut väärin tarvitessani välineitä pankkiasiointia varten. Minua on höynäytetty alusta lähtien. 
- Osta käytetty tietokone, kyllä se sinulle riittää siihen, mihinkä sitä tulet käyttämään. Se oli harhaanjohtamista kuin tekonivelen vaihto tulehtuneisiin polviin. Se olisi yksinkertaista, jos punkinpureman aiheuttama tulehdus hoituisi poistamalla tulehtuneet kohdat. Lymen tauti pitäisi poistua vaihtamalla pää ja korvaamalla hermot sähköjohdoilla. Saataisiin aikaan terve ihminen sätkyukkona, jonka jalat ja kädet nousevat ja laskevat vetämällä jalkojen välissä olevasta narusta. On tietokoneen virheen alku ja syy. Aina sain ohjeen kokeilla haarotinpalaa, kun digivalmiuksia ei vielä oltu budjetoitukaan taloyhtiössä ja kiire pakkasi päälle.

Alusta lähtien uhosin, hankitaan laitteista viimeiset versiot Mansikkapaikalle ja tehdään kaikkea mahdollista vuosituhannen pyörähtäessä 2000 -luvulle. Maailma ei vain ollut valmis tietoyhteiskuntaa varten. Monta pettymystå oli koettava, hiihdon doping ja WTC:in tuho.  Salpauksen johtaja esitteli läppärinsä hienouksia, kun kysyin Yrittäjän Ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen jatkamista verkkoympäristössä Yrittäjän ErikoisAmmattiTutkintoon  jonka järjesti Yritysakatemia Rastor Lauttasaaren Vattuniemessä.

Yhteyksiä on enemmän purettu kuin rakennettu uutta korvaavaa tekniikkaa. Kilpailu on kova, kuka saa rahastaa käyttämällä mitä kummallesempia mielikuvia. On onniteltu hyvistä valinnoista, lahjottu läppäripusseilla ja kylkiäisillä. Lopputuloksena on kuitenkin sopimuksia, joita ei voi sanoa irti ennen määräajan päättymistä. Ei edes liittymän haltijan kuolema ole pätevä syy päästä eroon puhelimessa tehdyssä yksipuolisesta sopimuksesta. Joku sen sallii ministerinä laaditulla lailla.
Kaupungintalon puistossa on Yrjö Liipolan Työn patsas. Patsas on muistomerkki lahtelaiselle puunjalostukselle sekä ylistys työnteolle. Patsas on paljastettu 1946 ja se kuvastaa puunkaatajaa. Patsaan jalustan kohokuvissa kuvataan onnellinen koti, puuseppä ja oppipoika, sekä moderni teollisuuslaitos. Jäljellä on vapauden patsas valkoisten muistoksi ja Fellmanin pellolla punavankipatsas.

Voittajavalta säilyy patsaissa, minulla katseissa. Äidin kuoleman jälkeen näin äidin katseen enoni silmissä. Silloin hän muutti ajattelutapansa minua kohtaan myönteiseksi. Kultakampelan taika loppui siihen paikkaan.
Periksiantamaton tuijotus saa minut jäykistymään liikkumattomaksi.  Silloin on tosi kysymyksessä. Päivän mietelause vapauttaa hatunnoston vaivasta. Myönteinen persoona puhuttelee kauan kuin aamun ajatus ystävän päivänä.





Jos hän vierelläs kalpenee
mutta sisulla etenee.

Jos hän kätensä ojentaa
kun sun on oikein vaikeaa.

Jos hän rinnalla taistelee
yhdess' huipulta katselee.

Silloin tiedän sun löytävän 
tosi ystävän. - Vladimir Vysotski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti