tiistai 26. helmikuuta 2013

Mitäs me kruunatut

22 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
Vuoden 1991 ekapäivästä aloitin vanhempieni hoitamisen heidän kotonaan syntymäkunnassani. 12 -vuotiaasta 5-kymppiseksi olin käynyt siellä vain lomilla. Kuitenkin side kotiin oli vahva ja katkeamaton. Ei kuitenkaan enää napanuora, jota olin lähtenyt katkaisemaan. Osat vain olivat kääntyneet toisin päin, vanhemmista oli tullut avuntarvitsijoita. Ensimmäisen www-selaimen esittelyssä en ollut mukana, olin sen missannut, elettiinhän päivä kerrallaan eteenpäin. Kuitenkin puheet olivat menneissä ajoissa aina vuosisadan 1900 alkuun.

www-sivut olivat hokema kuin taikasana, josta en mitään tiennyt. Ei ollut mielikuvaa siitä, mitä joka tuutista hoettiin. Vanhempien antaman lahjakirjan saatuani tunsin itseni Euroopan omistajaksi. Rauhoitetulla alueella hirvi, alkuperäisruokailija, vaihtaa kruununsa uuteen. Käyttää sitä aseena reviiriä puolustaessaan. Minulla on muut aseet puolustaa omaa ja veljieni osuutta. Siskot olivat tuoneet herransa ottaamaan vanhempien hankkimasta omaisuudesta osuutensa. Viimeisenä äidin kuolinpesän kuolinpesäosuus oli leskellä viemisinä Pietarille sisäänpääsymaksuksi taivaanportilla. Vasta silloin laki tulee puolelle ja palauttaa kuolinpesäosuuden sinne, mistä laki oli sen antanut siskon kuollessa.

Jorma Hynninen luopuu oopperaurasta esittämällä toista taitelijaa. Topi Lehtipuu on tullut tutuksi aamuhartausseurakuntalaiselle laulamalla virsiä jo kuuden jälkeen aamulla. Hänen äänensä ei muistuta isän ääntä, joka sai pomppaamaan ylös sängystä. Olen nukkunut pommiin. www-selaimen tultua tutuksi olen löytänyt aina nuoremmat idolit. 

Taloyhtiöiden yhteiset laajakaistat yleistyvät (27.2.2013 6:38) ja laajakaista yhteys rajoittaa osllistumista ja säätää vauhdin. Siinä on omat riidan siemenet, maksaa vuokrassa käyttämättömästä palvelusta. Minä käytän ja vaadin, että luvattu nopeus minulle välitetään. Taloyhtiö oli jälkijunassa ja ilmoitti, ettei vielä ole budjetoitukaan valmiuksien rakentamista. Verkkoympäristössä yritin suorittaa YEATutkintoa eikä yhteyttä ollut. Sama ongelma tänä päivänä. Soitan asiakaspalveluun.
- Tullaan katsomaan 55 €uron maksusta, mikä on vialla. Tilaan tarkastuksen ja odotan laskua taloyhtiön kaapelien kuntotarkastuksesta. Kysyn nuorelta dna-laiselta, onko laajakaistan käyttäjässä vika. Tällä kertaa hän ei kysellyt "etkö sinä ymmärrä?" vaan mittaa, mistä vika johtuu ja korjaa vanhanaikaiset viritykset.

Äänen omaavan nuoren laulamista yritti isä hillitä.
- Jos et lopeta, kutsun poliisin. Isä toivoi hänestä jalkapallonpelaajaa. Isoisä toivoi sotilasuraa, mutta oli juonessa mukana kuultuaan pojan lauluäänen. 2-kymppisenä hän harppoi elämääni. Isoisä myönsi osuutensa videoon Opera 2 .  

- Kyllä ne ovat viisaita, sanoisi isä vielä tänä päivänä. 
- Tyhmiä ne ovat. Kun olen ylhäältä pudotettu, kuuntelen korkealta ja kovaa menetetyistä mahdollisuuksista.
Yhteiskunta näkee meissä vain kuluja, mutta samalla myös potentiaalisia maksajia työllisyyden lisäämiseksi. Siinäpä tehtävää päättäjille, kun minulla on niin, mistä saisi kaverillekin, sillä kaveria ei jätetä pulaan.  

Näitä jälkiä on hyvä seurata, vaikka tähtihoudini yöllä on liikaa naapureille, jotka valitsevat toisin häiritä maanhiljaisia poraamalla seinää. Se on merkki, että volyymia voi lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti