perjantai 30. joulukuuta 2011

Sisäilmaongelma

- Kyllä ne ovat viisaita, kuulen isän äänen. Hän ei hio viikatetta eikä kysele mukaansa. Hän kuitenkin ajatteli saattaa lapsensa raiteilleen jatkamaan elämää. Kenestä kantoi eniten huolta, hän toivoi huolehtivan lähimmäisen ojentavan auttavan kätensä. Vahinko ei tule kello kaulassa. Jotakin työsuojeluun viittaavaa hän kuitenkin ounasteli ennakkoon ehkäistäkseen, ettei niitä tulisikaan.

Kotikuusen kartanolle isät ammoin istuttivat. Iloks itselleen sekä muille sitä hellien hoitelivat. Nyt on oksan ottajia. Isä näki heidät kaikki. Sai nähdä perimyslain toteutuvan. Onni peri lahjakirjaosuuden lapsuuskodista. Onneksi oli lahjoittajan ehto, ettei aviopuolisolla ole oikeutta lahjaan. Siitähän tämä viimeinen villitys alkoi suvun kesken. Vanhempien maksama osake muuttui kuolinpesienkuolinpesäksi. Asiasta keskustelevat juristit keskenään. 

Kunta ei käyttänyt etuosto-oikeutta yhden osakkaan luopuessa osuudestaan. Sitä ennen yksittäiset kunnan virkamiehet ovat ottaneet osansa omalla luvalla. Heitä ei koske mitkään lait eikä asetukset. Olen Pohjantähteni lukenut. Eletään edelleen samaa torppariaikaa vastakkainasettelussa. Kuoltuaankaan koira ei pääse kirpuistaan, siitä pitää perimätieto huolen. Kaikki mitä tehdään, tehdään tervan kanssa ja pyöritellään vielä höyhenissä. Julkeuden näen vallankäyttäjien katseissa.

Puoluepolitiikkaa lähellä olevilla on sananvalta. Menipä sitten syteen tai saveen. Ilmaston lämpeneminen on minun puolellani. Sijoittajat tulivat Vihtaniemelle. Seitsemän talvisavun selviämistarinat piti mitätöidä. Talvitie on tilauksessa. Meille ainoa yhteys kirkonkylään kesällä soutaen tai talvella jäätä pitkin  Loppupuhdistus aloitettiin isän vielä eläessä. Annoin heille vastuksen, mutta virkamiesvalta jyräsi meidät. Meillä ei ollut samaa eduskunnan siunausta kuin Sirkka Hämäläisellä puolustaessaan veskaansa.
- Minun veskaani ei kosketa. Siihen isäni totesi omaneduntavoittelusta ja sotaan osallistumisesta
- Kyllä ne ovat viisaita.
- Ehtiihän tuon sittenkin. Luvattiin kuoltua havuseppele haudalle valkoisten veteraanien toimesta.

 Nautin Smedsin Tuntemattomasta sotilaasta ja yhdyn yllyttämään.
- Laulakaa nyt, vastakkainasettelunaika on ohi! Näyttelijä panee parastaan, yleisö vain nauraa ja ynisee vaivautuneena. Sininen hetki 13.3. klo 13.13, Jorma Hynninen ja suurkuoro:

- Lapset ja lastemme lapset, teidän nyt vuoronne on. 
- Hoivatkaa, kohta poissa on veljet, muistakaa heille kallis ol maa.
- Kertokaa lastenlapsille lauluin, himmetä ei muisto koskaan saa.

Sukupuuna hoivailen pylväskaktusta. Käsipainot pitävät ruukun pystyssä. En tilannut ilmastonmuutosta. Sen toivat isänmaanpetturit jarruksi omille toimilleen. Lankaliittymän järvikaapeli katkaistaan, tilalle sähkötolppia. Ei vielä kuitenkaan valokuitua eikä maakaapeleita. Vesiosuuskuntaa Juojärven ympäröimään Vihtaniemeen. Jätevesijärjestelmä kerran kymmenessä vuodessa uimakoppina käytettyyn rantasaunaan tai muuten puretaan pois. JäteKukko viipyy hallinto-oikeuden käsittelyssä vielä pitkään. Onhan Intrum Justitia saanut maksunsa ulkolaisena perintätoimistona.

Kevät ei sovi Suville eikä omaishoito Tuusniemen kunnalle.
Palvelukeskuksen  työhuoneessa kokeilin sisä- ja ulkoilmaongelmia. Ikkunaton, koneellisesti ilmastoitu koppi kärsi hapenpuutteesta. Ilmastointi katkaistiin yöksi pois. Asiakkaat pyörtyivät aamulla, itse sairastin keuhkoputkentulehdusta. Mitattiin ilmavirtausta, se mikä tuli, se meni. Eihän huone pullistunut palloksi. Poislähtöä joudutti johtajan suuntautuneisuus. Kuunteli korva ovessa, kun minulla oli miesasiakas. 

Käsityöläistalon omassa työhuoneessa ei ollut paremmin. Nurkanvaltaajat kaatoivat seiniä ja raiskasivat kauniin  rakennuksen omiin tarkoituksiinsa. Nielin betonipölyä koko ajan. Sitten pankki antoi vuokralaiselleen oikeuden lunastaa kaikki osakkeet välimiesoikeudella uhaten. 
Pallotuolissa istuva johtaja saa seurakseen kaikki siniset linnut, mitkä Sotka työntää mainoksena postiluukusta. On minun Angry Birds, sininen loksunokka ja räpyläjalka. On jättänyt maisemat konkurssien jälkeen. Näen valehtelijat pitkänenäisinä, lyhytsormisina  Pinoccioina.


Talvehtiva karhu häätää myrskyn kaatamien puiden raivaajat pois. Myrsky antaa suuntaa puukaupoille. Tapio pui metsää karistaessaan roskia hangelle, nyt vähän perusteellisemmin vaikuttaa ihmisten tekemiin virhearviointeihin.

Sisäilmasta on vakavia ongelmia, hometta, hometta. Myrsky kaataa puita ja katkoo sähköjä ja viestiyhteyksiä. Eduskuntakin höristää korviaan, kuinka tässä näin kävi. Aina löytyy asianajajia, jotka keräävät hyödyn aikanaan. Veronmaksajat joutuvat ahtaalle velkarahalla pahoinvoinniksi muuttunutta näennäistä hyvinvointia maksaessaan.

Rahamies

Tässä meidän pelastus
Aamuvoimistelu

"Matkalla" maailmalla, mutta mitä tekee hän kotona käydessä. Laskeeko, onko lapset lisääntyneet? Minua hän ampui kovilla naisena, yli-ikäisenä ja yrittäjänä. Siitä on hänen vahvistamansa laki. Näin niitä sotia käydään rauhan välikappaleiden maksaessa kulut. Kaikesta huolimatta olen kuninkaallinen syrjähyppyineni. Minä menen ja kohta huomaan, etten mennyt enkä tullut, olen aina ollut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti