lauantai 31. joulukuuta 2011

Kotirannan koivut - Björkarna där hemma

MHY:t yhdistyvät ja yhdistävät.
Hannu-myrsky pui Tapion metsässä kuusikot kumoon.
 2011
 
Kilens visfestival 2010

Ryyppy murheeseen ja toinen pahaan mieleen. Suomi-neidon edustus globaalisti on kaapattu. Presidenttiehdokas Pekka Haavisto sen sanoi selkeästi. Rauhantyö ei ole ollut enää Suomi-neidon tehtävä. Se on jäänyt kahden yksinyrittäjän varaan. Sitä pönkittämään tarvitaan brändiryhmä. Katson yllättyneenä ehdokkaitten suoritettuja tutkintoja. Ylioppilastutkinnon pohjalta voi yrittää vaikka presidentiksi. Kansakouluopettajan pätevyydellä uskaltaa antaa ohjeita jo Obamallekin. Haaviston ennakoima uhka Israelin ja Irakin välillä vetää mukaansa Amerikan. Tämän konfliktin ennaltaehkäisyyn ei kansakoulunopettajan pätevyydellä ollut rahkeita ryhtyä. Vielä ehtii mukaan ja kerätä pisteet itselleen. Hänkö jättäisi meille oman rauhansa ennustettuna valerauhanruhtinaana?

Suomessa ei ollut tarjolla kesätöitä Pahkasalon saaressa kunnalliskodissa. Asukkaat hoitivat tilan töitä ja kuolevat saivat kuolla rauhassa. Mielisairaat kahlittiin kuin kesytettävät eläimet. Harvensin juurikkaita, poimin mansikoita ja kävin Ruotsissa hoitohommissa. Palattuani sieltä suvun Sisar kirjoitti isälleni, mitä olin siellä ollut tekemässä. Isä-parka uskoi tuon ja uhkasi hukuttautua tuottamani häpeän tähden.

Lakkautettavan koulun alaluokkalaisten va. opettajan vuosi päättyi suutari-Jussin pojan ja johtajaopettajan  juoppojuhlien huviin. Pyynnöstä menin yläkoululle viemään papereita viimeisenä iltana. Kävivät kiinni ja raahasivat lampeen. Kömmin sieltä omin avuin asunnolle ja seuraavana päivänä kotiin. Oli paha paikka kertoa äidille, mistä mustelmat olivat tulleet.

Aika on pysähtynyt. Paljon keskeneräisiä asioita odottaa ratkaisua. Suomi-neidon yhtenäisyys on uhattuna. Monta tietä olen kulkenut loppuun. Siihen kuuluu kirkkotie, koulutie, yhdistys, politiikka. Puolue ei ole koskaan ollut minun heiniä. Esittelijät välikätenä on velvoitettu esittelemään, ettei kaikille kuulu samat oikeudet. Yle-verollepano vuoden kuluttua suorittaa väestönlaskennan alkavan vuoden aikana. Listat ovat valmiina pantavaksi täytäntöön 1.1.2013. Yhtään vuotta en ole hukannut eletyistä 70 vuodesta. Mä päätän elää omilla ehdoilla tästä eteenpäin. 

Äidin kuoleman läheisyys näytti kukkivan metsän Sibeliuksen 6. sinfonian soidessa. Enkeli oravana istui pihapuissa kuin uskollinen vahti. Se oli paras vastaus parantajapapille lähetettyyn pyyntöön. Kulttuurin tie antaa sisältöä tuleviin päiviin.
Isän kuolema antoi yhteiskunnallisen tehtävän. Tasavalta sai naispresidentin. Isä totesi tilanteen ja jätti viestin.
"Jäi toiset aamulla nukkumaan kun otin konttini naulastaan ja kiiruhdin karjateille." Sydämeni laulu soi maailmalla seuraamatta yksittäisten kuuluisuuksien tekemisiä tai tekemättä jättämisiä. Mä päätän elää itseni kanssa sovussa tulevat vuodet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti