tiistai 11. lokakuuta 2011

Sydämentykytyksiä

Lahden radiomastoja
on valaistu jo vuosia
erilaisten teemojen mukaan.
 Kuva: ESS/arkisto

Lahden radiomastot osallistuvat 
Roosa -nauha kampanjaan.
Se on  Syöpäsäätiön 
vuosittainen kampanja 
suomalaisen 
rintasyöpätutkimuksen  hyväksi.

Sydämentykytyksiä päättää aamun nousutahdit. Musiikkiesitys ennakoi aamun toista uutislähetystä. Illalla huomasin radiomastojen erilaisen valaistuksen. Oikeastaan näin sen Phnetin etusivulta kuvana.
Aloitin ihmisten vastaanoton 1979. Silloin tiesin vain yhden rintasyöpätapauksen. Näin mitä äidin sairastuminen aiheutti perheessä. Se ei ollut maailmanloppu, mutta loppu kuitenkin tavallaan. Muutaman vuoden kuluttua rintasyövästä oli tullut epidemia kuin itsemurha-aallosta. Jos kolme asiakasta peräkkäin on kokenut saman kohtalon, on se minun mielestä jo uhka naiselle. Hoitotulokset ovat parantuneet, mutta nuorten naisten kohdalla syöpä on tullut ärhäkämmäksi.
Jos mastojen valaiseminen auttaa tutkimusta, muistuttakoon radiomastot Roosa -nauhana tuulessa kaupungin yllä. Palaan runokirjaan omakohtaisesta kokemuksesta; kuin nauha tuulessa Raija Laine. Soitti lauantai-iltana ja muisteli meidän ketjukirjeristeilyä omaishoitajina. "Oli se mukavaa aikaa."

Uutiset aiheuttavat sydämentykytystä aiheillaan.
Rahaa ei riitä koulujen homekorjauksiin.
Kelakorvaukset ovat kasvaneet. Matkat pidentyneet lääkäreihin ja muihin palveluihin. Koululaisten aika kuluu pyörien päällä. Bussivuorot vähentyneet maaseudulla. Kuntauudistuksen tulevaisuusnäkymät. Suomi-neito siirtyy isoille pyörille, ei nyt vielä siiville. Päättäjät ajavat pienillä pyörillä ja lentelevät siivillä kuin päättömät kanat. Suomi-neito on jämähtänyt paikalleen. Jos liikettä on havaittavissa, on kaikki paluuta taaksepäin immateriaaliseen aikaan.

Radiomastot on hyvä maamerkki. Sain kauan sitten hinkujaherättäneen puhelinsoiton. Radio oli auki ja puhelimesta tuli tuutin täydeltä palautetta. Pyysin soittajaa avaamaan radion. Lupasin radiomastojen välittävän hänen puhelunsa valtakunnan verkkoon. Hän kuulisi soittonsa radiosta. Se olisi oikein toivekonsertti. Siksi harkitsen tarkkaan, otanko osaa mihinkään mielipiteitä herättävään keskusteluun. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Tyydyn viimeiseen sijaan. Puhuminen on hopeaa, mutta vaikeneminen kultaa. Välillemme on tullut pitkä hiljaisuus. 
Vien postiin todistuksen tiedoksiannon vastaanottamisesta hallinto-oikeudelle. Näin meillä  hoidetaan päivänselviä asioita juristien välityksellä. Keisarilla on uudet vaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti