perjantai 24. toukokuuta 2013

Tää niitä päiviä on

VITAS - Звезда / Star_2003

Vitas sillalla 

Tässä ei nyt ole aikaa tuhlattavaksi. Musiikkia on yhteensä 16 tuntia ja kokonaisuuden luomiseen meni sen tekijältä 26 vuotta. Lopputulos on siitä nerokas, että se etupäässä vihjaa eikä ratkaise. Siksi jokainen saa itse tulkita, mistä Ring eli Sormus kertoo. Wagner uskoi vakaasti, että tarttumalla saksalaiseen tarustoon ja skandinaaviseen mytologiaan sekä ottamalla aineksia kreikkalaisesta tragediasta, hän pelasi niin tutuilla palikoilla, että neljän draaman kokonaisuus on helppo vastaanottaa. Figaron toimittaa Minna Lindgren.
Kuuntele Kuunneltavissa 27 päivää

"Euroviisut ovat niin eilistä"

Kaikki muukin on eilistä. En näe mitään mieltä missään. Toiveikkaana lähdin kirjakauppaan tulostuksen toivossa. Ei onnistunut vieläkään ja ehtiikö onnistua enää koskaan elämässäni.
Ennen lähtöä sain borreliavastauksen. Mitään muutosta ei ole tapahtunut. Illalla katson punkinpistosta jotakin tietävien, kokeneiden ja tutkijan puheenvuoron.
Inhimillinen tekijä
Onko punkki Suomen vaarallisin peto? Punkinpurema sairastutti tuottaja Hannele Valkeeniemen. Anne Flinkkilän vieraina myös punkkiasiantuntija Soile Juvonen ja borrelioosia pitkään potenut Marjatta Vuori. (U)
Vielä en luovuta, ettenkö löytäisi lääkäriä, joka ottaisi uusiutuneet oireet vakavasti ja antaisi lääkekuurin, jolla oireet hävisivät edellisellä kerralla.

Toinen ongelma eilen oli digikamerassa. Vien sen asiantuntijaliikkeeseen. Kuvien siirtäminen muistitikulle takkuilee. Kamera jää hoitoon ja luvataan soittaa, kun se on kunnossa.

Jatkan matkaa eteenpäin lyötynä näillä nykyajan tietoyhteiskunnan välineillä. Vastaan tulee mies, joka puhuttelee. Osoittautuu kirjailijaksi ja esittelee uusinta kirjaansa. On hänen 7. teoksensa. Onneksi ei ollut munkkipoika, joka houkuttelee yhteisöönsä äidiksi. Jään vielä kirjoittamaan Munkkiklubille, on vielä muutamat juhlat mummolla tiedossa. En ole vielä harkinnut siirtyväni mihinkää kaupungin katolta. Kuolinsiivous jatkuu. Saan kirjan omistuskirjoituksella, maksu hoituu höylällä. Ehkä kerjälisillekin olisi mahdollisuus lainata höylä ropoja varten, kun jokaisen rahat ovat kortilla. Taskuissa ei enää ole kolikoita mitään tarvetta varten. Kortti käy kaikkeen, jopa vessan ovi aukeaa läpyskällä.

Marimekon mainostytöt jakavat kukkia ja esitteitä, onhan pari tehdasta lakkautettu periferiassa. Työntekijöiltä loppuvat työt Marimekon kurssin näyttäessä laskusuuntaa.
Suomessa ei kannata enää työnteko, saavathan sijoittajat suurempaa voittoa kaukoidän halvalla työvoimalla teetetyistä tuotteista.

Menen pankkiin hakemaan käteistä lahjakorttiin tuleviin juhliin. Kerrankin ystävällinen palvelu. Hän muisteli omaa yo-kevättään ja vappua silloin, kun yo-lakki oli harvinainen. 
Itse edustan tuota aikaa olenhan Vihtaniemen ensimmäinen ja viimeinen ylioppilas vm. 1961. Sillä on oma merkiyksensä ollut aina kesätyössä, va opettajana ja toteutumattomina ammattitoiveina. Mutta kuitenkin aina saanut puhua ammattisanastolla teinpä mitä tein milloinkin. 

Edunvalvojille olen kuitenkin päänvaiva, kuinka saisivat minut vaiennetuksi  pysymään nöyränä maksajana. Oppirahat olen maksanut ja maksattajien huomaan pyörivän ympyrää, kun eivät enää muista mieronkierrostaan rauhantekijöinä. Meistä maksajista on tullut tämän päivän rauhan välikappaleita Franciscus -paavin rukoillessa meidän puolesta.

Perjantain saldo 3 hyvää 2 vähemmän hyvää. Vireystaso kuitenkin plussan (+) puolella.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti