torstai 30. toukokuuta 2013

Grande Finale

- Vielä yksi on elossa.
- Tapa se!

torstai 25. lokakuuta 2007


Tuliukosta lumiukkoon

Aamun ajatuksia Kokki-Jussin  aamiaisella

- Päätöksistä kertyvät kokemukset, päättämättömyydestä jossittelut.

- Hyvä kello kauas kuuluu, paha kuuluu kellottakin.

- Jonkun mielestä koulutus on liian kallista. On ehkä hyvä, ettei hän tiedä, mitä tietämättömyys maksaa.

 

Suvivirren sanat Stadin slangilla

Kirkko ja kaupunki -lehti julkaisi 23. toukokuuta 2011 Suvivirren sanat Stadin slangilla.
Käännöksen ovat laatineet Mikko Seppälä ja E.J. Kauhanen.

1. Jo pukkas glaiduu aikaa
on kesis viimeinkin.
Ja minne vaan kun tsiigaa,
nii hittaa blumsterin.
Ja kaiken uusiks duunaa
noi säteet suulperin.
Ne stadin nyyaks puunaa,
vek stikkaan perperin.

2. Taas nurtsit vihannoivat
ja hiffaat fogelin.
Puut Pitskun huminoivat
Valgan ja Ogelin.
Nyt ei sun tarvii snärkkää
tai tinttaa humalaa:
Kyl ihmehommat järkkää
toi meidän Jumala.


Maassa maan tavalla suvivirttä on veisattu niin kauan kuin minä muistan. Viime keväänä tutustuin stadin slangilla "jo pukkas glaiduu aikaa on kesis viimeinkin". Lukitulle sisäpihalle on ilmestynyt kieltotaulu.

NURMIKOLLA PELAAMINEN ON KIELLETTY

En tuota ollut ajatellut, mutta on hyvä kieltää ennakkoon, ettei se tulisi mieleenkään. Valitsin illan päätteeksi  Kevätuhri Pietarissa
Pietarin Mariinski-baletti esittää Vaslav Nijinskyn alkuperäistä vastaavan koreografian, jonka Millicent Hodson lähes 10 vuoden uurastuksen jälkeen sai rekonstruoitua. Valeri Gergijev johtaa orkesteria.

Vaalien välissä: Kataisen kevättodistus
Kaksi vuotta jytkystä, Kataisen hallituskausi puolivälissä. Puoluejohtajat vieraana TV1:n "Vaalien välissä" -ohjelmassa. Juontajina Katri Makkonen ja Jan Andersson.

Kataisen kollektiivisen kevättodistuksenjakoa katsoin vain lopusta. Jätän vielä Kataisen kevättodistuksen katsomisen myöhempään ajankohtaan, onhan Amazing Race -kilpailun viimeinen pudotus ja ketkä jäävät kisan loppuhuipennukseen. Juontaja Phil Keoghan on saanut kaukomummofanin oikeudenmukaisuudellaan. Iloitsee iloitsevien kanssa ja vakavoituu pudokkaitten kohdalla. Hallitukset laskevat poliittisen puolueen kannatuslukuja enemmän kuin yhteisten asioiden hoitoa. Paljon olisi opittavaa, mikä on ministereiden vastuu hoitaa asioita parhain päin.

Koskenlaskua Etelä-Koreassa. Kiinasta matka kulkee Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin, ja kilpailijoille yllätyksenä heidän tiensä jatkuu Pohjois-Korean rajallekin. Parit laskevat koskea jännittävissä oloissa, puikkelehtivat taitolajien taitajien seassa ja kokeilevat kykyjään pikaluistelussa. Miten käy Nickin ja Vickin, joilla viimeisinä on huimasti kirittävää? Entä ketkä luistelevat itselleen paikan kisan huipennukseen? Amerikkalainen realitysarja, jossa kilpailijaparit matkustavat ympäri maailmaa juontaja Phil Keoghanin johdolla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti