keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Peili rakkauden kesään

Silmilläsi katson maailmaa

Suomi putos puusta kaikki kävi kovin äkkiä. Saksa, Ruotsi ja Venäjä huokas kuin yhdestä suusta, kun Suomi putos puusta, ei nähty itse sikaa eikä edes säkkiä. Minun 1/8 -isäni on lähtenyt seilaamaan siniselle Saimaalle. Juojärven aallot on seilattu päivittäin kuin Hurtigruten Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin. Tientulo varmisti meidän rantaan muukalaisille hautausmaavarauksen. Rantautuminen kirkonkylän rantaan satamassa tuli maksulliseksi. Meistä tuli Vihtaniemen venepakolaisia, joita ei hyväksytä millään rannalla.


Silta -- Brücke

Leninille hyvästit -elokuva kertoo Berliinin muurin murtumisesta isoäidille, joka ei ollut niihin aikoihin ihan tajuissaan. Kun hän pääsi tolkkuunsa, uskoteltiin hänelle, ettei mitään ollut tapahtunut. Muuri ei ollut mihinkään hävinnyt. 
Enneuni kohtaamisesta sillalla saa minut katsomaan sillan symbolimerkitystä - silta: Silta edustaa yhdyssidettä kahden ongelman, kahden ratkaisun tai kahden näkökulman välillä. Sillalla seisominen osoittaa unennäkijällä olevan kaksi vaihtoehtoa ja että hänen on vaikea päättää kumman ottaisi. V.1961 Jännevirran sillalla tietämättömänä kumpikaan Berliinin muurin kohoamisesta ja tulevaisuudesta sain valokuvat "Unvergeschliche Maire an glückliche Stunden". 

Hellyydestä

"Kätesi on niin pieni
ja epämukavasti ylöspäin
kun kävelemme käsi kädessä.
Puristat lujasti. Sehän on hyvä,
sinähän tässä minua talutat." Mikko Kilpi

Veikko ja Pappa
Isovanhempien ja lastenlasten leirillä 20.7. - 24.7.2009

"Kun heräät aamulla
hymyilemme."
Huone 6, "Mummo on kova jätkä" ja kiltit jättiläiset.

Painovirhepaholainen

Miltä musta tuntuu katsoa yöllä Pavarotin konserttia ilman ääntä toisten nukkuessa viereisessä huoneessa. Sitä voi kuvailla vain mututietona. Minussa ei muuta tietoa olekaan kuin mutua. En lue ääneen sähköpostia. Kun siitä kirjoitan, saa painovirhepaholainen aikaan kirjoitusvirheen, mikä johtaa sanataiteessa kiehtovaan alueeseen "taide ja taudit". Private krankenversicherung: Ende der klassischen Arztpraxis? Simultaani hakee sanalle Art(ist)praxis vastinparia Arztpraxis lopputulos mutuna "taide ja taudit". 
Elämän ehtoopuoli on mielenkiintoinen, kun neljääs ukkaasi kunnioittamisineen on päättynyt ja lupaus kauanelämisestä alkaa piäsnuatikoiden harjoitellessa lapsellisina omakohtaista vanhuutta. Siinä laki poikineen sorvataan uusiksi. Sosiaalijohtaja kehui virassaan, että he lapset hoitavat ulkokuntalaisen isänsä ja maksavat vielä tarvittavan hoitajan. Tähän totesin: 
- Sinun isän hoidolla ja minun isän hoidolla ei ole keskenään mitään tekoa. 
Sosiaalijohtaja lisäsi omaa omaisuuttaan lupaamalla lähihoitajalle kunnassa työpaikan, jos rantatontti siirtyisi sosiaalijohtajalle. Voin vain kuvitella, kuinka monen rantatontin arvoinen olen itse ollut kouluajoista lähtien. 


Kun lähellä on niin puskee, kun kaukana on niin ammuu

"Läähätät ja läkähdyt eh-eh-eh, hikoilet ja hengästyt eh-eh-eh. Tunne vähän tolkuton, polvissas on." - Kun mua potkaisi polle päähän, mä sanoin määhän siitä hevoinen. Vaan mitään tässä ei sanat auta jo jukolauta mä tiedän sen.
Läähättäminen on suotu vain harvoille ja valituille tunnetilojen purkamiseksi. Se taitaa olla johtajaharjoitteilijan tauti. Kotimainen oppi johtamisesta tapahtuu ulkoisen minän alueella. Sisäinen minä pitää mölyt mahassaan. Kouluttautuminen tulee kalliiksi kuin kalle tappisen samba. Siihen upposivat viimeisetkin siemenperunat. Meillä lähdetään merta edemmäksi kalaan läähättelemään. Mediakokeilu antaa mahdollisuuden jakaa tunnetiloja, kun "kielensä on nielaissut, ovenpieliin nojaillut, saanut akupunktion, sydän jo on".  

Elämä kuin eduskunta

Kun yksi onnen ovi sulkeutuu,
toinen aukeaa.
Me vain tuijotamme
niin kauan sulkeutuvaa,
ettemme näe sitä toista, joka
on meille
auennut. Helen Keller 

Lomakiinteistö?

To Dr. Phil "En ole sijoittanut enempää kuin minulla on vara menettää." 

Dr. Phil varoittaa SAK:ta. "Älä sijoita enempää tähän sheikkiin kuin SAK:lla on vara hävitä." 


Aamuhartaus 29.5. Kirkkoherra Olavi Virtanen, Konnevesi. Vesa Jämsen soittaa kitaralla säveltämänsä kappaleen Suvi. Hartausohjelmat: Aamuhartaus 29.5

Jossain


Jossain
kirkkauden maassa
kuljen.
Taakka harteita
ei paina,
se on poissa.
Kukkaportin
avaan
suljen.
Hengittelen ilmaa
kevyttä
kuin tuuli.
Joka puu
on ystäväni
hymyhuuli.
Itkenkö?
Enhän toki
ihanassa maassa.
19.4.1914 - 4.6.1992
29.12.1992

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti