sunnuntai 5. toukokuuta 2013

M on tehnyt tehtävänsä, M saa mennä

10.00

Kurkkusyöpää sairastava John tietää, että toivoa paranemisesta ei enää ole. Hän haluaa kuolla ilman kipuja ja ryhtyy valmistelemaan omaa jäähyväisjuhlaansa. Mutta kuoleman kanssa onkin hankala neuvotella.(U)

- Ovat sekoittaneet kirljaimet, tule Liekko lukemaan

11.00
Ehdin katsoa vanhoja postauksia ja löydän kolmen tenorin yhteisesityksen "Tannenbaum" vuodelta 1999. Yhdistän elämäni kolme tenoria tähän päivään. Kekkonen, Koivisto, Ahtisaari presidentteinä ovat tenorisuora vallanvaihtoon asti 6.2.2000. Kaksi alkuperäisistä on elossa, yksi jo kuollut. Placido esiintyi ilokseni Mariinski teatterin avajaisgaalassa. Totesin hiljaa mielessäni, näkeehän täällä tuttujakin. 
Viimeisin kolmesta kotimaisesta on vaikuttanut minuun eniten. Tietoyhteiskunta sekoitti kirjaimet, etten osannut lukea. Vallanvaihdon jälkeen palasin lähtöpaikkani. Oli opittava käyttämään tietokonetta. Kaikesta osallistumisesta on tullut välineurheilua. Meistä tyhjän päälle jätetyistä on tullut romun hyödyntäjiä, vaikka tarkoitukseni oli hankkia viimeiset versiot ja palata takaisin syntymäkuntaani sukupolvenvaihtajana. Luopunut tenori päätti toisin. Joulusta tuli SINUN JOULUSI. Minusta verkkokirjoitustaitoisena ensiksi ehdottoman yli-ikäinen ja työhistoriani yrittäjänä mitätöitiin muiden luusereiden joukossa. Siitä kertominen siirrettiin esittelijän vastuulle lain tulkkina. 
Minulle riittää tulkkien ja kirjureiden apu selventämään sitä mitä tarkoitan. Maailma on lisännyt kierroksia, ettei kukaan enää osaa sanoa, missä mennään. Olen kuitenkin vielä ajantajuinen 5.5.2013 ja pysähdyn katsomaan radion jumalanpalvelusajalla "Kuoleman odotusta". Kuulin Tuuspellossa isän kuolemasta piilotetun pelonsekaisesti.
- Kyllä minä pelekäsin, nyt se kuoloo. 
En ollut tullut vanhempieni luokse heitä kuolettamaan, vaan auttamaan arjen askareissa kotona selvitymiseksi. 23 vuotta yhteiskunta on pelännyt kuolemaa ja samalla toivonut kuolemaa, ettei tarvitsisi tehdä kuntauudistusta eikä sotepalveluja enää tarvitsisi kukaan.
Eihän se näin mene. Siihen vaadittaisi sota naapurien välillä. Rajat siirrettäisi uusiin paikkoihin, jäljelle jääneet ihmiset jätettäisi oman onnensa nojaan. Näinhän tässä on käynyt. On lähdetty merta edemmäs kalaan. Siellä rannoilla työttömyys varsinkin nuorten kohdalla on lisääntynyt. Näitä tietoja uutisoidaan monta kertaa päivässä. EVVK.
- Aina on yhtä jännittävää nähdä, asettuuko ne hiukset oikein. Tätäkin pitää kuunnella monta kertaa päivässä nettiesittelyn lisäksi. Olen turhautunut taskuvarkaaseen tai totuuteen rakkaudesta.Sitä ei kerro maammekirja eikä lenita airisto. Jos se olisi rakkautta ollut, ei iivarin olisi tarvinnut tulla työpaikalleen kuolemaan eikä jungnerin tarvitsisi valita tekemisen puutteessa pelipaikakseen eduskuntataloa.
Minulle riittäääää, kuuluu huuto kylällä eikä se lakkaa ennen kuin kaikki asiat ovat saaneet lainvoimaisen päätöksen ilman valitusosoitetta eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti