torstai 4. lokakuuta 2012

Vaali-irvailua

 Hartausohjelmat: Aamuhartaus 4.10 04.10.2012
Diakoni, kotiäiti Kristiina Huotari, Espoo. Samuli Edelmann laulaa virren 492. Se alkaa sanoin "Ystävä sä lapsien". Sov. Markus Koskinen.
Kuuntele aikaa 32 päivää (Vain Suomi)

"Suo mun kuolla maailmasta, kuolla itsestänikin", että kaiken elämäni ... on tuttu virren säe, jota huokailen silloin tällöin epätoivon hetkellä. 
- Kuole ennen kuin kuolet, ettet sitten kuole kun kuolet.  Näissä kahdessa pyynnössä on koko elämäntarkoitus. 
Aamuhartaus antaa ajattelun aihetta. Kaikialla kaikki ei ole hyvin. Se ei ollut menestystarina niiden seitsemän raskaana olevan naisen kohdalla selvitä keskitysleiriltä vastasyntyneiden kanssa. Apu tuli viime hetkellä. 

Toimittaja käyttää presidenttiväittelystä  sanaa "irvailua". Se on globaalisti käytössä poliittisten voimasuhteiden mittelössä. Koiratappelujen järjestäminen on kiellettyä. Kukkotappelu on jossakin päin maailmaa kansanhuvia vedonlyönteineen. Viimeisin on kamelipaini, johon tutustuin. Poliittinen vaalitaistelu on irvailua, toisen mollimista eduskuntakeskustelussa.

EVVK

Vaihtoehto tähän päivään löytyy Venäjän suunnalta. Vitas on tähti, megatähti. Antaa arvon isoisälleen, isälleen ja perheelleen, vaimolle ja pikku-Allalle. Näin minäkin ajattelin tekeväni vanhempiani, lapsiani ja lapsenlapsia kohtaan. Siitä on tullut kuitenkin päättäjien irvailua säätämällä mitätöiviä lakeja tavallista suomalaista hallitakseen.

Kun Jumala on puolellani, minusta ei saada kuin maksumies sijoittajien hyväksi. Julman jumalan pahan palvelijat ovat voitolla. Asioiden hoidosta on tullut irvailua. Kun omat asiat ovat sekaisin, ei yhteisten asioiden hoito irvailemalla hoidu. Elämä pelissä on vitutuksen voittamista. Lisää muutaman vuoden elinikää, jos vitutus vähenee tai vitutuksen valmentaja onnistuu tehtävässään. Tähän on tultu.


 Sukupolvet yhdessä Venäjällä

Tänään kotona muistuu mieleen, kun jätin lapset kotiin liian pieninä. Illalla työstä tultua talonmies antoi tilanneraportin, mitä pahaa tytöt olivat tehneet päivän aikana.
- Pitää viedä pennut päiväksi putkaan, että juopottelurauha (X) rastina ruudussa meillä asuvan isän kanssa säilyy. Talonmiehet on lopetettu, tilalle on tullut huoltoyhtiö. Kun hissi on aina rikki ja polvet tohjona, soitan huoltoyhtiöön.
- Meiltä saat kantajan. Otatko mustan vai valkoisen?
- Ehdottomasti mustan, sillä valkoinen mies ei kanna. 

Aikoihin on eletty. Ymmärtääkseni menneitä vuosia kokoan dokumenteista aineiston, ja yritän löytää itseni jostakin kontekstista perestroikan ja glasnostin hengessä. -60 luvulla tehtiin tavallisia asioita ja selvittiin päivistä pienillä kolhuilla. Vihreät nuoret alkoivat vaatia parempaan elämään rahaa. Molemmat vanhemmat kotona komentamassa lapsia.
- Suvi ja Eero, naapurin täti on hyvin vihanen, jos menette hänen pihalleen.
Isät olivat viisaampia suosittelemalla tyttärelle kansanedustajan pestiä muutamaksi kaudeksi. Siitä pääsee 4 -kymppisenä sopeutumiseläkkeelle, kokeilemaan mitä on eläkeläisen elämä "pöhöttyneen yhteiskunnan elätteinä". 
Se on irvailua tämän päivän päätöksenteossa. Osat näytelmässä ovat toisinpäin.
  1. Masha ja Bear - Masha + puuro

    Etsitkö sarjakuva lapsellesi? Sitten tarkista nämä kaikki sarjakuva sarja "Masha ja Bear": youtube.com Suosikki Tales of ...



    Täysi jakso: Kausi 2011, jakso 16 Маша и Медведь

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti