keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Sanamuoto

ENNEN KUIN ON PAKKO
Hoida asiat, ennen kuin ne ovat edessäsi; järjestä ne, ennen kuin ne menevät sekaisin. Sillä miehen sylin täyttävä puu aloitti elämänsä pienenä versona, yhdeksänkerroksinen torni korotettiin multakasasta ja tuhannen virstan matka alkoi siitä, mikä oli jalan alla. -Laotse 

Suomalaista muotoilua hehkutetaan maailman näyttelyihin asti. Viimeisin Kirnu Sanghaissa. Olen alkutekijöissä ex-omaishoitajana. 
- Kuinka sen nyt muotoilisin?

Ympäri käydään ja yhteen tullaan. Shanghain maailmannäyttelyn maskotti on sama kuin omaishoitajan henkilökohtainen avustaja valitusten laatijana päättäjien tekemiin nahkapäätöksiin. Tulisiko vanhuspalvelulaki voimaan venäjäksi tulkittuna. Isoäidit karkotetaan ja pennut pistetään putkaan päiväksi.

Hoidettavat kyörätään pakkohoitoon ja hoitaja pakkopaitaan.   
- On hyvä kun vanhempani ovat kuolleet. He jättivät meille henkisen ja maallisen perinnön. Henkisesti yritetään nujertaa presidentistä lähtien, kun oma etu on niin pienestä kiinni. Kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana ovat iskeneet kiinni meidän perintöosaan, joka jäi jäljelle, kun mökkitontit erotettiin kantatilasta. Yksi elinkautisen aika ei tuonut mitään parannusta asioihin. Presidentin tekijät ovat hehkuttaneet omaa osuuttaan kaverikilautuksilla, piirakanrypytyksillä ja  kaulaliinanpituudella. Itse presidentin toimenkuvaan viihteellä ei ole mitään tekoa. Suomi-neito on vakavan paikan edessä.


  • Kerran omaishoitaja, aina omaishoitaja. En koskaan unohda näin tärkeää asiaa. Korttiin liittyy Lauri Viidan runo "Tauti tanssii talvitiellä".
  • Haibo, Shanghain maailmannäyttelyn maskotti.
  • Maailmannäyttelyn tunnuslause "Better City, Better Life" eli "Parempi kaupunki, parempi elämä". 


Kirnu on myynnissä ja on siksi alun perin valmistettu purettavaksi ja koottavaksi uudelleen. Jos oikein muistan, kukaan ei sitä halunnut. 
Seinälläni on puusta tehty taulu mummolan tuvasta mummon kirnun muistoksi. "Liedellä jäinen palo" liittyy asioiden hoitamiseen silloin kun ne olivat edessä. Järjestin kaikki parhain päin. Sitten ne menivät sekaisin sijoittajien ahneutta. Verkkokirjoittajan talo oli tarpeellinen aikansa käydä työssä eläkeikään asti. Sen jälkeen on tunnustettava tosiasiat varhennettuna vanhuksena. 
Suomalaista osaamista vedenpuhdistuksessa hehkutetaan. Kukaan ei muista kuinka JUOjärvestä tuli juomakelvoton. Jätemaksulla olemattomasta jätteestä ei kaatopaikkakansa tule pelastetuksi. Verkkokirjoittajan talosta on tullut vankilani yhteiskunnan vartioidessa sosiaalista pääomaa, kuinka sen saisi muutetuksi rahaksi.

Kuka kaataa viimeisen puun,
kuka pyytää viimeisen kalan,
kuka taittaa viimeisen kukan,
ei hänenkään enää pidä elää.
Intiaanien viisautta
 
Hartausohjelmat: Aamuhartaus 17.10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti