tiistai 16. lokakuuta 2012

Nousutahdit tyhjän saa pyytämättä -päivään

 Maledetto sia l'aspetto/Topi Lehtipuu

 

Laulaja on tullut tutuksi, kun usein kuulee äänen. Tuttu on nousutahtikin, Maledetto sia l'aspetto. Kuuluttajan suomennos "kirottu olkoon odottaminen". Se sopii minun päivään, olenhan odottanut tähän asti nyppimällä aamukamman toisensa jälkeen piikittömäksi ruodoksi.

Olen turhautunut odottamiseen. Eletään kuin viimeistä päivää tuutin täydeltä tulevissa tiedotteissa, mutta ketä se koskee muita kuin kansan valitsemia edustajia elämään viimeistä päivää. Minulle kirottua on odottaminen toisten ehdoilla.

 

Onni on sinitiainen. Sain sekoitetun kipsimöykyn kämmenkuppiin. Se luovutti lämpöä kovettuessaan. Katselin "kiveä", ja näin siinä sinitiaisen. Väriä pintaan, mutta en ehtinyt muuta kuin sinisen päälaen, kun joku tarvitsi värini ja pensselini. Pyhimyskehä tuli valmiiksi. Pysyy sinitiaisena eikä muutu pääskyseksi kuin laulaessaan Itävallan kyläpääskyskuorossa.

Käsissäs kannat linnun unelmaa.
Se savena on kämmenelläs vasta.
Vaan kerran möhkäleestä karkeasta
se pääskysenä nousee, sielun saa
. Ellen Niit 

Oireilen psykosomaattisesti. Tulehdus on hävinnyt korvan alta antibiooteilla, mutta toinen vaiva ilmaantuu tilalle. Pitäisi pakata laukku ensi viikkoa varten. Mosse kutsui kaverikseen isäntäperheen lähtiessä lomalle. On sitten hyvää aikaa kirjoittaa ja jättää hyvästit tovereille Neuvostoliiton romahtaessa. Olen kävellyt Jännevirran sillalla muistolaatan kohdalle "Berliner Mauer 1961 - 1989". Kirjeen saatuani iloitsin, että jäimme länteen. Nyt olen tullut toisiin ajatuksiin. Sinä jäit lännen puolelle, minun elämäni jatkui itäpuolella näennäisesti avoimessa yhteiskunnassa, mutta suljetun yhteiskunnan säännöillä.
 

Poliittiset puolueet taistelevat vallasta vaaleista vaaleihin. On nöyryyttä saada suuri vaalivoitto, joka kohta kääntyy ylimielisyydeksi kansaa kohtaan. Yhteiskunta on kahtiajakautunut Hyvinvointivaltioksi ja kaatopaikkakansaksi. Sen totesin edellisten vaalien jälkeen roskia viedessäni. Vaalirahatositteet oli heitetty kaikkien nähtäväksi runoroskiksen lehtikeräykseen. Velkarahalla hän tuli valituksi SAK:n maksaessa velat. Kaatopaikkajätelaatikosta pilkisti lukittu kassalipas. Lähemmin tarkasteltuna siinä oli Tuhkimon koko maallinen omaisuus. Joku miehenpuoli heitti hänet ulos, siivosi tavarat muovipussiin ja heitti kaatopaikkajätteen sekaan. Pelastin Tuhkimon lasikengän ja kuudennen luokan muistiinpanot yhteiskunnan muodostumisesta. Onko Tuhkimo elossa, en tiedä.
 

Lautakunnille keksitään toimivampia muotoja hoitaa kunnan asioita. Jos 40 vuotta pitää kunnan virkaa hallussaan pysymättä muutoksessa mukana, on kunta ja virkamies tuhoon tuomittu.

Olkoon kirottuja odottamiseen uhratut päivät, kiusaajien kokoukset lahjottujen virkamiesten avustuksella. Nousutahdin konekielinen suomennos halveksivasta silmäyksestä sopii ajasta 1991 aikaan 2012. Lakimies pyynnöstä ja rahasta kielsi halventamisen taloyhtiön yhtiökokouksessa. Olisiko liikenneministerin erottamispäätös piste johtoportaan toimintatavoille.


Sinitiainen ja laulava Lehtipuu pelastaa päiväni. Tauti tanssii talvitiellä. Kai silloin mun rauhani palaa. 
Claudio Monteverdi Kirottu olkoon näkökohta + Se halveksiva silmäyksellä

Claudio Monteverdi Kirottu olkoon musiikin näkökohta Vakavasti, 1632 Lehtipuu + hiirillä, halveksiva näyttää Patrizia Ciofi Le Concert d 'Astree ...
1 vuosi sitten 1 854 näyttökertaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti