keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Rare Disease Day

Kansainvälistä Harvinaisten Sairauksien Päivää vietetään tänään 29.2.2012 karkauspäivänä. Suomi-neito on aika harvinainen neito.  Kielisukulaiset ovat jääneet vähemmistöiksi Äiti- Venäjän rajojen sisälle. Samaa vähemmistöä edustaa sodan aikana syntynyt, joka pyristelee elämässä vastavirtaan savolaisena. Lahden savolaiset löysin potilasjärjestöjen joukosta. Sen löydön jälkeen on ollut helpompi hengittää.

Punkinpurema aiheutti niveloireita 20 vuotta sitten. Ja uudelleen kolme vuotta sitten hiirikäsiepäilynä levisi tulehdus joka paikkaan. Itse oli lähdettävä kyselemään ja vastaamaan kysymykseen.
- Mikä se tuas tulj? 
- Pyydän päästä laboratoriokokeeseen borrelian selvittämiseksi. Tulos oli positiivinen, varmistuksessa positiivinen, selkäydinpunktiolla varmistettiin, ettei borrelia ole mennyt hermoihin. On hoidettu antibiootilla yleisesti, oireenmukaisesti muilla poliklinikoilla. Siellä oireille on etsitty taudin nimeä. Borrelia on unohdettu, vaikka viimeisissä verikokeissa on se positiivinen ja pysyy loppuelämän. 
- Mihinkä sinä vaaput? 
- Kotiinhan minä koulutuspäivän jälkeen. Kävely on vaikeaa. Kieltäydyn tekonivelistä ja saan lähetteen psykiatriseen hoitoon. Kieltäydyn siitäkin. 
- Jos minulla polvessa on kusta, sitä ei ole päässä. Borrelia ei poistu minusta tekoniveliä vaihtamalla. Vaikka pääkin vaihdettaisi, olisi naamioitumisen mestari osa minua. Odottaa polttohautausta, ehkä sitten haihdutaan savuna ilmaan. Jäljelle jää tuhka, jonka tytöt ovat luvanneet haudata bailaten.

Erikoistuvan lääkärin siivuttaessa minua koepaloiksi erikoislääkäri seuraa vierestä. Kehoittaa ottamaan kunnonpalan, siis suuren, että on mitä tutkia. Saan sanoa oman mielipiteeni netistä lukemieni tietojen perusteella.
- Idän taigapunkki minua imaisi. Se tulee olemaan vielä epidemiansuuruinen ongelma lähitulevaisuudessa. 
- Mielenkiintoinen näkemys, totesi tohtori. 
Jos se olisi ollut lepakko, olisin saanut vesikauhurokotteen heti.

Yhteiskunta testaa poliittisesti ihmisten sietokykyä saadakseen lääketeollisuuden kehittelemään yleismedikaaleja estämään vanhenemista ja kuolemaa. Köyhä syntyperä viime vuosisadan alkupuolella oli yksi syy kuolemantuomiolle. Tänää se on savolaisuus vammaisuutena ja borrelia, johon ei ole vielä hoitoa.
Tunnen olevani kaikkine syineni amerikkalaisessa oikeudenkäynnissä. Kaikkea voidaan käyttää minua vastaan rasistisella päätöksellä syntyperän, sukupuolen, ammatin, koulunkäynnin, työhistorian ja iän perusteella. Päättäjät ovat menettäneet muistinsa ja kiertävät kommukkeina maailmalla. 

Tämä on minun nimikkopäiväni muiden harvinaisten tapausten kanssa. Inhorealistisen kriittisesti suhtaudun sosiaalisen pääoman hyväksikäyttäjiin. Meistä on tehty liikaalastattuja hölmöläisen hevosia eikä kuormittajilla ole sen paremmin. Eletään ihmisiksi seuraavat neljä vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti