sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Tie valitsi minut


Olavi Sipilä valitsi levyt

La Strada on ollut kuvitelma kulkemastani tiestä. Lapsuudessa juostiin paljain jaloin käpykankaita ja muurahaisenpolkuja. Oli parasta jalkapohjaterapiaa. Mökkitie on muuttunut minulle tuntemattomaksi rahastuskohteeksi. Siellä käytyään tietää kulkeneensa Norjan pisimmän tunnelin läpi maksamalla tietullin. Venäläisissä lauluissa olen saanut nauttia metsäteistä, kärrypoluista, vesireiteistä  ilman nopeusrajoituksia ja numeroituja tienviittoja. Matkavakuutus ilmoitti ikään liittyvät rajoitukset hurjastelusta, joiden seurauksia vakuutus ei tulisi korvaamaan. Sanoinkin kestovakuutuksen irti ilmoittamalla. 
- Kameli karkasi erämaahan aika haipakkaa. On pysähtynyt keskelle autiomaata Saharassa, enkä paluumatkaa ole vielä suunnitellut. 

Vihtaniemellä on tieasioita hoidettu uuden yhtiön lukuun. Tiekimppa on iskenyt kunnan kultasuoneen, haaliessaan uusia asukkaita tappiollisilla tonttikaupoilla. Punahilkka lankesi kuiskutuksiin poimia kukkia syvemmältä metsästä, että Susihukka ehti syödä mummon ja asettua sänkyyn mummon paikalle nukkumaan. Tässä on nykysadun versio vanhusten hoidosta. Anturi ilmoittaa mummon liikkeet, susi ottaa lämpimän petipaikan. Anturi on tyytyväinen, joku on sängyssä. Mummo muistamattomuuttaan on poistunut kotoa. Monta muuta älynvälläyksen ilmoitusta tulee mainituksi yhteisvastuuavauspuheessa. 

Yhdistystason  omaishoitajista ja heidän hyväätekevistä johtajista. Mitään ei ole saatu aikaan poliittisesti. Kokemusta 10 vuoden omaishoitajapestistä kertyi 54 miestyövuotta 6.2.2000. Tuosta ajasta on kulunut 12 vuotta, jona aikana minua on kielletty puhumasta omaishoitajan puolesta ilmaiseksi, kun kaikille ei ole rahaa jakaa eikä ole tarkoitustakaan hoitaa asiaa kuntoon. Siitä toitotuksesta he nostavat palkan lisäksi kulukorvauksen ja luentopalkkion.
Pitää olla terve järki päässä tunnistaakseen, miten mielenterveystyöhön vihkiytyneet yrittävät parantaa terveitä. Hormoonien vähetessä puikot kilisemään ja maailman ympäri yltävää kaulaliinaa neulomaan. Sillä valittiin presidentti toiseksi kaudeksi.

Tänään ymmärrän paremmin presidentille äänensä antaneita. Kaikki eivät ole käännytettävissä, vaikka omaishoitajilla jossakin asiassa olisi joukkovoimaa yhdessä. Omaishoitajalle annetaan valitusoikeus kielteisestä päätöksestä. On sellaiset pelisäännöt. Siihen (oman) -edunvalvojat vetoavat korkeimman suojeluksessa. 
Tie valitsi minut ja jatkan tätä tietä "zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer, närståendevårdare" sisäistyneillä sanoilla, kun rakkaus kohtaa rahan. 

Milloin nilkka, jalka, kenkä ja korko alettiin mieltää eroottiseksi? The Book, kuvitettu Uusi Testamentti, näyttää koko naisen kuvan. Seurauksena muodin orjallisesta noudattamiseta on vaivaisenluut. Kokenut kaikki tietää ja vaivainen kaikki kokee. Viimeinen todistuskappale on Tuhkimon lasikenkä kaatopaikkajätelaatikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti