sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Voimalat vertailussa

Minun Isoisä vierihoitajana kesällä 1941

Outo surumielisyys 6.2.2000
Sininen hetki

Jorma Hynninen tunteiden tulkki

Piispa on vihitty. Valtiopäivät avattu, juhlajumalanpalvelusta ei televisioitu jostakin syystä. En nähnyt kunnioittiko luopuva presidentti sitä läsnäolollaan. Ainakin eläkkeelle siirtyvä piispa saarnasi. Minua on ilahduttanut 1. naispiispan valinta. Naispresidentin valinnasta en muuta muista kuin turtuneen olon tulosta odotellessa. Jälkeenpäin ilmoitin.
- Kuningas on kuollut.
- Eläköön uusi kuningatar!

12 vuotta hujahti henkien taistelussa. Meillä on uusi presidenttipari. Verkkokirjoitustaito on painanut minut alimpaan helvettiin. Siellä on ja pysyy, määrää koulutusrahastoa koskevan lain esittelijä. Hui-hai, eipä pysynyt, vaan karkasi omille teilleen uusien matkakavereiden kanssa. He eivät ole minua jättäneet eivätkä työntäneet yli laidan. Sitten sanoisivat.
- Putosi kuin eno veneestä.
Yhteiskunnassa on muut pudotettavat kuin vaivainen yksi ääni. Sillä äänellä minä pötkin pitkälle. Raha on lopetettu, kuinka käy kulttuurin. Se ei häviä mihinkään. Kovissa kokemuksissa vahvistutaan. Yhdessäolo on laatuaikaa, kun sitä haluaa niin viettää. Ei aina tarvitse kylki kyljessä kyhnätä, jos omatunto on puhdas. Sodassa särkyneistä isistä olen saanut voimani. Veteraanin iltahuuto ei kelvannut viihde- ja vapaa-aikaa viettäville miljoonaperinnön jakoperusteeksi. Hullun valkoisen miehen ilo on halpaa. Tosiasiassa he pelaavat venäläistä rulettia meidän kustannuksella. 

Luku- ja kirjoitustaito on minut pelastanut. Laskutaito ja tekstitaito ovat tänään suurennuslasin alla vertailussa. Ase-, huume- ja naiskauppaa on jatkettava, jos kukaan ei tapaudu tuntoonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti