Vaikka minä puhuisin enkelien kielellä, olisin vain kilisevä kulkunen tai helisevä vaski. Uusilla poliitikoilla ministerinä on kysyntää tangomarkkinoilla, Tapsan tahdeissa, huostaanotettujen pettäjänä, lentosotakoulun ja varuskunnan på svenska omalla vaikutusalueella puolustajana etc. etc. loputtomiin. Tuusniemellä heitä edustaa sijoittajat ja leiviskänsä hoitaneet kunnanjohtajat hovineen. Siihen kuului kunnanlääkäri, apteekkari ja naislääkäri plus seurue. Vierailut noteerattiin paikallisessa lehdessä kissankokoisin kirjaimin.
Sielun pikkuveli elementissään
Hän toisti sitä useaan kertaan. Aloitti;
- Rakas. Älä sano rakas, sitä sanaa ei viljellä meillä puheissa. Sota-aika sen osoitti vastakkainasetteluna. Emme olleet rakkaita vihollisia vihollisille. Emmekä ole olleet rakkaita ylemmyydentuntoisille. Sano!
- Liebe, se kattaa kaiken hyvän, mitä tunnen sanojaa kohtaan. Matkapastori puhutteli juuri tuolla sanalla. Kuulin sen tulevan taivaasta. Sinä olet Liebe, sanokoon kuka mitä tahtoo.
En tutustunut tarkemmin tekstitaidon määritelmään, mikä siitä tekee taitolajin. Rakkaus on runojen raiskaus. Joku panelisti ei voinut kallistua Eino Leinon runon puolelle runoilijan naisasioiden tähden. Pesänryöstäjä ei kutsunut perunkirjoitukseen. Syynä oli vainajan onneton avioliitto. Tässä punnitaan oikeustoimikelpoisuuden perusteet laillisesti ja laittomasti. Meillä ei ole mitään hätää. Kuolinpesän peritty kuolinpesäosuus ei kelvannut Pietarille taivaanportilla sisäänpääsymaksuksi, vaan Pietari lähetti takaisin palauttamaan osuuden oikeille omistajille.
Ei riitä toimintatapojen muuttaminen. On valittava uusia häntiä koirille, tai vaihdetaan koira karhuun, jota olemme oppineet rakastamaan haaskalla ruokittuna. Haaskalinnut jakavat räkättäen kilonpaloina avioliiton haaskan. Se on helpotus jaettuna, ei pätkän pätkää minulle silloin eikä sen jälkeen.
Ranskalainen jättipankki Société Générale aloittaa tänään julkaisemansa analyysin muistuttamalla, että suomalaiset palvoivat aikoinaan karhuja jumalina.
Ranskalainen jättipankki Société Générale aloittaa tänään julkaisemansa analyysin muistuttamalla, että suomalaiset palvoivat aikoinaan karhuja jumalina.
Niin, tällä tassulla ja muinaisten suomalaisten uskolla karhuihin ei ole tekemistä keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti