keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Puolet ja roolit _ kalavale - Kalevala

 Vitas - Voice From Angel

Vitas sopii peiliksi meille valepukuisille lääkäreille, tohtoreille, maistereille ja Keniaan loikanneille ministereille. Minustakin tuli Maire-maisteri vapputorilla valkolakissa. Se ei ollut vappuhattu, vaan hyväksytyn ylioppilastutkinnon tuloksena  kahdeksan vuoden pakertamisesta suljetussa yhteiskunnassa. Olin työssä naisvaltaisessa fabriikissa, jossa työntekijöitä ei valittu tutkintojen perusteella. Itselläni oli tekstiilikemian sanasto hallussa. Työaamuna naiset esittivät Munkin taulun Huutoa mykkinä. Minulle ei puhuttu sanaakaan, olivathan he eläneet tietämättöminä taustastani.

Olen kiitollinen kädentaidoista, jotka periytyvät suvussa isoisästä jo tulevaan sukupolveen. Kädentaitoja kysytään hierojan ammatissa. Sitäkin lääkärit epäilevät, kun haluaisivat perustaa oppilaita kouluttavan oppilaitoksen. Siellä oppilaat tekisivät työn, laitos saisi työstä maksun. Lisäksi pilviin kohonneen kurssimaksun. Hierojien yhdistyksen puheenjohtajana lääkäri ottaisi yhdistyksen rahat ja lähtisi Englantiin hakemaan lisäoppia hierojien taitojen lisäämiseksi. Huh-huh. Ihan päätä pyörryttää, eihän luoja kiellä suuria suunnittelemasta.

Isä Juntunen toimi toisin. Hänen jälkeensä seurasivat Öllin isän oppivuodet. Kukaan ei nostanut suurta haloota. Jäi vain oikeudeksi ottaa jalat alleen ja vaihtaa maisemaa. Tänään on jo suuremman luokan vaalirahoista ja tutkintotodistuksista kyse. Kalavale on kasvanut joka alalla emävaleeksi. Ministerin huoli, kuinka luottamus palautetaan. Swot-analyysin kuva - heikkouteni - on oikeaan osunut. Voima tulee täyteen heikkoudessa. Kela on menettänyt muistinsa. Kuva odottaa julkaisemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti