torstai 3. marraskuuta 2011

Now or never

Nyt tai ei koskaan, olen koonnut itseni. On hyvä jäädä tähän seuraamaan maailman menoa.

Robertino Loretti O, Sole Mio

Varmistan arkistoista, milloinka minulle tuli tutuksi O, Sole Mio. Lapsuuden uimaranta kuului meille yksityisalueena. Siellä olin oppinut uimaan, ranta tasaista kahlattavaksi muutama metri. Piharanta on kivikkoinen ja syvä, pääsihän Tapio-laiva niin liki, että pienellä vaivalla kynnelle kykenevät kapusivat laivaan. Tapio nouti Juojärven rannoilta sunnuntaiaamun kirkkokansan sanan kuuloon.

Tämän aamun uutinen koski lastenkotilasten olojen tutkimista tuolta ajalta. Hoitohenkilökunta käyttäytyi huonosti lapsia kohtaan sen ajan tavan mukaan. Saman sain kokea ulkokuntalaisena oppikouluaikana. Kahdeksan vuoden traumat estävät minua palaamasta koulukuntaan. 50 vuotta vaikenin ja sama toistui tullessani vanhempieni omaishoitajaksi lapsuusmaisemiin. Uimarantaa isännöivät sijoittajat kunnan antamalla mandaatilla. Jumalalta vallan ottaneet rankaisevat ja syyllistävät meitä kilteimmistä kilteimpiä. 

Tasavalta sai naispresidentin ja isäni kuoli. Käskyjen noudattaminen on muuttunut selitysosan varaan. 
- meillä on muitakin piäsnuatikoita. Jos he eivät hyvin hoida meidän yhteisiä asioita, ukkaasi vaatii ääneen ihmettelemään. Kehoittaa pistämään kivet kuppiin ja kieltää menemästä mukaan pahantekoon.

It's now or never. Minulta kysytään tarvittavia tietoja asioiden järjestymisestä oikealla tavalla. Kukaan muu ei ole ollut punamultapytyssä värin vaihtamiseksi niin vitivalkoiseksi. Jotakin olen oppinut varapäreiden käytöstä. Tiedän kumpi pää päreestä painetaan punamultapyttyyn. Ne olivat esivalmisteluja pärekattotalkoissa. On otettava selvää kaikesta terveysvaikutteisesta syötävästä ja terveiden, asuinkelpoisten talojen rakentamisesta. 

Autoilevia lapsiperheitä varten on rakennettu kauppakeskus. Tänään se avataan joka talouteen postipojan jakaman tiedotteen mukaan. Kaupunginjohtaja on saanut arvoisensa tehtävän Karisman avaajana. Saman puulaakin pienemmät kaupat takaavat mureaa lihaviikoa. Kokoliha on kuitenkin tutkittava tuoteselosteesta suurennuslasin kanssa. Se tutkimusmatka kannatti tehdä, yöpyä hotellissa. Maksoin sen kortilla ja sain alennuksen itselleni. Sponsoriraha kerätään hintoja nostamalla. Voitoista ei jaeta, ne pitää olla lesken rovoilla kerättyjä piilotettuja  bonusvoittoja. Aika aikaa kutakin. On aika rakentaa ja aika purkaa. Kukkaronvartijoiden kavallusrahoilla saadaan aikaan muukalaisille hautausmaita. Sekin piti minun vielä nähdä. Kynttiläviikonloppu kertoo jostakin muusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti