torstai 19. huhtikuuta 2012

Syntymäpäivä Äidin

 

Aatto juhlista jaloin. Pikkujoulusta kontaten. Käräjäoikeus antoi eilen tuomionsa. Siitä seurasi tunnetsunami kuin aikaisemmin yksin kokemuksen kanssa painiessani; Lahden dopingpaljastus, WTC -tornien tuho, Estonia (Titanic), Tuntematon sota ja monta muuta aikanani tapahtunutta painajaista. En ole ollut paikalla, mutta etänä seurannut sydän syrjällään tapahtumien kulkua inhorealistisin tuntein. Eihän eilisten tuomioiden mitenkään pitänyt minua liikuttaa. Kuitenkin ne ovat Swot-analyysin nelikentän - UHAT -, jotka luulin voittaneeni vahvuuksilla, heikkouksilla ja - mahdollisuuksilla. Vielä ahdistavampaa on kokea kaikki yksin, vanhempieni 1/8 omaishoitajana. 

Aamuhartaus 19.04. 19.04.2012
Pastori Kai Sadinmaa, Helsinki. Gospel Enlightenment esittää negrospirituaalin "Nobody Knows the Trouble".
Kuuntele aikaa 27 päivää (Vain Suomi) 


Eilinen oli pahin painajainen perhessä. En osannut ryhtyä mihinkään järkevään tekemiseen. Luin lakitekstillä kirjoitettuja esseitä kuolleen sisareni kuolinpesän selvittelystä. Kuinka niin selvässä asiassa saadaan aikaan syytöksiä meitä toissijaisia perijöitä kohtaan. Lopullinen jako on menossa ketuille, ettei mitään jaettavaa ole. Minua tuskin tuomitaan vankeuteen, joskin juontaahan tapahtumat omaishoidon ja omaisuuden hoidon alkuun 1991 ja äidin kuolemaan 1992. Intrum Justitia ottaa osansa yksinkertaisen ymmärtämättömien enemmistöpäätöksellä. Sehän on maan tapa soveltaa lakia, jonka tarkoituksen kyseenalaistan valittamalla aiheettomasta laskusta.

Tänä aamuna viivyin sängyssä kahdeksaan. Nousutahdit ja aamusoitto nostivat vireystasoa. Kuuntelen vielä aamuhartauden ja hengittelen. Silloin se tapahtui. Näin värimaailman iloisena ilotulituksena. Värit vaihtuivat puhtaina kuin Muumimaailman japanilaisessa kuvituksessa. Sen värishown minä tarvitsin ja aamuhartauden. Tänään haen kirjan "Muumien matkassa" Suomalaisesta kirjakaupasta. Kätilö saa vielä odottaa avaamattomana paketissa. Suuri kuu on vain lopetettu kirjakauppa eikä sieltä tilatut kirjat näy sskk:n tilaushistoriassa. Sitä ei haluttu oikaista sähköpostikyselyssä. Asiakaspalvelija ilmoitti tympeästi.
- Se on mainittu kerhosäännöissä. OtavaMedia perii maksut. Käärme nielee häntäänsä, se on jonkun etu.

Alussa oli yölliset puhuttelut, kun opettelin nukkumaan sägyssä.
- Lopeta!
- Nythän minä vasta aloitan. Silloin aamuhartaudesta sai alkunsa "SUURIA SANOJA pieniä askelia" -julkaisu. En voinut vielä kopioida linkkiä blogiin. 

Lopussa arvelen, kannattako nousta ylös aamulla. Kannattaa ja nousen. Tähti katossa on sammunut. Radiopsykiatrini antaa diagnoosin kysymykseensä: Mikä meidät tekee hulluksi?
- Sanojen kaksois/kolmoismerkitys. Eiliset tuomiot tulkitaan hulluuden hedelmiksi. Siitä tulee kuitenkin draamaa, kun ei sairastu psyykkisesti.  Vahvuuksilla jatkan tästä eteenpäin.

Kaikk' onkin vaarat vältetyt,
he kotiin saapuneet on nyt,
tää kaunis kuva näyttää sen.
Keskellä ruusunkukkien
näät Muumimamman lempeän
noin marjat hattuun purkaa hän.
Hei, tervetuloa! hän huus,
kas, maitokin - voi ihanuus!!
Nyt sisään rakkaat lapset te!
Me lasit saadaan kaikille
ja pullakestit pidetään!
VAAN KUINKAS SITTEN KÄVIKÄÄN?

Heinäkuussa otetaan uusiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti