perjantai 27. huhtikuuta 2012

Nykypoikien mieskuva

Suojelusenkeli on kestosuosikki katselutilastoissa. Kuva uudesta eduskunnan istumajärjestyksestä, video Timo Turusen suojeluenkelistä. Timo astuu lavalle mikki kädessä. Esittää yleisölle kysymyksen.
- Olisiko täällä sellaista pientä tyttöä, joka tulisi lavalle.
- No, sieltäpä tulloo heti, ja Timo kiirehtii tyttöä vastaan. Tuo hänet lavalle, esittelyn jälkeen Timo lupaa.
- Minä laulan sinulle, Nicola, suojelusenkelin.
Katri Helena huokailee laulun loputtua.
- Aaah, mikä mies! Miksi minä olen 37 vuotta liian vanha? Pitää katsoa omaikäisiä. (Huokaus)

Kaikki vanhenevat päivän kerrallaan. MenoKadulla taksin kyydissä kulttuuririentoon matkalla piti puolustautua, miksi tilasin taksin lyhyttä matkaa varten. Ratin takana istui Hämähäkkimies. Lyhyestä matkasta on kuitti toivotuksineen kulttuuritapahtumaan. Sisällä kohtaan miehen naulakon vahtina. Pysyy tiskin takana roolissaan. On nuori ja kohtelias asiakaspalvelija. Tilaisuuden loputtua teemme vielä tilannekatsauksen maailmanmenoon.

Illan vieraat saapuvat. Aaaah, mikä kohtaaminen. Uusi perheenjäsen on mukana. Isänmaan tähden on minun otettava kaikki tieto irti menneestä voidakseni viettää tänään Kansallista Veteraanipäivää ilman inhorealistisia väristyksiä kunnian ottamisesta itselleen, joilla ei ole kuin juhlapuhujan ja rahastajan rooli Suomi-neidon itsenäisyydestä. Viime vuonna joku veteraani uskalsi mainita valtion roolin elossaolevien veteraanien kohtelusta.
Muista, vanhukset  ei kuulu vanhainkotiin,
toimi niin, ettei nuorukaiset joudu uusiin sotiin.


Omakohtainen kokemus lupauksesta sotaan osallistuneen isän muistamisesta.
- Kuoltua havuseppele haudalle. Se myytti on murrettava parempien ja huonompien veteraanien väliltä. Jos joku tuntee olevansa etuoikeutetumpi kuin minun isäni, on se narsistinen piirre. Omakehu haisee tänne asti. Tunnen sen säteilyvammana ihollani, kun hajuasti on mennyttä. Se on sitä kuuluisaa kyrsimistä pääministerin sanavalinnalla tunteesta, jolla ei ole ollut sanoja ennen kyrsimistä. Sitä on pitänyt paljon miettiä liikutusta nieleskellessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti