keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kohtaus metsässä kesällä 2012

Eiliseen liittyvät värit ja ponit muodostavat pyramiidin. Punaiset ponimukit sain noutaa kotiin vesisateessa. Samalla tutustuin Eero Aarnioon, suomalaiseen muotoilijaan ja verkkokauppaan. Kaikki muotoilijat eivät muotoile Nokialle. Harmaata lankaa ostin lähikaupasta, neulon kaulaliinaa lämmikkeeksi itselleni. Kädentaito vapauttaa ajatukset muistelemaan kotirannan koivuja ja koivikoita. Ei hullumpia valintoja, kun yöllä annan vastineen, ettei minulla ole vaatimuksia selvitettävään kuolinpesään. Juristien keskustelulla ei minusta tule täysin oppinutta lakinaista. Odotan mitä tuleman pitää. 

Sisaren kuoleman jälkeen oli isän toive saada laskea tyttärensä uurna äidin arkun päälle. Lähdin hoitamaan asiaa kirkkoherranvirastoon, kuinka pitää menetellä. Kirkkoherra sanoo.
- Leski on shokissa. Hän puhui vain perimisestä, mitä hänelle kuuluu. Hän peri kaiken, lapsuuskodin lahjakirjaa ja äidin kuolinpesäosuutta myöten. Minua hän ei perinyt, eikä testamentinsaaja jaa minua eikä sisaruksiani. Tässä ei tapahdu onnin tahto.

Isä kertoi sotakokemuksena joutumisesta tiedusteluretkellä pensaasta ojennetun pyssynpiipun eteen. Tänä kesänä ei kesälomanviettäjä katsele ympärilleen, mitä hän perii siskon kuoleman jälkeen. Viisitoista vuotta hän on pitänyt ohjat käsissä omalla suunnalla. Voin vapaasti kokea vapauden käydä kotona kohtaamatta hirvimiehiä pyssyineen tai ulosottomiestä ukaaseineen "maaoikeuden lopullisesta päättämisestä", kenelle peritty ja maksettu mummonmökki kuuluu. Fiilistelen videon välityksellä kohtaamista suomalaisvenäläisessä metsässä. Sielläkin on valkokylkisiä koivuja ja kärryteitä, totean kesäisistä kuvista.

Vitas & V. Tolkunova - A Piece of Russia

Aamu on aurinkoinen, puiston puut mustia runoja taivaalla.
- Sano Annulle, nyt on sota. Kuulen siitä päivän mittaan monta kertaa. Kuka on vangittu, kestä puhutaan perättömiä, kuka sairastui mahatautiin, kuka vapautuu kotiarestista, kuka vierailee Suomi-neidon presidenttinä sukulaiskansan luona meren takana. Ja lisää; puoluerahoja siirretään säätiön kautta puolueen päämajaan, Mein Kampf julkaistaan 2015, musiikin soittaminen p-rallissa loukkaa tekijänoikeuksia Torniossa, Turussa Tuli on irti -näyttelyllä ei ole tilaa, missä Turku palaa maan tasalle. Nyt Brysselin koneeseen velkakriisiä ratkaisemaan. Tervemenoa!

http://www.youtube.com/watch?v=VKTch4q7J1w 
A Piece of Russia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti