torstai 28. heinäkuuta 2011

Vielä kerran, Placido!

 

Kuinka paljon näin vaivaa lisätäkseni Teresa Berganzan puheen Placido Domingolle 70 -vuotisjuhlagaalassa. Tänään valittiin Domingo johtamaan maailman musiikintuottajia IFPI:n puheenjohtajana. Miksi sen panen merkille, on myötätunto maailmankuulua tenoria kohtaan. Minutkin toivotettiin tervetulleeksi 7 -kymppisten kerhoon. Otankin kutsun vastaan ilomielin kulttuurin saralla. Paranee vanhetessaan kuin vuosikertaviini.

Yritän päästä ylitse näkemästäni palkintotilaisuudesta, jota opetusministeri kunnioitti läsnäolollaan. Aikaisemmin kulttuuriministerillä ei ollut mitään sanottavaa nähtyään elämänsä ensimmäisen oopperan. Oikeusministeri avasi Tangomarkkinat, joten hyvin on jalkauduttu kentälle. Toisaalta ministeri Räsänen ottaa kantaa aselakiin sen jälkeen kun massamurhaaja haluaa julkisuutta ampumalla omiaan poliittisten nuorten kokoontuessa.

Samaistun ampujaan päin naamaa esitettyjen syytösten takia.
- Mitä sinä täällä teet, olethan kohta eläkkeellä? (Verkkokirjoitustaitoa hankkimassa)
- Olet ehdottoman yli-ikäinen  ja väärässä ammatissa elättänyt perheesi. (Yrittäjän erikoisammattitunkinto yritysakatemiassa 30 vuoden yrittäjyyden jälkeen sukupolvenvaihdos toteutumaton)
- Katuhuoraksi EU -alueelle, lähettää hierojien edunvalvoja/kansanedustaja palattuani 10 vuotta kestäneeltä omaishoitajakeikalta takaisin Lahteen.
Tässä on vain muutama lausunto esitettynä minulle osallistumisesta ja näkymisestä kutsuttuna. Kuokkimaan en ole mihinkää vaivautunut. Meillä on asenteet pahasti pielessä. Siksi kannoin aikani punaista pommilaukkua mukanani. Aseena siinä laukussa oli kynä.

Olin uupunut keskeytymättömästä 3-vuorotyöstä. En kuitenkaan sairaloisesti masentunut. Kaikki vain meni yli hilseen unen puutteesta. Sehän ei koske omaishoitajia, kun sitä ei ole tutkittu. Hiiriäkö siinä pitäisi tutkia? 11 vuotta on mennyt toipumiseen tuosta ajasta. Kaikki valitukset eivät vielä ole palanneet kierroksiltaan. Näin meillä hyvinvointivaltio mureni kaatopaikaksi, josta JäteKukko vielä kerää rahaa, vaikka jätettä ei tulekaan paperilla olevasta miljoonaperinnöstä. Poliitikot turvautuvat kaikkeen rahastamiseen, että jotakin kertyisi valtion tyhjään kassaan.

Olemme mielenkiintoisessa tilanteessa viihteellä ja vapaa-aikana. Se on niin suomalaista, niin suomalaista että. Eletään kuin viimeistä päivää. No, eletään. Minulla sivustakatsojana ei ole mitään menetettävää. Vielä joku jaksaa kirjoittaa runon silloin tällöin. Syyssinfonia voisi olla musiikkiblogini. Nuori Vitas laulaa äänellään suunnittelemissaan esiintymisasuissa. Jos tanssiryhmä on mukana, joukossa ei ole stripparipeppuja lainahöyhenissä. Hellekesä tekee jokaisesta naturistin, mutta toisten nähden ei keikuta alastomina kuin apinat. Ja onhan niillä turkkinsa kesät talvet.

Blogger varmaankin teki kiusaa, kun videon siirtäminen ei onnistunut. Paljon onnea vaan kaikille, jotka onnensa osaavat ottaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti