tiistai 26. heinäkuuta 2011

Laululintu, voimauttavat kuvat, kultaiset sanat


Monta päivää ilman nousutahteja, aamusoittoa, hartaushetkiä ja terapiaa. "Ei ole väliä, kuinka vanha olet, vaan kuinka olet vanha." Kaksi mummoa olisi mennyt mustikkaan, vaan toinen ei mahtunut. Koululaisvitsille on naurettu kuin pienimmälle poliisille. Niin mille? Kilon poliisille. Toisen mummon kohtalona oli kaatua, ja reisiluu murtui. Ole sitten vanha ja myötäeläjä. 6 viikkoa toipumista onneksi uudessa vastavalmistuneessa terveyskeskuksen potilashuoneessa, korjaus ensiksi toimenpidesairaalassa ja sitten jatko omassa kunnassa. Henkilökuntaa kuitenkin liian vähän auttamaan. Mennään siitä, missä voidaan säästää. 

Kotityöt tulevat hoidetuksi, onnittelukukat ostetuksi ja omakätisesti allekirjoitetuksi miehen käsialalla. Arvostan sitä eniten, sillä hätä keinot keksii. Seurakuntani, sukuseurani, yhdistykseni muisti minua. Sukukin siltä osin, kun muisti minut yhtenä sisarussuhteista, joita en voinut valita. Naamakirjakin muistutti päivästäni ja kaksi muuta maailmanlaajuista tahoa. 2001 sortui tornit, nyt 2011 Norjassa katu peittyi roinasta ja nuoret tulivat ammutuksi. Katson tarkkaan seuraavaa kymmenvuotta 21.7.21. Vielä ei kerro, mitä sitten? 

Vitas voimauttavissa valokuvissa on julkinen merkittävistä tilanteista. Samoja esityksiä sain nähdä eri työyhteisöistä. Minulla ei riitä taito tehdä videoita eikä muitakaan esityksiä. Se riittää kun itse tiedän albumini. Kuvaustilanteet olivat erikoiset, mutta taitavan kuvajan ansiosta sain monta albumia valmiiksi täydennettynä omilla puhuttelevilla kuvilla. Sykli on 15 vuotta. Vanhemmilleni syntyi 8 lasta, seuraavassa syklissä emme ole enää sinkkuja. Sitten tulee erojen aika ja omaishoitajuus on väistämätön tosiasia. Tasavalta saa ensimmäisen naispresidentin ja olen vapaa hoitositoumuksesta. Alkaa perinnönjako. Kunta ahmii kuntalaisensa, ja valtio myy kansalaisensa sijoittajille. Sitä kestää vielä 5 vuotta.  

Tänään kirjoitin kuolleen sisareni perinnön palauttamiseksi lakimiehelle. JäteKukon laskuttamisesta paperilla olevasta omistamisesta pitää vielä laatia valitus. Se oli omituinen tunne, kun luin valituksen hylkäämisestä. Ympäristölautakunnan kirjeessä ei ollut päätä eikä häntää. Hetken kirpaisi ymmärtämättömyys, mutta samassa lämmin läikähdys sen huuhtoi pois.
Lass dich nicht
vom Bösen überwinden,
sondern
überwinde das Böse
mit Gutem.

Römer 12,21
Tämä kuuluu sarjaan Kevään 17 hetkeä vakoilusta sodan aikana, jolloin synnyin. Norjassa huipentui viattomien ihmisten ampumiseen. Meillä pistetään syyttömät kärsimään poliittisin päämäärin. Voisi sen joku minulle kertoa, mistä minun pitää maksaa, maksaa ja maksaa. Eikä siihen tule loppua. Punkki puraisi ja jätti borrelian oireineen. Politiikka kuuluu vampyyrien heimoon. Että pullo pöytään kolahtaa pyyntöineen.
- Puolilitraa kokista. Näin minä näen poliitikon kuin poliitikon vampyyrin katseen.
- Kyllä ne ovat viisaita. Etsin isän kirjeen lukeakseni, oliko hän todella sitä mieltä. En tunne tätä aikaa omakseni. Minun aikani on ollut korkeimman kädessä 70 vuotta.

Kotisivuni sai täydennystä Retki merenrantaan.
Verkkokirjoittajan talo on valmis. 

PS. 1.tiistaina 4. helmikuuta 2014 odottelen Valtiopäivien avajaisia.  Klikkauksella http://www.koti.phnet.fi/maire41/ -linkkiä saan ilmoituksen sivun lataamisvirhe. Viime vuoden loppuun dna antoi aikaa siirtää kotisivut uuteen osoitteeseen. Sen jälkeen Verkkokirjoittajan talo hävitetään lopullisesti eikä sitä voi palauttaa. ATK -vastaava sai saman ilmoituksen. Lupasi auttaa sivujen siirrossa nettihotelliin. Siirto on tehty, uusi osoite on kolmen vuoden sopimuksella http://kleinitar.info/MaireTirkkonen/enkä ole yksin.

Nettihotellivieraiden joukossa on Kira, Sind ja Tytti

Kira, Sindi ja Tytti ovat luotettavampia reviirin puolustajia, kuin dna milloinkaan. Sehän osti PHNetin liiketoiminnan saadakseen palveluilleen maksajia. Kun ei siinä onnistunut, ryhtyi purkamaan kauppaan liittyneitä sopimuksia.

 "Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi avautuu, mutta usein jäämme tuijottamaan sitä sulkeutunutta ovea niin pitkään ja niin pettyneinä, että emme näe niitä ovia, jotka avautuivat meille."  Helen Keller'in sanat uudelleen löytänyt -Alexander Graham Bell.

Sindi on tuttu koirakouluajalta, jolloin opettelin verkkokirjoitustaitoja vertaistukiryhmää ja itseäni varten. Sindi ilmoitti Miskan kuolemasta. Alempana Kira ja Tytti  talonvahtina.
Voimauttavan valokuvan menetelmästä on jäljellä tunneperhe nettihotellissa. Kaikki yhdessä ja erikseen omassa roolissaan.



Valtiopäivät on avattu. Presidentin avajaispuhe
Katsoaksesi asenna Silverlight. Vistan suorituskyky ei kestä enää yhtään uutta viritystä katkeamatta. On tyytyminen teksteihin ja kuviin netissäkin. Elämä on. Joku tässä yhtälössä mättää sodan sukupolven kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti