lauantai 9. heinäkuuta 2011

Patarouva

Hovikelpoiset
Olisiko pitänyt taustat tutkia tarkemmin, ettei avioliitto ole pakkonaimista vaan rakkaudesta solmittu. Pappi muistutti monta kertaa perheen merkityksestä yhteiskunnan ylläpitäjänä. Nyt ruhtinaasta otetaan dna -näytteitä isyyden tutkimiseksi. Sama näytelmä esitettiin Englannissa, jossa kuitenkin saatiin prinsessa häät. Monacossa lapselliset pata-akat etsivät lapsillensa isää. Herttarouva on järkyttynyt uusista epäilyistä.

Kapulla oli selvä menetelmä suvun tervehdyttämiseksi, ovathan hallitsijasuvut sisäsiittoisina sairaita. Kuningattaren on syytä heittäytyä satamajätkäseikkailuun. Tämä toteutui selittäessäni omille tyttärille heidän taustaansa. Toinen esitti kysymyksen.
-Sinäkö olit se kuninkaallinen? Minun syntyperäni ja seikkailuni kestävät päivänvalon. Sitä en tiedä, kestävätkö kaikki paljastetut, jotka ovat johtaneet näihin ratkaisuihin. 
- Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Nythän se asia on kukkapenkissä.

Oopperaillan ajankuluksi kuuntelen radiosta Patarouvaa. Wikipedialla ei ole juonen paljastusta rouvasta, ehkä Wikileaks paljastaa kaiken sopivassa tilanteessa rouvista ja pata-akoista. Kuninkaille kaikki on sallittua. Siihen on tyytyminen. Suomalaista löytyy Patarouva -tango hanuriesityksenä. Tiedänhän pelikorteissa olevan mustan Patarouvan. Eipä tullut heti mieleen, kun korteista katsomisen olen unohtanut kauan siiten. Pata-akoissa löytyy.


Oopperajuhlailta on pelastettu. Kortti tuo, kortti vie. Se on onnenkantamoinen. Kädestä katsominen ei kuitenkaan ota jos ei annakaan. Löysin vielä uuden, ihan kuunneltavan ja katsottavan videon. Jos KKN on kesälomalla oopperajuhlien ajan, ehdin tutustua moneen oopperaan kotona. Turandot ja Nessun Dorma kuuluvat yhteen. 

En tarvitse kerätä oopperatallenteita, kun en tiedä millä vekottimella niitä voisi katsoa kotvan kuluttua. Parasta olla kotona tämän päivän tarjoamien yhteyksien varassa. Kaikki tutut ovat jossakin omilla teillään, on ollut hiljaista. Poliittiset puheet ovat käyneet entistä ympäripyöreämmiksi. Jotenkin tuntuisi turvallisemmalta, jos uutisia ei kuulisi moneen päivään. Ministeritkin joutuvat jo rauhoittelemaan puheittensa aiheuttamaa epävarmuutta. Tangomarkkinoille mahtuisivat kaikki tuomareiksi päättämään kuinka seuraavan kuninkaallisen aikana maa makaa. Leipää ja sirkushuveja on tiedossa.

Katson 4.11.2013

Patarouva on Pjotr Tšaikovskin kolminäytöksinen ooppera. Sen libreton kirjoitti säveltäjän veli Modest Tšaikovski runoilija Aleksandr Puškinin kirjoittaman lyhyen tarinan pohjalta. Wikipedia
Ensiesitys: 19. joulukuuta 1890
Kirjoitettu: 1887
Kieli: Venäjän kieli
Säveltäjä: Pjotr Tšaikovski
Aariat: I love you beyond measure, Je crains de lui parler la nuit, Lisää
Libretot: Pjotr Tšaikovski, Modest Tšaikovski

  • 2 kommenttia:

    1. "Hei. Eksyin sattumalta blogillesi "Syyssinfonia", ja törmäsin tuttuun kuvaan:
      http://syyssinfonia.blogspot.fi/2011/07/patarouva.html

      En löytänyt blogilta kommentointimahdollisuutta, joten laitan palautetta tänne, toivottavasti löytyy perille. Kyseinen kuva on siis napattu blogiltani:

      http://noidankoto.blogspot.fi/2011/04/pelikorteista-katsominen.html

      Mielestäni on kohteliasta kysyä lupa käyttää toisten kuvia, tai edes laittaa linkki alkuperäiseen lähteeseen.

      Terv. Site Admin/ noidankoto.blogspot.com"

      mitä halloween tahtoo: google -kuvahakuna olen katsellut kuvia ja napannut koko potretin blogiini. kiitos opetuksesta, kuinka googlekuvia saa katsoa tai julkaista. olen poistanut kuvan ja pyydän anteeksi tuottamaani mielipahaa. blogissani on kommentointimahdollisuus, jota kaipasit. kärsin julkisen tuomioni kuvavarkaudesta ja lupaan immateriaalista surffailua googlessa. (jättää se jäljen kuitenkin)

      VastaaPoista
    2. Nou hätä, kuviani saa kyllä käyttää kunhan alkuperäinen lähde mainitaan :) Kiitos myös asiallisesta suhtautumisesta, valitettavan usein kun asiasta ketään huomautan, niin saan palautteeksi vain V tai H -sanaa :(

      VastaaPoista