perjantai 29. marraskuuta 2013

Maailman ihanin



Päivitän perjantaita PHNetin nurkkauutisilla. Vahinko vain että joudun kyttäysasemiin, kun kone pitää käynnistää uudelleen ja kopioimani uutinen on jo hävinnyt. dna tekee parhaansa häiriköinnissä taloyhtiön kanssa tekemällä sopimuksella ilmaisesta laajakaistayhteydestä kaapelitaloudessa. Loppukäyttäjistä tehdään viekkaudella ja vääryydellä vikojen korjauksien maksajia. Minulle riittää.

Katsopa tätä tekijänoikeuksien kannalta, kuka saa käyttää Raamatun uutta suomennosta Raamattu (1992): uusi suomennos.
Järkyttyneenä odotan, mitä Wikipedia kertoo nurkkauutisissa.  
26 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1987: Uusi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virsikirja otettiin käyttöön.

Kuva Wikipediasta: Biblia, Raamattu


Die Bibel  Luther Übersetzung Deutsche Bibelgesellschaft on käytössä "muussa uskonnollisessa yhteisössä". Kaikella on tarkoituksensa niin kuin sanotaan.
- Moni arvoitus ratkeaa. Ensiksi varastettiin vihkiraamattu, saksankielinen kirjeenvaihto oli jätetty koskematta. 
Kului vuosia kun kristitty lähetti minut potilasjärjestöön vertaistukea hakemaan. 

Neuvokas oli tuttu, löysin Lahden savolaiset. Ihan sydänalasta kuristi, onko Lahden savolaiset vammaisjärjestö? Sitä se on, puristus laukesi ja oli helpompi hengittää.
Sain ensimmäisen kastekynttilän 65 -vuotiaana juhliessani syntymäpäivääni uudessa seurakunnassa kutsumani kummin kanssa. Ilo oli molemmin puolin  osallistua. Kummi kiitti kutsusta ja löysi seurakunnasta toimintaympäristön. 

Mill (British Mandate for Palestine currency, 1927).jpg66 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1947: YK:n yleiskokouksen äänestyksen tulos oli, että Palestiina jaetaan arabien ja juutalaisten kesken.

Onko Palestiinan jaosssa vain valtataistelu rahasta? Viattoman veren kavaltamisesta kukkaronvartija sai 30 hopearahaa. Niillä rahoilla ostettiin Veripelto muukalaisille hautausmaaksi. 
Lähi-Idän sota tunnetaan Tiekarttana Länsirannalla. Kuinka ollakaan Vihtaniemellä Länsirannan sijoittaja on ottamassa lapsuuskodin uimarantaa omiin tarkoituksiinsa. Tiekartta Länsirannalla päättyy muukalaisten hautausmaaksi. Mitä siihen sanovat tieasioista ja ympäristöasioista vastaavat ministerit? Mistä löytyvät ne 50 lisääntymiskykyistä miestä, jotka tuottavat 50 lasta, joille järjestetään sotepalvelut yhdistyvien kuntien alueella. Sekin on Risikon ja Virkkusen päänvaiva.

Jari Sarasvuon saarna keskeytettiin kaksi kertaa.

Jalovaara sai kirkot täyteen parantamiskokouksiin. Ekonomina hän tiesi ettei kannata ilmaiseksi parannella. Kysymys eli aikansa. Kuka käski kanniskella vuodetta saakelin sapattina? Ei siitä, kuka paransi vaan kuka antoi luvan tehdä hyvää.
Kohusaarnaajan rahahanat kiinni

Sarasvuo haistoi liikeidean, kuinka paikata hiipuvia kassavirtoja. Heureka! Kirkonmiesten avustuksella kutsuttiin Sarasvuo saarnaamaan. Kanerva joutui perumaan saarnansa Tuomasmessuun kutsuttuna. Oli sairauslomalla kohun takia media myllytyksessä.

Jos Jalovaaran rahahanat sulkeutuvat ja aukeavat Sarasvuolle, en avaa ovea TV -mainoksen houkuttelemana.
- Ovellesi kolkutetaan pian. On mielenkiintoista nähdä, missä valeasussa kerjääjät tulevat. Notre Damen kellonsoittajan olen nänyt ainakin kaksi kertaa. Sotapoikia on  käytetty hyväksi lähettämällä kolkuttelemaan oville keräämään rahaa veteraaneille.

Parantaja ihmetteli parannettuaan 10 spitaalista miestä, kun yksi vain tuli kiittämään. Tähän päivään "eivät terveet tarvitse parantajaa". He haluavat vain rahaa. Sekin on kuoleman synniksi diagnosoitu sairaus. Mitä he tarvitsevat parantuakseen, saavat keksiä itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti