torstai 21. marraskuuta 2013

Se on loppu nyt - vai onko?

Risikko: Eläkeyhtiöiden lähipiirikaupat julkisiksi - hieronta jatkuu. 

"Elinkeinoelämän keskusliitto on torjunut yksityisten eläkeyhtiöiden johtajien tekemien osakekauppojen julkistamisen. Ministeri haluaa palauttaa asian uudelleen mietittäväksi."

 

Risikon halusta on kehitelty uusi työnkuva vanhan kertauksena. Uusi Lahti lehden mainos ilmoitti keväällä 2000. "Uusi johtaja, uusi hieroja. Aasialainen tyttö hieroo alasti."

Kymmenen vuoden poissaolon jälkeen katselin ympärilleni ja totesin näkemästäni. 

- Tuokin näyttää tutulta kauniista ja rohkeista. Kuinka heidät näen Suomen Chicagossa? Vähitellen sain kysyviä puhelinsoittoja, olinko tullut takaisin. Hierojien edunvalvoja ehätti minulle kertomaan, kun tervehdin nimeltä tuntemaani kansanedustajaa kadulla.

- Ei ole enää lääkärihieroja liiton puheenjohtajana eikä sihteerikkönä mies,

ja jatkoi näiden veijareiden valitsemana hierojien edunvalvojana.

- Hieroja on kuin katuhuora, pitää hieroa "kuka kysyy, kuka maksaa" periaatteella.

 

Lahdessa toimi ainoa näkeviä hierojia kouluttanut Juntusen Yksityinen Hieromaopisto. Isä Juntunen oli kuollut ja liiketoiminta oli ilman jatkajaa. Se olisi oikea rahasampo uuden vuosituhannen bisnekselle. Oppisopimusta hyväksi käyttäen oppilaat harjoittelisivat oikeilla asiakkailla hieromaan. Laitos saisi oppilastyöstä maksun asiakkailta ja hierojaksi hyväksytyiltä pienen kurssimaksun.

 

Olin saanut uuden ammatin toimivalla oppisopimuskoulutuksella. Vanha fabriikki oli mennyt konkurssiin ja olin työtön. Viljelin kesän vuokrapellolla lanttuja ja kukkia. En tullut valituksi syyskuussa alkavalle kurssille. Hain uudestaan ja helmikuussa aloitin työharjoittelun. Se oli tärkeintä ja siihen lisäksi anatomiaa hierojan tarpeisiin. 

 

Hieronta koki toisen tulemisen ollessani omaishoitajana 1991 - 2000. Hierotaan rauhaa ja Risikko hieroo, mitä hieroo. Koulutetut hierojat olivat työttöminä päivärahalla ja hieroivat pimeästi taskurahoikseen. Siihen tämä hierontaharjoittelu on johtanut. 

Palvelukeskuksen johtaja alkoi levitellä huhuja, että sai minulta erikoispalveluja. Istui tyhjässä talossa oven takana, kun minulla oli miesasiakas. Halusi tulla nähdyksi, kun avasin oven.

- Tässä oli hyvä tehdä työtä. Hänen työhuoneensa oli toisessa kerroksessa, mutta aulassa oven takana hän paljasti itsensä. Minulle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin sanoa työhuoneen vuokrasopimus irti. Sen pituinen se vaihe, kun kaupunki myi tuotteeni 10 % halvemmalla eläkeläisille, joita oli yli 17 500. Minusta tuli sosiaalinen hieroja, hinta jäi kaupungin määräämälle tasolle koko loppuajaksi yrittäjänä. 

 

Maire Tirkkonen
Laillistettu hieroja vuodesta 1979, omaishoitajakokemusta vuodesta 1991

kotisivut
"virallinen organisaatio on tarkoitettu ratkomaan ennalta arvattuja ongelmia, epävirallinen arvaamattomia"

Daniel Goleman

Elämäni harharetket §§§§§§§-viidakossa


Pikkukuva 

ВИТАС _ ТЕЧЕТ РЕКА.

Projektin muuntaminen
Projektityöväline, jonka avulla projektisuunnitelmaa
muutetaan tarvittaessa toteutusvaiheen aikana.

Projektin muuntaminen Tarvittavat resurssit
Vapaaehtoistyö Erityisosaaminen
tieto, taito, tunne

"Yhdessä työskentelevän ihmisyhteisön hyvinvointi on sitä suurempi, mitä vähemmän henkilö vaatii suorituksensa tuloksesta ja mitä enemmän hänen tarpeensa tulevat tyydytetyiksi, ei hänen omista suorituksistaan, vaan toisten suorituksista."
(Rudolf Steiner: sosiaalinen peruslaki)

Pikkukuva

Mika & Turkka Mali - Yhtiön Laulu

Eläköön, Suomi OY AB!

 

Eihän se elämä jatkuisi ilman tahtomista huumorin kautta. 

Politiikassa pipo kiristää.

Tahdon! Tahdon! I do! I do! musikaalin haastatteluja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti