maanantai 11. marraskuuta 2013

Laulu elämästä

He päättivät Finlandia-ehdokkaista | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Mikrotasosta historian taitekohtiin

- Tänä vuonna historian käsittelyn tarve korostui. Tuntui siltä, että kirjailijoilla on juuri nyt tarve kaivaa menneisyyden mikrotason kautta esiin historian taitekohtia, Rauhamaa kertoo. 

 

Puiston penkiltä eduskunnan auditoriassa kuulin kansanedustajan äänen omaishoidosta. Pohjois-Karjalan omaishoitaja kertoi vertaistukitoiminnasta kotiseudullaan. 

- Vertaistukiryhmää ei voi olla ilman Om.hoitaja -Liiton hyväksyntää, hän selvensi olankohautuksella. Hollolassa ollaan pidemmällä. Vertaistukiryhmä on vain tukeasaaville omaishoitajille. Muut ei ooo mittää eikä tuuu olemaan. Parasta on tehdä omat johtopäätökset, ottaa jalat alleen ja vaihtaa maisemaa. Muistan Puiston kertoneen, miksi hän ei ollut halukas ministeriksi. Hän mainitsi perheyrityksen konkurssin, ettei tule turhia selvittämisiä. Risikko on ottanut riskin löytäessään kolikon kolmannen puolen. 

 

PikkukuvaUudet äänet - Turkka Mali

 

 

 

 

Tutkin tallentamiani lehtileikkeitä, joille ei ole tällä hetkellä käyttöä. Säästän ne kuitenkin tulevaa varten. Verenpaine nousee niskavillojen mukana, niin turhaa on ollut elämäni tää näiden muistojen valossa. Kiireesti kassit kiinni ja läppäri auki. Mittaan verenpaineen koneen valmistuessa tietoturvan lataamiseksi. Se vie oman aikansa. Lukemat ovat huimat lääkkeestä huolimatta. Otan vielä kerran lukemat laskemalla yyyyyk-si, kaaaak-si, kooool-me 12 ja ½ kertaa, lukemat ovat loistavat. Olen päässyt yhteisymmärrykseen verenpainemittarin kanssa. 

 

Jos ajattelen epämukavia asioita mitatessani, lukemat nousee. Jos hengitän luonnollisesti, lukemat pysyvät hyväksytyllä tasolla. Sydän ei voi käsitellä koko tunneskaalaa samanaikaisesti. Pitäisi saada ohjattu hengityssessio, mutta ketään ei ole lähipiirissä tehtävään suostuvaista.

 

Inhimillinen tekijä perjantai-iltana saa kulkemaan kylmät väreet pitkin selkää. 

- Tule äiti katsomaan, olen siivonnut huoneen.  Äiti katsoo ja näkee, että tyttö on poistanut kaiken, mikä tekisi siitä tytön huoneen. Äiti huomaa, että jotakin on pielessä. 

 

Sitä samaa keskeneräistä loppusiivousta teen omassa boksissa. En kuitenkaan poistamalla minulle tärkeitä tavaroita. Valokuvat saivat uudet paikat, järjestyivät aikajanalle vanhempieni kultahääpäivästä Talvitytön lakkiaisiin. Enempää kuvia ei mahdu näkyville, tulee tilanpuute. Katsoin Tuhkimon lasikenkää ja borrelialähetystä tonttuhatussa osoitteena Korvasentunturi. Näen hyvin selkeitä unia, symboleita en katso unikirjasta. Minulla on aikaa odottaa, kuinka tulevaisuusselonteko toteutuu Suomi-neidon arjessa ja kuka sen toteuttaa. 

 

Paluu tulevaisuuten on SWOT -analyysin 2. kuva - heikkouteni. Se on kaksijakoinen oman uupumuksen kuvana ja muistinsamenettäneen kelan tekona; nostaa vanhan istumaan tuolille, antaa kynän ja paperin käteen ja mallin eteen kehoituksella

- Piirrä ruusu jos muistat. Mitä sitten, jos meillä ei ole elämisen mallia?

- Ei mitään, kun ei se muista. Miksi kuulovammaista sanotaan?

- Ei väliä, kun se ei kuule. 

 

Lauantaina muistin ryhmäkäyntiä Messukeskuksessa Matkailumessuilla. Yhdistys maksoi sisäänpääsyn. Vähitelle ryhmä hupeni vähiin. Jäljellä vain  huonokuulonen ja minä. Pokka piti kuitenkin, että kiireesti etsimme uloskäynnin ja kiiruhdimme asemalle. Minun vastuulle jäi huolehtiminen toisesta yhtä eksyksissä olevasta kuin minä. Muilla oli ystäviä Hesassa ja he jäivät jatkoille. En ollut ryhmänjohtaja, mutta siksi pakostakin jouduin oudossa paikassa. 

Ajatusten aamiainen Radio Positiivari

Hyvien aikomusten harha

Heittelehtivässä lentokoneessa ei ole ateisteja. Vakavan sairauden iskiessä pappikin huutaa avuksi lääkäreitä. Poliitikot kuvittelevat kakun kasvavan vain jakamalla. 

 

En ole ollut heittelehtivässä lentokoneessa enkä ystävien/kollegoiden toivomuksesta huolimatta kuollut syöpään enkä joutunut lataamoon. Politiikojen kahmiessa koko kakun olen todentanut sen, että kakku kasvaa  jakamalla. 

Mitä opin tästä. Selvisin kymmenestä omaishoitovuodesta, jotka heittivät laidasta laitaan. Sairauskertomukseni on paradoksi lääkärin ennustaessa kysymykseni perusteella. Hän näki punatukkaisen, vaaleaihoisen kysyjän hierojien koulutuspäivillä lääkäri/hierojan kaverina kutsuttuna puhumaan  melanoomasta.

- Sinä sairastut melanoomaan. 

 

Sijoittajat ovat suurin uhka, olipa kyse mistä tahaansa. Heillä on rahastusoikeus ottaa, mitä otettavissa on . Sukupolvenvaihdosta ei tule, siitä päätti aikaa sitten muistinsa ja tulevaisuuden näkökykynsä kadottanut komukki. Hänen huolensa on kuka kestitsisi häntä seuraavana päivänä. Häntä ei enää pyydetty mukaan allekirjoittamaan vetoomusta Venäjän presidentille.

Ihmiset saavat aikaan hävitystä pienessä. Luonnonkatastrofeissa se näkyy sään-  ja ilmastonmuutoksena, onpa sitten ateisti, pappi, lääkäri tai poliitikko. Heitä vastaan meillä ei ole puolustautumiskeinoja.

 

Ilmaisliittymän voittanut nuorukainen aiheutti yli 70 000 euron laskun

 

Ilmakuvat näyttävät Filippiinien hävityksen – katso kuvakooste

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti