keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kuvat navan yläpuolella

 
Aikajanakuva villielo.com


Maailman ihanin tyttö.

Vuosia on ollut mahdotonta kävellä metsissä sattuneesta syystä. Se on aiheuttanut vireystason laskua. Kävin pyytämässäni tietoimituksessa saadakseni perintöosani omaan käyttön. Lahjotulla enemmistöpäätöksellä tiekunta päätti toisin. Varasivat lapsuuskodin uimarannasta määräalan ulosmitattavaksi, jos en maksaisi tietoimituksesta aiheutuneita kustannuksia. Näin meillä hoidetaan sukupolvenvaihdoksia vuodesta 1900 lähtien suvun hallussa olleessa lapsuuskodissa Vihtaniemellä.
Käveltiin sisaren mökille tiekunnan ukkojen häivyttyä kiireilleen. Tiellä oli hirvimies passissa. Siitä suivaantuneena sanoin metsästysseuralle annetun maanvuokraussopimuksen irti. Yksi näistä hirvimiehistä kuului tienhoitokuntaan. Veljeni allekirjoitusta pyydetään uuteen vuokrasopimukseen, mutta yhteisellä sopimuksella päätän asioista eikä allekirjoitusta tule kapean niemen muuttamiseksi lahtipaikaksi.

Sen kerran ajatus kirpaisi syvältä, mutta hetkessä tunnetila vaihtui ainakin hirvien kannalta positiiviseksi. Saavat vapaasti oleilla edelleen kuin ovat ruokailleet tähänkin asti. Siitä on mieleni hyvä. Sijoittajat tekevät mitä tahtovat.

Maailman ihanin tyttö -kuvista minua puhuttelee omakohtaisesti tyttö metsässä.  Omat kuvat ovat kansioissa enkä julkaise niitä netissä kokonaisuudessaan. Uudelleen oppimisessa  järjestän navan yläpuolella olevat kuvat toiseen järjestykseen. 
Viimeinen valokuvahaitari pääsee valkean hyllyn keskelle. Siinä valkea kyyhky kohoaa yläilmoihin. Toisella hyllyllä samalla kohdalla on vielä kauniimpi kuva, "voi hyvin kansion" kansikuvassa vihreä luonto taustana valkealle kyyhkylle. 

Vicky uudessa kodissa
Kansio tyhjine vihkoineen on kauan odottanut kirjoittamista. Kirjoittamisaineisto on valmiina. Blogin otsikko "navan yläpuolella" on termi loppusiivoukselle. Vaakatason yläpuolella kaapit on siivottu ja tavarat paikallaan. 
Verkkokirjoittamiseni alkoi ja jää navanalusasioihin. Olen jo iso tyttö, ettei minun näitä asioita enää tarvitse hakea netistä. Se on pienten poikien ja keskenkasvuisten, isojen poikien kiinnostuksen kohde.
Vicky on saanut uuden kodin, minun kyyhky lentää vapaana. Kuvat: Aimo Saxelin - La Paloma 
Kirjeristeilyn aikajana koulutuksineen nuottiviivastolla: Olavi Virta - La Paloma 1956 

Kirjekyyhkyn edestakainen lentomatka on yli 4 000 km. Suoritti tehtäväänsä 45 vuotta. Viimeisen kirjeen tähden on minun opeteltava verkkokirjoitustaito. En osannut tavata saksaksi ylättäen puhelimitse kysyttyä sähköpostiosoitetta. Luukusta tuli logo ja kirje kiitoksineen kirjeenvaihdosta tuli perinteisenä kirjeenä paljon puhuvine postimerkkeineen.

Olen kiivennyt tyvestä puuhun ja laskeutunut puolitiehen. Vaikka Suomi putos puusta vahvistaessaan yli-ikäisyyden ja olemattoman työhistorian, menee vahvistajalla hyvin.
Ahtisaaren CMI:lle 13 miljoonaa valtiolta | Kauppalehti.fi
"CMI:n toiminta perustuu laajoille kansainvälisille verkostoille ja se yhdistää tutkimuksen, toiminnan ja vaikuttamisen." 
Se ei ole minulta pois eikä se lisää enempää rauhantekoja kuin rahalla tilattu tulevaisuusselonteko tekoja tulevaisuuden hyväksi. Sissit luopuivat aseistaan ilomielin, kun saivat elääkseen palan maata viljeltäväksi. S-kaupan ruokaostoksilla kävijän taakkaa se lisää rauhan välikappaleena, kun hänen maksamastaan laskusta ohjattiin sponsorirahaa tuohon nimettyyn rauhantyöhön. Onhan näitä menneitä esimerkkejä, jotka kierrättivät tutkimukseen tarkoitetut rahat omaan käyttöön. Ja on edelleen, kun järjenvalo sammuu, koristellaan timanteilla rouvan kengänkorotkin. 
 
Virolaiset sen tietävät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti