keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Enkeli

Mä katsoin yhtä kuvaa monta lapsuuteni iltaa, laulaa tenavatähtiaikaan Timo Nicolalle. Otin sen suojeluenkeliksi uuden eduskunnan asettuessa paikalleen istuntosalissa paikkaamaan lahoja lautoja sillalla, jonka yli lapset kulkevat.

Eilen kuljin muistojen bulevardilla Afrikassa. Heillä on oma Mama ja Malaika. Makeba lauloi rotusorron lopettamisen puolesta. Sai kutsun kotiin, kun Mandela vapautui vankilasta. Tunnen suurta kohtalonyhteyttä omaa pakolaisuutta kohtaan omassa perityssä maassa. Samat vaiheet käydään läpi sukupolvesta toiseen. 

PikkukuvaMalaika - Miriam Makeba 

Luin vanhoja postauksia ja löysin yhtäläisyyden menneen ja tämän päivän välillä. Se on ylimielisyys, joka otettiin syyksi Nokian myyntiin. Ollila oli kaiken huippu, on saanut muut huiput mukaansa. Viimeisin on tulevaisuusselonteko tekijöineen. Leukaperät kankeana Ollila oli vaatimassa verohelpotuksia yhtiölleen. Uhkaili pääkonttorin siirtämisellä ulkomaille. Erikoisesti tunne välittyi, kun pörssikurssit heilahtivat. Ollila piti tiukasti osakesalkkua lyhyen siiven alla. Katsojalle välittyi viesti.
- Minun veskaan ei kosketa. 

Omaishoitajana olin kaiken pahan alku ja juuri 1991. Isä kuoli luonnollisen kuoleman, jonka valkoiset veteraanit lupasivat palkita havuseppeleellä haudalle. Sama ylimielisyys 23 vuotta sitten kuin tänä päivänä. Meille uskotellaan, että rahalla sitoutetaan johtajat johtamaan johdettaviaan selkeämpään tulevaisuuteen. 
Voi, vittulan väki. Uusi kieli, helposti äännettävä on jokaisen kielenkääntäjän kielen alla. Afrikassa se sisältyy kieleen. Miriam Makeba - The Click Song

- Kuinka tyhmän kansan saisi tajuamaan, mihinkä ollaan menossa? 
Kokemus on ollut ankara opettaja pitäessään kokeet ennen ensimmäistä oppituntia. Lakia tulkitsee esittelijä, kun kysyn syytä. Miksi nuoret saavat saman tutkinnon suorittamisesta stipendin, mutta minä en? Presidentti allekirjoitti ehdot ajattelematta lain sisältöä. Meillä ei opita uudelleen eikä sukupolvi vaihdu. Nuoret luovat uuden maan ja jatkavat opintomatkalla kiinalaisessa helvetissä kuoltuaan. Siellä elämä ei pääty milloinkaan. Tehdään samaa kuin eläessä. 

Sain lounaskutsun sunnuntaina. Nuori oli saanut työkomennuksen Saksaan. Viipyisi siellä jouluun asti. Omat muistot päättyivät sillalle. Silloin rakennettiin Berliinin muuri. En jossittele kieltäytyessäni saksalaisesta tarjouksesta. Olen tyytyväinen tämän päivän tilanteeseen. EU yhdistää valtiot toisiinsa, mutta olen suomalainen, kuulun Suomen saksalaiseen seurakuntaan. Omaishoidonkieli on saksa, kun Suomessa kieli on raha.

Tulomatkalla Z-junassa istuin tyhjälle paikalle. Äiti kahden lapsen kanssa oli tulossa konsertista. Lapset olivat väsyneitä. Kuitenkin Minttu halusi kulkea junasta pois käsi minun kädessä. Iloiset vilkutukset seurasivat hissin oven sulkeutumiseen asti.

Illalla katsoin Silta -jakson. Lentokoneessa oli ilmajärjestelmään kytketty ruttoa levittävä kapseli. CIIPAPPIA illalla sovitellessa nukkumaan käydessä ajattelin sairaita tekoja. Unta 5 tuntia koneellisesti avustettuna tuotti kuitenkin tuloksen. 

Jos sisään-ulos ei olisi toiminut oikein, olisin ilmavirrasta paisunut kuin ilmapallo. Aamulla olisi ollut ihmettelemistä, kun pumpattava barbara lensi pihalle edunvalvojan ikkunan editse. Näin sairaat toivomukset toteutuvat lahojen lautojen paikkaajilta käänteisesti. Mitä sillä on väliä, jos pennut tippuvat vaikka kaivoon. 

54 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1959: YK:n lasten oikeuksien julistus hyväksyttiin.

Penkkaripäivän kuva 1961. "Jos olisi elektroniavot, olisi menestystä." Nyt saadaan nauttia tekoälyn tuottamasta käänteisestä menestyksestä. CIIPAP on 1. kone 72 -vuotialle vanhukselle vahtimaan nukkuessa hengitystä. Isän hengityshäiriöistä on toisenlaiset kokemukset lääkkeistä, laitteista ja koneiden käyttäjistä, joita hoitajiksi sanottiin. Unohtamatta kuntalaisten tasolle laskeutuneita lääkäreitä.

28 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti