perjantai 23. syyskuuta 2011

Päivänsäde

Niinkuin aurinko ei unohda meitä, 
en minäkään sinua.

Olen seurannut auringon nousu- ja laskuaikoja Utsjoella nauttiakseni pidemmästä valoisan ajasta. Tänään on syyspäiväntasaus, yö ja päivä ovat yhtäpitkät. Puolen vuoden ajan yö on pidempi kuin päivä ja päinvastoin. Utsjoella on erikoisuutensa kaamoksena ja yöttömänä yönä. Aurinko ei nouse eikä laske. Kuitenkin maapallo kiertää radallaan aurinkoa. Antaa meille vuodenajat ja vuorokauden. 

Oli minulla päivän teemaan liittyvä punainen lanka. Blogger sensuroi tekstin eikä sitä ole missään. Saattaa ne tekstit olla kuitenkin jossakin varastossa ja tulevat vastaan odottamattomissa yhteyksissä. Aurinko paistaa niin hyville kuin pahoillekin. Se oli kantava idea laadusta ja tasa-arvosta. Palvelua mitataan kalibroimalla, että kaikki saavat samalla mitalla.
Tämä ei toteudu huipulla, kun ensiksi otetaan itselle niin paljon kuin sielu sietää. Eihän siellä näy kuin sieluttomia aaltoja puoleen ja toiseen. Hulluilla on aina purjetuuli eikä se ole sairautta vaan järjen köyhyyttä.

Kun katsoo perin juurin, pienin onkin suurin. Kukkamekkotyttö Moskovan konsertissa ja 4-vuotias Valkoisessa talossa. Halusi kokeilla presidentin tukkaa, kun hänellä oli samanlainen. Obama kumartuu pojan tasolle ja poika taputtaa presidentiä päälaelle. Intiaaninimi Taputtaa presidenttiä päälaelle jää elämään valokuvassa tuleville sukupolville. Presidenttikin sanoi, ettei voi ottaa itseään liian vakavasti.

Jätän tällä kertaa selostamatta, mitä Yksi joka pamauttaa päähän odottaa. Ainakin parempia aikoja, mutta Nuijasotahan siitä seuraa. Kypsyttäjä käyttää ajan parantavaa vaikutusta hyväkseen. Joskus pitää olla nopean toiminnan joukoissa tässä ja nyt.

 Kiitos, For beautiful blog!


Lisenssit ja tekijänoikeudet tekevät viikostani kiireisen ehtiäkseni kahmia kaiken talteen loppuelämää varten. 
Palaan asiaan, kun kaikki on hyvässä järjestyksessä tai sitten ei. 


Kiitos itsellesi, Aikatherine, tunnustuksestasi. Kiitos!

1 kommentti:

  1. napakasti muotoiltu ajatus.. ihan vähän satiiria mukana. tottahan tämä kaikki kaamos on pohjoisessa, voi että on siitä parin vuoden kokemus, mutta kyllä täytyy heti perään kiljaista, mutta entäs kesä! Sehän oli yhtä auringonvaloa yöt päivät. Jostakin syystä ihmisillä on lisääntynyt synkistely juuri nyt kun päästään joulun ja uuden vuoden aikaan se on unohdettu ja pimeässä yössä leivotaan pipareita..

    ai niin oli asiaakin, sivullani pieniä sanoja on myönnetty tälle sivulle tunnustus, jonka toivon vastaanotettavan, sen eteenpäin jakaminen on jokaisen oma asia, kuin monelle vaiko kellekkään. iloista syksyä ja kynttilät tuikkimaan

    VastaaPoista