maanantai 26. syyskuuta 2011

Kuudennen kerroksen orkesteri

Tan Dun
Aamun ajatus
Pääsisipä niin pitkälle,
että vielä kerran voisi alkaa alusta.
Jouko Tyyri

Tänään on se aamu; saan alkaa alusta.
Kirkkovuodessa on aiheena kiitollisuus. Betesdan halvaantuneen päivä toistuu aina uudelleen. Ihme tapahtui ja kauan sairastanut mies kuuli kehoituksen.
-Ota vuoteesi ja kävele. Kuinka moni meistä on kehoituksen saatuaan lähtenyt? Kaikki eivät lähdöstä kiitä, vaan alkavat etsiä syitä, millä lähtijää kiusataan. Eihän ollut lupa kanniskella vuodekääröä sapattina eikä ollut lupa parantaa tai edes auttaaa sairaita. Omaa etua sinä ajat vanhempiesi hoitajana.

Tästä ajasta on kauan, kun piettiin pyhhee. Noudatettiin käskyä: Muista pyhittää lepopäiväsi. Ääni kellossa on muuttunut. Muista viikonloppumenot, muista pysyä kanavalla katsomassa kaikenlaista kotiin lähetettävää törkyä. Muista, jos et halua katsoa, on kapuloissa napikat sulkea teevee. Muista maksaa lupamaksut, vaikka et katsoisikaan tai näkisi tai kuulisi. Ihan sama. Meillä on YLE, luvanvaraista katsomista.

SeppoSallinen sallinet sinitiaisen olla laulajan roolissa

(Kansanlaulu: Pikku lintu riemuissaan - Eveliina Pokela  -
poisti käyttäjä, ?)

Päivä oli pelastettu, kun kuulin pikku linnun riemulaulun aamulla heti herättyä. Olin jo menossa keittämään aamukahvia isälle. Hän oli odottanut monta tuntia tuloani. Tarvitseeko minun muistaa muuta lainnoudattamista, enhän jouda kaipaamaan enkä suremaan. 
Placido Domingo täytti 70 vuotta 21.1 2011 ja minun 70. juhlapäivä oli 21.7.2011. Teevee toi kotiin  juhlagaalan Madridissa. Eurovision välityksellä se tavoittaa minut aina uudelleen. Vielä kuusi päivää areena sitä toistaa. Olen suuruudenhullu pikku lintuna kuunnellessani maestron kunniaksi järjestettyä gaalakonserttia. Kiitollinen kaikesta minun mittapuun mukaisista onnitteluista ja juhlista.

Uutisissa kerrotaan jo kello kuusi, etteivät köyhät saa enää oikeutta. Käräjöinnistä on tullut maan tapa. Sitä on meidän poliittiset vihapuheet. EVVK. Väristykset kulkevat pitkin selkää. Minun vihan kohteeksi joutuivat banaanikärpäset. Suljin osan muovipussiin ja ravistelin sitä kaksi viikkoa. Raid -suihkeella lento loppui lyhyeen. Meistä kaikista löytyy pimeä puoli. Painajainen saapuu 15. yö ja aamulla en tiedä, missä minä herään. On otettava riski, pieneksi sitä nimittäisin tänä aamuna. On paljon mukavaa tekemistä koko viikoksi. Piällysmies on tehnyt parhaansa, ei komentajana vaan kaikkien palvelijana. On niin paljon isäntiä, jotka vaativat naiselta tottelemista ja rahaa. 
- Ota vuoteesi ja kävele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti